Copy
LiesFLITS
berichten van Portretschool Amsterdam en Liesbeth van Keulen
Kun je dit niet goed lezen? Klik hier om het in je browser te lezen
LiesFLITS 01-19
berichten van Portretschool Amsterdam en Liesbeth van Keulen
9 januari 2019

Joris van der Haagen, Gezicht over de Maas op Sint Pieter, ca. 1635-1650,
Bonnefantenmuseum Maastricht

Een prachtig en spannend 2019 gewenst!


Geïnspireerd door diverse bezoeken aan het prachtige Maastricht vroeg ik me af of het een goede stad zou zijn om ook een werkplek te creëren. Amsterdam blijft natuurlijk míjn stad die ik niet zal verlaten, maar omdat in mijn omgeving iedereen steeds losser staat in waar hij of zij werkt en verblijft, ging het ook bij mij kriebelen. Bovendien is er al vaker aan mij gevraagd of ik niet een dépendance had om een ander deel van het land te bedienen.
Ik heb een poll gecreëerd waarin ik je vraag om mij te laten weten of jij daar wèl of juist niet belangstelling voor zou hebben. Je zou me heel erg helpen om de poll in te vullen, ik schat ongeveer 20 seconden werk :-).
Klik hier voor de poll.

Derde druk van mijn boek

Eind 2018 was mijn boek niet overal leverbaar meer, Uitgeverij Kosmos heeft vlak voor de Kerstvakantie besloten om een derde druk op de markt te brengen! Als het goed is komt is 'Portretschilderen in olieverf, de basis' in deze maand, januari 2019 weer beschikbaar. Ik ben er geweldig blij mee. Ook zijn er voorzichtige gesprekken over een eventueel vervolg. De boekenmarkt is niet erg sterk (behalve als het koken en afvallen betreft, een combinatie die elkaar in evenwicht houdt...) dus als je nog specifieke wensen en mogelijk interessante ideëen hebt waarom het vervolgboek er zou moeten komen, laat het me weten via portretschilderboek@gmail.com. Wellicht krijg ik de redactie definitief over de streep met jullie support!

Enkele plekken bij de donderdagavond cursus en bij de  Rubens workshop 


Volgende week donderdagavond 17 januari '18 start weer de cursus Portret vanaf het Platte Vlak met kersverse nieuwe schilders om van te leren. Ook is er nog één plekje bij de zeer leerzame Rubens modelschilder workshop op zondag 20 januari '18. Maak gelijk je goede voornemens waar en meld je aan! 
Het zomerprogramma staat ook inmiddels op de site dus daar kan je ook al eens gaan grasduinen of er iets bij is van je gading!

En dan nu... de film  van het record portret schilderen online #podp 2018!

Na lang geknutsel heb ik hem dan nu toch in elkaar zitten: de film met de inzendingen van het ongelooflijk leuke evenement 'Pak òp dat penseel'. Voor de derde keer inmiddels hielden we de live stream van een model op de eerste zaterdag van november 2018. Iedereen mocht haar schilderen en het resultaat dezelfde dag insturen. Wat was het weer FANTASTISCH om de resultaten binnen te krijgen en alle ontzettend aardige woordjes van dank en plezier te lezen die de deelnemers ook stuurden. Natuurlijk doen we het dit jaar weer, zet hem maar vast in je agenda: zaterdagochtend 2 november 2019, elk jaar de eerste zaterdagmorgen van november!! Klik op Florence om de film te zien!

Veel kijkplezier en ik hoop van jullie te horen! 

Liesbeth

Liesbeth van Keulen

Managing director Portretschool Amsterdam
 
Judith Leyster, zelfportret, 1630
Judith Leyster (1609-1660), 
zelfportret 1630, 
olieverf op doek,
74,6 x x65,1 cm

Portretschool Amsterdam

* Utrechtsedwarsstraat 28 A/L * 1017 WG Amsterdam * 06 1221 5721 *
 
E: portretschool@gmail.com
Website: www.portretschoolamsterdam.nl 
Facebook: https://www.facebook.com/portretschool.amsterdam/
Twitter: @atelierenschool
 

Atelier Liesbeth van Keulen

* Utrechtsedwarsstraat 28 A/L * 1017 WG Amsterdam * 06 1221 5721 *
 
E: liesbethvankeulen@gmail.com
Website: www.liesbethvankeulen.nl
Facebook: https://www.facebook.com/liesbeth.vankeulen.5
Twitter: @portretliesbeth
Pinterest: portretliesbeth
LinkedIn: Liesbeth van Keulen
Copyright © 2019 Portretschool Amsterdam, All rights reserved.