Copy
LiesFLITS
berichten van Portretschool Amsterdam en Liesbeth van Keulen
Kun je dit niet goed lezen? Klik hier om het in je browser te lezen
LiesFLITS 03-16
berichten van Portretschool Amsterdam en Liesbeth van Keulen
24 mei 2016

Eerstejaars met topstukken!

Hierboven zie je me de natte werkstukken weghangen van de eerstejaars van de opleiding. Deze schilderijen zijn met een glaceer-techniek gemaakt en inmiddels helemaal klaar en op volle kleursterkte. Ze zijn te zien op de lustrumtentoonstelling, prachtig ingelijst! Voor wie ze al eerder wil zien, je kan in het atelier van Portretschool Amsterdam aanstaande zondagmiddag 29 mei '16 terecht (Utrechtsdwarsstraat 28 A/L, 1017 WG Amsterdam). Ook andere werkstukken uit het eerste jaar kan je daar zien. Enkele leerlingen zullen er zijn om er meer over te vertellen en je vragen te beantwoorden. Deze middag van 14.00-17.00 uur is verder ook bedoeld voor mensen die het atelier willen zien, kennis met mij willen maken. Misschien overweeg je om de opleiding tot portretschilder te gaan doen? Dan is dit een goed moment om even langs te komen in een informele setting.

Voor de kunst!

Een heel team van mensen en sponsors werkt mee aan het tot stand komen van de Lustrumtentoonstelling van Portretschool Amsterdam. Mensen werken aan de PR, aan de ondersteunende techniek, aan het vele sjouwwerk, het inrichten van de enorme Bagagehal van Loods 6, de boodschappen, achter de bar en ga zo maar door. Er zullen 85 mensen deelnemen aan de tentoonstelling met één of meer portretten, het is een enorme logistiek die tot aan de landsgrenzen reikt. 

                  

Maar toch is er nòg iets nodig om het allemaal rond te krijgen en dat is een geldbudget om de huur van Loods 6 te financieren. Samen met www.voordekunst.nl start ik een crowdfunding-actie om dit laatste puntje op de i te zetten. Deze nieuwe manier om culturele projecten gefinancierd te krijgen zonder subsidie is zeer succesvol gebleken voor allerlei kunstprojecten. Ik vraag je of jij óók mee wilt helpen om de financiering rond te krijgen van de huur. Het kan met kleine donaties en hele grote en van alles daartussen.Je krijgt er ook iets voor terug, kijk maar zo meteen wat voor een leuke en spannende tegenprestaties er voor je donatie klaar staan!

Als je op de link onderaan dit item klikt, kom je op mijn project bij Voordekunst en kan je precies zien hoe het werkt en hoe het met de stand van zaken is. Eerst krijgen mijn eigen vrienden en kennissen de mogelijkheid om te doneren middels deze nieuwsbrief. Het is belangrijk dat dat vlot gebeurt want daarmee zetten we een piket-paaltje voor de mensen die het project nog niet kennen. Die zien dat er al veel mensen graag bijdragen en zullen daardoor eerder geneigd zijn om ook over de brug te komen. Ook al kennen ze Portretschool Amsterdam of mij nog niet. 

Om een succesvolle campagne te hebben moet 80% van het streefbedrag gehaald worden. Lukt dat niet dan krijgen we niets...De donateurs krijgen dan uiteraard hun geld weer volledig terug, Maar dat is wel een droevig scenario. Over een aantal dagen gaat de campagne ook via Facebook en Twitter lopen met de link in het bericht. Dat zal beter lopen als er al gedoneerd is!

We hebben met een flink aantal leerlingen een leuke korte video gemaakt ter ondersteuning van het project. Het is een iets uitgebreider filmpje dan dat al op Facebook circuleert. Nu met een intro van mij erbij en het doel van de actie. Klik hier voor de crowdfunding. Mocht je zonder die link een dezer dagen nog willen zoeken in de website van Voordekunst, gebruik dan My Painty als zoekwoorden!!

We willen graag zoveel mogelijk mensen bereiken om ons doel te halen dus het is echt heel fijn als je deze nieuwsbrief wilt delen met jouw kringen. Veel dank voor al je behulpzaamheid!

Workshops tijdens het lustrum
 

Het is hartstikke leuk om al die creativiteit van anderen te bewonderen tijdens de expositie in Loods 6, maar je krijgt misschien wel zin om zelf iets te doen! De portrettekenworkshops die ik in de vorige nieuwsbrief lanceerde zijn zich al aan het vullen met aanmeldingen. Maar er is nu nog wel plek. Als je echt zeker wilt zijn van een plaatsje dan zou ik me per mail van tevoren aanmelden want tijdens het drukke weekend zullen er vast mensen zijn die zich inschrijven voor de maandag of dinsdag, en dan gaat het misschien toch hard. Vergeet niet aan te geven op welke dag en op welke tijd(en) je wilt meedoen: lustrumworkshop@gmail.comEn ondertussen... een boek in wording


Je hebt je eerste doos verf gekregen en dan... ja, dan schilderen. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Hoe gebruik je, je verf, en hoe zet je een eenvoudig portret op? Mijn eerste boek moet de schilder helpen om zijn of haar eerste portretten te schilderen en wegwijs te worden in alles dat op je afkomt als je met olieverf begint (traditionele en op waterbasis). In samenspraak met de redactie van Kosmos Uitgevers is de titel nu 'Portretschilderen in olieverf, de basis'. Nou, het dekt in ieder geval de lading ;-). Het komt uit in november van dit jaar. Ben je geïnteresseerd om een uitnodiging te krijgen voor de boekpresentatie mail dan naar  portretschilderboek@gmail.com.

Al met al drukke tijden, maar ik hoop jullie snel te ontmoeten!

Sponsors tot nu toe


Liesbeth van Keulen

Managing director Portretschool Amsterdam
 
Judith Leyster, zelfportret, 1630
Judith Leyster (1609-1660), 
zelfportret 1630, 
olieverf op doek,
74,6 x x65,1 cm

Portretschool Amsterdam

* Utrechtsedwarsstraat 28 A/L * 1017 WG Amsterdam * 06 1221 5721 *
 
E: portretschool@gmail.com
Website: www.portretschoolamsterdam.nl 
Facebook: https://www.facebook.com/portretschool.amsterdam/
Twitter: @atelierenschool
 

Atelier Liesbeth van Keulen

* Utrechtsedwarsstraat 28 A/L * 1017 WG Amsterdam * 06 1221 5721 *
 
E: liesbethvankeulen@gmail.com
Website: www.liesbethvankeulen.nl
Facebook: https://www.facebook.com/liesbeth.vankeulen.5
Twitter: @portretliesbeth
Pinterest: portretliesbeth
LinkedIn: Liesbeth van Keulen
Copyright © 2016 Portretschool Amsterdam, All rights reserved.