Copy
LiesFLITS 18
berichten van Portretschool Amsterdam en Liesbeth van Keulen
Kun je dit niet goed lezen? Klik hier om het in je browser te lezen
LiesFLITS 18
berichten van Portretschool Amsterdam en Liesbeth van Keulen
12 januari 2016
Bartholomeus van der Helst 1648
Beste <<First Name>>,
 

Feest op komst!

Alhoewel de kop van het nieuwe jaar er al af is, wens ik je toch nog een prachtig, gezond en geïnspireerd 2016!  Het is bijna niet te geloven maar in de zomer van 2016 bestaat Portretschool Amsterdam al weer vijf jaar! Het eerste lustrum willen we uitbundig vieren! Dat doen we met een grote tentoonstelling en een uitdagende schilderswedstrijd.
 

Doe ook mee met de schilderswedstrijd 'My painty, zelfportret als schilder'

De tentoonstelling is allereerst de eindexamententoonstelling van de studenten die dit jaar de opleiding tot portretschilder afronden. Maar er is meer, veel meer! Oud-studenten zijn vertegenwoordigd, de amateurcursisten van dit jaar, de jongeren van de tienerportretschildergroep en natuurlijk, last but not least, de inzendingen van de wedstrijd 'My painty, zelfportret als schilder'.
 
Emile Friant, zelfportret Om alles een plek te geven, verkassen we voor deze keer naar de Bagagehal van Loods 6 in Amsterdam.  De feestelijke opening door een MYSTERY GUEST is op zaterdag 4 juni 2016 om 16.00 uur en de tentoonstelling duurt tot en met woensdag 8 juni 2016. Op die avond is ook de prijsuitreiking van de verschillende prijzen in alle categorieën. Lees er meer over, en hoe je, je kan aanmelden om mee te doen, op: Lustrum en wedstrijd informatie.
 

Het echte wintergevoel

Bernardo Strozzi, natura morteEen stilleven is een genre waar bezonkenheid een belangrijk thema is. Een compositie van knollen, wortelen en andere wintergroente zie je niet veel, maar roept het wintergevoel van lekker rustig binnen zijn extra sterk op. Wil jij ook op een (verstilde) zondag zo'n schilderij maken? Meld je dan aan voor de workshop 'Stilleven van de winterkeuken' op zondag 31 januari 2016. Nog enkele plaatsen beschikbaar. Aanmelden via de mail, portretschool@gmail.com, onderwerp: workshop winterkeuken. Voor meer informatie, kijk op: Workshop stilleven van de winterkeuken
 

Vrijwilligers gezocht

De organisatie van de lustrumtentoonstelling en van de wedstrijd kost veel tijd. Vooral tijdens de feestweek is er veel te doen. We zoeken vrijwilligers die het leuk vinden om mee te helpen om het tot een geslaagd feest te maken. Denk aan de gasten ontvangen, bardiensten draaien, voorbereidingen voor de prijsuitreiking treffen, boodschappen doen, de formulieren voor publieksprijs niet verloren laten gaan en nog veel meer kleine en grotere klusjes. Het is een kick om samen alles gesmeerd te laten lopen. Heb jij zin om te helpen? Stuur dan een mailtje naar portretschool@gmail.com en zet in het onderwerp: vrijwilliger.
 

Wedstrijdflyers voor je winkel, schildersclub of koffietentje?

PenselenKom jij geregeld in een winkel voor kunstenaarsmaterialen? Schilder je in een groep met andere liefhebbers of zit je graag in hippe koffietentjes? Misschien mag je op je geliefde -hang outs- ook wel wat neerleggen. Ik zou het enorm op prijs stellen als je wedstrijdflyers zou willen neerleggen of ophangen. Hoe meer zielen  er mee doen, hoe meer vreugd! Want alle inzendingen komen te hangen op de tentoonstelling!!
 
Voor een PR-pakketje, mail naar portretschool@gmail.com en zet in het onderwerp: pr-pakket. Vergeet niet je naam, eventueel bedrijf, het adres en je telefoonnummer(s) in de mail er bij te zetten!
 
Ik heb een visioen van wanden vol inzendingen voor de wedstrijd en allemaal mensen die er met open mond naar kijken. Wat zou dat mooi zijn!
 
Hartelijke groeten! 

Liesbeth van Keulen

Managing director Portretschool Amsterdam
 
Judith Leyster, zelfportret, 1630
Judith Leyster (1609-1660), 
zelfportret 1630, 
olieverf op doek,
74,6 x x65,1 cm

In de vaart der volkeren

Deze nieuwsbrief ziet er anders uit dan voorheen. Portretschool Amsterdam groeit en bloeit en daar past ook verdere professionalisering bij. Het automatiseren van het uitzenden van de nieuwsbrief is daar een onderdeel van. Overigens ben en blijf ik prima direct bereikbaar op het NIEUWE(!) emailadres en OUDE :-) telefoonnummer: portretschool@gmail.com en 06-1221 5721.
 

Portretschool Amsterdam

* Utrechtsedwarsstraat 28 A/L * 1017 WG Amsterdam * 06 1221 5721 *
 
E: portretschool@gmail.com
Website: www.portretschoolamsterdam.nl 
Facebook: https://www.facebook.com/portretschool.amsterdam/
Twitter: @atelierenschool
 

Atelier Liesbeth van Keulen

* Utrechtsedwarsstraat 28 A/L * 1017 WG Amsterdam * 06 1221 5721 *
 
E: liesbethvankeulen@gmail.com
Website: www.liesbethvankeulen.nl
Facebook: https://www.facebook.com/liesbeth.vankeulen.5
Twitter: @portretliesbeth
Pinterest: portretliesbeth
LinkedIn: Liesbeth van Keulen
Copyright © 2016 Portretschool Amsterdam, All rights reserved.