Copy
LiesFLITS
berichten van Portretschool Amsterdam en Liesbeth van Keulen
Kun je dit niet goed lezen? Klik hier om het in je browser te lezen
LiesFLITS 06-16
berichten van Portretschool Amsterdam en Liesbeth van Keulen
2 december 2016
'Coverprinses' en nichtje Bente bij de boekpresentatie op 12 november 2016

Alle goede wensen voor 2017!

Vele handen maken...
Na een jaar dat omgevlogen is, wil ik de vele mensen die dit jaar geholpen hebben om alle activiteiten tot een succes te maken nogmaals hartelijk bedanken! Sponsoren groot en klein, vrijwilligers bij het lustrum in juni, de mensen van uitgeverij Kosmos waar mijn boek 'Portretschilderen in olieverf, de basis' is uitgekomen vorige maand, de mensen van Royal Talens die met prijzen, ruimte en support zowel aan het lustrum als aan het maken van het boek, als bij het presenteren van het boek veel bijgedragen hebben, mijn broer Synco die met het fantastische idee van het eerste portretschilderrecord online kwam en het ook nog technisch wist te realiseren in ultrakorte tijd, alle lieve familieleden en vrienden die hielpen waar ze konden, alle enthousiaste leerlingen en deelnemers aan de activiteiten en de geduldige modellen en zeker nog meer mensen; het is werkelijk een spetterend en geslaagd jaar geweest dankzij jullie!


Het technisch hart van #popd 2016 bemand door Synco van Keulen van www.bardeal.nl

Eindstand 'Pàk op dat penseel! 2016' #popd 2016
Er hebben in totaal 59 mensen deelgenomen aan de eerste recordpoging portretschilderen online! Veertien mensen schilderden in het Experience Centre van Royal Talens. De andere 45 deelenemers schilderden ergens in Nederland naast hun beeldscherm. Van alle ingezonden portretten heb ik verschillende korte montages gemaakt. Er hebben op Facebook en Youtube in totaal 1234 mensen naar gekeken. Volgend jaar hoop ik een tweede editie te organiseren en wellicht gaan we dan ook internationaal #popd2017 en #rtb2017 (Rock that brush!). Bekijk hier de laatste versie en meest complete compilatie van alle werkstukken:
Record Portret schilderen online 2016 #podp by Liesbeth van Keulen 

Maar er verscheen nog een filmpje daags na de happening op de sociale media. Deelnemer Bregtje Zitman-Deelen maakte een heel grappig filmpje waarin je haar in razend tempo het portret van model Mercedes ziet schilderen. Bekijk hier het filmpje: Pak op die penseel. Record poging #podp

En ook de vrouw van een van de deelnemers in het Experience Centre schreef gelijk een ontzettend leuke blog over hoe zij het als toeschouwer allemaal beleefde. Lees hier het blog van Désiré de Vries www.ydeetjes.blogspot.nl.

Boek gaat de wereld in
Na afloop van de online schildersessie in de Royal Talens Experience Centre in Apeldoorn, was de feestelijke boekpresentatie van mijn boek Portretschilderen in olieverf. Het was een drukbezochte, gezellige bijeenkomst waar ik het eerste exemplaar overhandigde aan mijn nichtje Bente die de omslag siert. 
Inmiddels heb ik al veel zeer enthousiaste reacties van mensen op het boek gekregen. Op mijn sites zullen de komende weken hun bevindingen te lezen zijn. Het doet me een groot genoegen dat het boek doet wat het moet doen: namelijk mensen enthousiasmeren om zelf portretten te gaan schilderen al hebben ze dat misschien nog nooit eerder gedaan.


Boek op Bonaire (foto Yvonne van den Hurk)

Ook aan de slag?
Mijn boek ligt nu in de boekhandel en ik ben benieuwd hoe het met de verkoop zal gaan rond de feestdagen, maar het is ook een boek van de langere adem. Mocht je het boek willen kopen of aan iemand willen schenken, bestel dan bij voorkeur via mijn website of via de website van Portretschool Amsterdam ; klik rechtsboven op de afbeelding van het omslag van het boek, er zijn geen verzendkosten. Je kan een bijbehorende verfset kopen (niet via mijn sites) en dan heb je wel een heel erg leuk cadeau voor onder de kerstboom! :-) In het boek en op mijn sites staat welke kleuren, merken en eventuele kant-en-klare-sets ik gebruikt heb voor het boek.

 Het boek is zo gemaakt dat je er zelfstandig mee aan de slag kan, maar misschien wil je toch wel een beetje begeleiding. Daarom geef ik in 2017 enkele workshops om onder mijn begeleiding twee dagen met het boek te werken. Lijkt je dat leuk, kijk dan op: Werken met het boek

Meet and greet
De komende maanden zal ik in diverse tekenwinkels presentaties, demo's en workshops houden. De eerste twee boekpresentaties zijn op zaterdag 10 december bij Van Beek Art Supplies in Amsterdam (Stadhouderskade) en in Badhoevedorp op zaterdag zaterdag 7 januari 2017. Voor meer informatie kijk op: Van Beek Workshops en Demo's (beetje naar beneden scrollen). Voor andere data en plekken in Nederland houd de agenda in de gaten.

Ik wens jullie fijne feestdagen en alvast een goed 2017!

Met vriendelijke groeten,
Liesbeth van Keulen

 

Bente krijgt het eerste officiële exemplaar van het boek en een dikke zoen! Foto Monique van Kempen

Portretschool Amsterdam

* Utrechtsedwarsstraat 28 A/L * 1017 WG Amsterdam * 06 1221 5721 *
 
E: portretschool@gmail.com
Website: www.portretschoolamsterdam.nl 
Facebook: https://www.facebook.com/portretschool.amsterdam/
Twitter: @atelierenschool
 

Atelier Liesbeth van Keulen

* Utrechtsedwarsstraat 28 A/L * 1017 WG Amsterdam * 06 1221 5721 *
 
E: liesbethvankeulen@gmail.com
Website: www.liesbethvankeulen.nl
Facebook: https://www.facebook.com/liesbeth.vankeulen.5
Twitter: @portretliesbeth
Pinterest: portretliesbeth
LinkedIn: Liesbeth van Keulen
Copyright © 2016 Portretschool Amsterdam, All rights reserved.