Copy
Tools voor missionaire gemeente
Boek Bruan Knell
Studiedag Missie.nu
Bekijk deze email in de eigen browser
Missio Dei
Aan het begin van deze nieuwsbrief een Latijnse term. Deze term verwijst letterlijk naar Gods missie in deze wereld. Aan het begin van een kerkelijk jaar zijn veel werkers druk met het opstarten van allerlei activiteiten in de gemeente. Voordat alles weer loopt is er snel weer een maand voorbij. Missio Dei wil zeggen dat God, voordat wij plannen maakten of ons inspanden, al aan het werk was om zichzelf bekend te maken in deze wereld. Dat relativeert enorm. Maar spoort ook aan om afgestemd te raken en te blijven op dat wat God doet, veraf en dichtbij. Veel zegen daarbij!
 
Practische tools voor missionaire gemeenten

De Missie 1:8 website groeit langzaam uit tot een uitgebreide gereedschapskist voor missionaire gemeenten. In de komende maanden zullen meer materialen online worden gezet. Nieuw zijn bijvoorbeeld de Track "Adopteer een bevolkingsgroep" en het document om een bevolkingsgroep profiel samen te stellen. Ook zijn we bezig met de voorbereiding voor een pakket om een zendingszondag in te richten. Op deze wijze hoopt Missie :8 de gemeente van dienst te kunnen zijn. 

Ga naar de website.
Zending in in het centrum van de gemeente 

Dit boekje van Bryan Knell koppelt de passie voor de kerk aan de passie voor mondiaal zendingswerk. Knell was jarenlang directeur van Arab World Ministries in het Verenigd Koninkrijk en was Relatie manager van Global Connections, het belangrijkste zendingsnetwerk in het Verenigd Koninkrijk. Van groot belang is de oproep van Knell om het zendingsinitiatief niet over te laten aan zendingsorganisaties, maar het te zien als horend bij de essentie van de kerk. Hij roept daarom kerken en zendingsorganisaties op de handen ineen te slaan om na te denken hoe zending weer in het hart van de kerk komt te staan. 

Het is een ideaal boekje om in een Zendingswerkgroep of raad van oudsten te lezen en te spreken. U kunt het hier (Bol) of hier (Amazon) bestellen.

 
Missie.nu inspiratiedag - 30/8/2016 - Ede

De ABC gemeenten en de Unie van Baptisten gemeenten organiseren een inspiratiedag over missionair kerk-zijn. Het is een ontmoeting om na te denken hoe geloofsgemeenschappen in onze tijd de toekomst tegemoet gaan. Stefan Paas en Rocco Rausch leiden thema's in en er zijn verschillende workshops voor verdere verdieping. 

U kunt zich opgeven via deze website.
Copyright © 2016 Missie 1:8, All rights reserved.


Wilt u de wijze waarop u deze emails ontvangt veranderen?
U kunt de voorkeruren aanpassen of afmelden van deze lijst

Email Marketing Powered by MailChimp