Copy
LiesFLITS
berichten van Portretschool Amsterdam en Liesbeth van Keulen
Kun je dit niet goed lezen? Klik hier om het in je browser te lezen
LiesFLITS 02-16
berichten van Portretschool Amsterdam en Liesbeth van Keulen
10 mei 2016

Lustrumtentoonstelling

Veel werk ter voorbereiding is verzet, de opening van de lustrumtentoonstelling komt in zicht. Met groot plezier kunnen we aankondigen dat Hanneke Groenteman de officiële opening komt verrichten Om 16.00 uur in de Bagagehal van Loods 6, KNSM-laan 143, 1019 LB Amsterdam is iedereen welkom om dit samen te vieren. 
De tentoonstelling is open van zaterdag 4 juni tot en met woensdag 8 juni 2016. Openingstijden: elke dag (ook op de dag van de officiële opening, zaterdag 4 juni!) van 12.00 - 19.00 uur. Woensdagavond 8 juni 2016 (de laatste avond) wordt het later in verband met de feestelijke slotuitreiking van de prijzen. Kijk voor een overzicht op de programma-agenda van het festijn. Bij de bar kan uitsluitend met bar-bonnetjes betaald worden. Die zijn bij de ingang te koop. NB er is geen pin! Toegang te allen tijde gratis.

Hanneke Groenteman

Exposanten

De jaarlijkse tentoonstelling van Portretschool Amsterdam laat het eindexamenwerk zien van de studenten die hun opleiding tot portretschilder bij Portretschool Amsterdam hebben afgerond. Dat is dit jaar niet anders. Een groot deel van de expositie beslaat hun virtuoze, uitdagende, speelse, subtiele en soms hartverscheurende portretten. De kandidaten zijn Anneleen Berger, Freek Biesiot, Colette Bijlsma, Joke van Geldrop, Marijke Hegeman, Monique van Kempen, Anet Klaver, Jacqueline Laimböck, Corrie de Moel, Amanda Poortvliet en Carla Teutscher. (Niet alle websites zijn al in de lucht, maar wel rond de start van de tentoonstelling).

De alumni van de opleiding van de afgelopen jaren zijn vertegenwoordigd met ieder twee werken. Voorts laten leerlingen van de (jaar)cursussen van dit jaar ieder één portret zien gemaakt tijdens de cursus portret van het platte vlak. Ook de tieners die dit jaar zo geweldig portretten hebben geschilderd op de zaterdagmiddag laten diverse werkstukken zien.

En last but not least, hoe ziet de Nederlandse (amateur)schilder zichzelf? De zelfportretten van de wedstrijddeelnemers van My Painty, zelfportret als schilder, zullen het ons tonen!
 
Alle bezoekers zullen actief verzocht worden om een stem uit te brengen voor de publieksprijs waar àlle deelnemers voor in aanmerking komen! :-)

Portretworkshops ter plekke tijdens de expo

Al dat moois aan de wanden zal de handen doen jeuken. Misschien heb je nog nooit een portret getekend, of zit je elke week bij een clubje, maar het lijkt je leuk om ter plekke zelf een korte workshop te volgen. Dan kan dat! Portretschilder en hoofddocent van Portretschool Amsterdam Liesbeth van Keulen verzorgt op maandag en dinsdag diverse korte workshops. Kijk voor alle informatie op lustrumworkshops. Aanmelden kan via lustrumworkshop@gmail.com.

Grande finale


Op woensdagavond verwachten we alle deelnemers aan de tentoonstelling en fans. Natuurlijk is de expositie al open vanaf 12.00 uur zoals elke dag, maar woensdagavond sluiten we wat later af. En in stijl natuurlijk!
Om 19.00 uur houdt Carien Kanters de interessante lezing 'Het Zelfportret in de Gouden Eeuw, hoe en waarom'. (Toegang gratis, inloop vanaf 18.30 uur).
Aansluitend zal de jury de prijswinnaars van alle categorieën bekend maken.
Met trots presenteren we de juryleden: Sam DrukkerJantina PeperkampKoen VermeuleIrma Braat en Rogier Willems. Juryvoorzitter Sam Drukker zal de winnaars bekend maken. De Royal Talens Foundation heeft prachtige prijzen ter beschikking gesteld! Kijk voor meer informatie op: prijzen.

En voor de vlotte schilders... je kan nog meedoen met de My Painty wedstrijd! Aanmelden tot en met 23 mei '16 via mypainty@gmail.com.

                  

Tegen de klok in: Sam Drukker, Jantina Peperkamp,
Koen Vermeule, Irma Braat en Rogier Willems

De prijzen voor deze wedstrijd zijn mogelijk gemaakt door de Royal Talens Foundation. De Royal Talens Foundation is opgericht in 2015 als onderdeel van de MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen) strategie van het bedrijf.

                                              

Voor meer informatie over de merken Rembrandt en van Gogh zie:
https://www.royaltalens.com/nl-nl/merken/rembrandt 
en https://www.royaltalens.com/nl-nl/merken/van-gogh/.
Meer informatie over de Royal Talens Foundation vindt u hier https://www.royaltalens.com/nl-nl/over-ons/foundation.

Liesbeth van Keulen

Managing director Portretschool Amsterdam
 
Judith Leyster, zelfportret, 1630
Judith Leyster (1609-1660), 
zelfportret 1630, 
olieverf op doek,
74,6 x x65,1 cm

Portretschool Amsterdam

* Utrechtsedwarsstraat 28 A/L * 1017 WG Amsterdam * 06 1221 5721 *
 
E: portretschool@gmail.com
Website: www.portretschoolamsterdam.nl 
Facebook: https://www.facebook.com/portretschool.amsterdam/
Twitter: @atelierenschool
 

Atelier Liesbeth van Keulen

* Utrechtsedwarsstraat 28 A/L * 1017 WG Amsterdam * 06 1221 5721 *
 
E: liesbethvankeulen@gmail.com
Website: www.liesbethvankeulen.nl
Facebook: https://www.facebook.com/liesbeth.vankeulen.5
Twitter: @portretliesbeth
Pinterest: portretliesbeth
LinkedIn: Liesbeth van Keulen
Copyright © 2016 Portretschool Amsterdam, All rights reserved.