Copy
LiesFLITS
berichten van Portretschool Amsterdam en Liesbeth van Keulen
Kun je dit niet goed lezen? Klik hier om het in je browser te lezen
LiesFLITS 05-16
berichten van Portretschool Amsterdam en Liesbeth van Keulen
28 oktober 2016

Uitnodiging boekpresentatie 'Portretschilderen in olieverf, de basis'
 

Het uitkomen van mijn boek vieren we spectaculair, creatief en feestelijk op zaterdag 12 november 2016 met het unieke 'Pak òp die penseel!'-event in het Experience Center van Royal Talens in Apeldoorn. 

Voorafgaand aan het overhandigen van het eerste exemplaar van het boek aan het eind van de middag proberen we met zoveel mogelijk schilders tegelijkertijd portretten te schilderen van hetzelfde live model. 
Ter plekke in het Experience Center zullen zich al 17 schilders rond het model scharen en een portret schilderen. Maar heel bijzonder is, en nog nooit eerder gedaan, dat ook mensen thuis tegelijkertijd zullen meeschilderen. Heb je een internet verbinding dan kan je meeschilderen! Want het model zal via live-streaming twee en een half uur te zien zijn via een speciale links. Die vind je op 12 november op de websites van Portretschool Amsterdam en Liesbeth van Keulen. 

Ik geef vooraf aanwijzingen om je op weg te helpen, maar iedereen schildert naar eigen zin en inzicht, lekker op zijn eigen manier. Tussendoor kijk ik naar het werk van de deelnemers ter plekke en geef tips. Het is nadrukkelijk géén wedstrijd, je hoeft absoluut niet een puntgaaf en àf portret te hebben aan het eind van de sessie. De bedoeling is dat we met zoveel mogelijk mensen meedoen en er een geweldige schildershappening van maken. Aan het eind van de sessie zet je je resultaat op de Facebook pagina van het boek. Of als je geen Facebook hebt dan kan je de foto mailen. Zie onderaan deze nieuwsbrief voor alle info.

Onder àlle deelnemers aan het 'Pak òp die penseel'-event' (thuis en in het Experience Center) worden drie sets van het boek met bijbehorende verf van Talens verloot. Het boek is op deze middag uiteraard te koop en er geldt alleen op deze middag ook een introductieaanbieding van Talens in de winkel van het Experience Center.

Vanuit huis meedoen als workshopdeelnemer is uiteraard gratis. Als je je resultaat upload ding je automatisch mee naar de prijzen.
Wil je je als workshopdeelnemer in het Experience Center aanmelden dan moet je een mailtje sturen naar experience@talens.com. De kosten bedragen € 25,- voor de materialen en betaal je daar vooraf ter plekke. Er zijn nog slechts 11 plekken beschikbaar.
Wil je bij de boekpresentatie aanwezig zijn als gewone gast dan is het erg fijn als je een mailtje stuurt naar portretschilderboek@gmail.com. Geef alsjeblieft ook aan of je de intentie hebt om het boek aan te schaffen en eventueel wel of niet ook de bijbehorende verfset (Van Gogh, traditionele olieverf of Cobra Study, watervermengbare olieverf)!

Mijn verzoek
Mobiliseer zoveel mogelijk mensen om mee te schilderen! We willen het eerste record zo hoog mogelijk zetten. Stuur daarom deze nieuwsbrief door naar iedereen die het leuk zou kunnen vinden en naar je schildersclub als je die hebt! Als je contacten in de media hebt dan doe je me een groot plezier om die ook op het event te attenderen.

Ik hoop dat er heel veel mensen het penseel oppakken en het glas komen heffen!! Tot zaterdag 12 november!

Hartelijke groet, Liesbeth

Programma zaterdag 12 november 2016
  • Vanaf 12.30 inloop van de schilderende deelnemers en toeschouwers
  • 13.00- 15.30 Grote portretschildersessie 'Pak op die penseel!'
  • 16.00 Welkom en spreker van Royal Talens
  • Het woord is aan Kosmos Uitgevers
  • Auteur Liesbeth van Keulen biedt het eerste exemplaar van het boek aan het covermodel Bente (9 jaar)
  • Een toost en het tellen van de ingezonden resultaten
  • Verkoop van boek (Nota bene, kan alleen contant! Er is een pinautomaat op het NS station Apeldoorn om de hoek) en van de gebruikte olieverfsets (kan wel gepind worden) aan belangstellenden en bovenal gezellig samen zijn
  • Het tellen van de ingezonden foto's en het bekend maken van de coorlopige eindstand van het aantal deelnemers
Praktische informatie
Het Experience Center ligt op drie minuten lopen vanaf NS Station Apeldoorn
Sophialaan 46
7311 PD Apeldoorn
055 527 4778
experience@talens.com

Parkeren
Er is ruimte om gratis te parkeren.

Meeschilderen via internet
De links met het model en met live beelden van het Experience Center, de deelnemers en Liesbeth die toelichting geeft staan vanaf 12 november '16 op de home-pagina's van www.liesbethvankeulen.nl en www.portretschoolamsterdam.nl. Heb je Facebook? Houd dan de volgende pagina in de gaten: Portretschilderen in Olieverf, de basis. Hèt startersboek

Foto van je werkstuk oploaden/mailen
Aan het eind van de schildersessie kan je zelf jouw foto op de Facebook pagina van het boek zetten. Als je geen Facebook hebt kan je de foto mailen naar portretschool@gmail.com. Doe dit zo snel mogelijk. Liefst dezelfde dag nog.

Afronding event
Op zondag 13 november 2016 en de dagen erna verschijnen op deze Facebook pagina en op de websites een filmpje van alle inzendingen en foto's van het event. Ook de namen van gelukkigen die een boek met verfset hebben gewonnen zal via deze pagina bekend gemaakt worden.

Boek later kopen kan ook
Het boek is bij voorkeur te bestellen via de link aan de rechterzijde te vinden op de volgende sites: 
www.portretschoolamsterdam.nl en www.liesbethvankeulen.nl. Je vindt op deze pagina's ook een link met een bladerexemplaar om een indruk te krijgen van het boek.

Meer informatie over het boek 
Dit handboek is voor iedereen die wil leren portretschilderen in olieverf, maar niet weet waar te beginnen… én voor degenen die al wat ervaring hebben maar zijn vastgelopen of graag gewoon nog meer willen weten. Met de stap-voor-staplessen in dit boek lukt het wel!
 
Portretschilder en docent Liesbeth van Keulen neemt je mee naar het schildersatelier en vertelt je alles over materiaal en geeft tips & trucs hoe te beginnen met portretschilderen.
Daarna volgen de stap-voor-staplessen. Elke les heeft een foto als uitgangspunt. Je leert verschillende huidskleuren mengen, precies en gedetailleerd werken maar ook losse toetsen gebruiken. Van zwart-witportret tot portret met bonte kleuren, en van kinder- tot volwassenportret. Bij elke les leer je nieuwe vaardigheden. Volg de lessen in de juiste volgorde en je kunt je aan het einde van dit boek een veelzijdig portretschilder noemen.

Pak je schildermaterialen en ga aan de slag!

Liesbeth van Keulen is portretschilder, hoofddocent aan de Portretschool Amsterdam en schrijft voor het magazine Palet over portretschilderen.

Klik hier voor het inkijkexemplaar.

Portretschilderen in olieverf – De basis
Auteur: Liesbeth van Keulen
ISBN: 9789043919265
Prijs: €24,99
Verschijningsdatum: 1 november 2016
Kosmos Uitgevers
  
Auteur Liesbeth van Keulen
 

Op donderdag 27 september jl. ben ik mijn bij vaste kunstenaarsbenodigdhedenwinkel Van Beek op de Stadhouderskade in Amsterdam. Ik tref daar bij toeval mijn gewaardeerde collega en atelierpandgenoot Koen Vermeule (r). Ook klets ik wat met shopmanager Hans-Philip van Essen (l) en Nathan. Onderwijl maakt Hans-Philip een doos open en ik zie boekruggen. Ik denk: 'Dat lettertype ken ik.. Verrek, het is mijn eigen boek!!'. Ik had op dat moment nog geen enkel gedrukt exemplaar van het boek in handen gehad! Alle vier bekijken we hoe het is geworden en ik maak snel een foto van dit memorabele moment.

Liesbeth van Keulen

Managing director Portretschool Amsterdam
 
Judith Leyster, zelfportret, 1630
Judith Leyster (1609-1660), 
zelfportret 1630, 
olieverf op doek,
74,6 x x65,1 cm

Portretschool Amsterdam

* Utrechtsedwarsstraat 28 A/L * 1017 WG Amsterdam * 06 1221 5721 *
 
E: portretschool@gmail.com
Website: www.portretschoolamsterdam.nl 
Facebook: https://www.facebook.com/portretschool.amsterdam/
Twitter: @atelierenschool
 

Atelier Liesbeth van Keulen

* Utrechtsedwarsstraat 28 A/L * 1017 WG Amsterdam * 06 1221 5721 *
 
E: liesbethvankeulen@gmail.com
Website: www.liesbethvankeulen.nl
Facebook: https://www.facebook.com/liesbeth.vankeulen.5
Twitter: @portretliesbeth
Pinterest: portretliesbeth
LinkedIn: Liesbeth van Keulen
Copyright © 2016 Portretschool Amsterdam, All rights reserved.