Copy
Via deze nieuwsbrief houdt Alive and Kicking je op de hoogte
van haar activiteiten. Deze nieuwsbrief
doorsturen? Graag!
Klik hier en bekijk deze
nieuwsbrief in je browser.

Lichter leven met Heartfulness!

Al een tijdje willen weten of mindfulness en compassie iets voor je is? Dan is dit een mooie kans! Ook voor iedereen die het oefenen hierin wil opfrissen.

Serie van drie zomerworkshops
mindfulness  / heartfulness

op zaterdag 28 mei, en op 11 en 25 juni
van 09.30-11.30 uur. Klik hier om je aan te melden.


Zoals we met mindfulness onze aandacht trainen, gebruiken we bij heartfulness onze verbeeldingskracht op een ondersteunende manier. We ontwikkelen een innerlijke helper, waardoor we veerkracht opbouwen om de stormen van het leven te trotseren. Uit onderzoek blijkt dat je niet alleen je lichaam kunt trainen, maar ook je geest. Door neuroplasticiteit ontwikkelen zich nieuwe verbindingen in je brein.

Een reactie van een deelnemer aan een heartfulnesstraining:

"Ik ben met heartfulness begonnen omdat ik het gevoel had maar door te razen. Geen tijd te nemen voor... eigenlijk voor niets! Vond mezelf niet bijzonder genoeg om aardig voor mezelf te zijn. 's Morgens al in de haast stand en denken wat moet ik allemaal doen vandaag. Dit wilde ik niet meer. Nu, na de training, gaat het beter, alhoewel ik mezelf er op betrap dat ik er toch actief mee bezig moet blijven. Zit zo weer in de alles moet stand. Het heeft me gebracht dat ik aardiger over mezelf denk, dat ik mag zijn wie ik ben. Ik deed vaak hoe anderen vonden dat ik moest doen. Ik wens mezelf nu ook toe dat ik met aandacht voor mezelf, voeten op de aarde, uit het hoofd en met mijn hart bij mezelf mag zijn!"

 
Paul Gilbert

Vorige week heb ik een driedaagse workshop van professor klinische psychologie Paul Gilbert gevolgd in Edinburgh.
Een indrukwekkende ervaring, Paul verdiept zich al 30 jaar in Compassion Focused Therapy voor mensen met angst en depressie en doet hier veel wetenschappelijk onderzoek naar. Hij heeft diverse prachtige boeken geschreven, zoals
The compassionate mind.
Paul heeft een enorme kennis en kan zeer boeiend en humorvol vertellen. In dit fragment van het Engelstalige interview, Talk nicely to yourself (trailer, 2 minuten), legt hij duidelijk uit wat zelfkritische gedachten voor invloed hebben op ons brein en lichaam. Als dit fragment je interesse heeft gewekt, kun je hier klikken voor vriendschap sluiten met jezelf bij stress (8 minuten).
De heartfulnesstraining is gebaseerd op zijn baanbrekende werk. De nieuwe inzichten die ik heb opgedaan, kan ik goed toepassen in mijn trainingen.

 
De quiz :-)

Koffie
In de intercity naar Schiphol zit een ouder echtpaar met veel bagage. De man gaat schuil achter de krant, de vrouw kijkt rond. 'Er is geen plekje om je koffie neer te zetten', constateert ze. 'Mmm', zegt de man. 'Vroeger was er altijd een plekje om je koffie neer te zetten', zegt de vrouw. De man mompelt iets. 'Volgens mij is dit een Duitse trein', zegt de vrouw. 'Die zijn altijd zo ongezellig. Als ik nu koffie had, zou ik die nergens kwijt kunnen.' De man laat zijn krant zakken en zegt: 'Maar je hébt geen koffie.' De vrouw wendt haar blik af en kijkt met samengeknepen lippen uit het raam. 'Dat is maar goed ook', zegt ze, 'want daar is geen plek voor'.
Bron: IK / NRC

Wat is hier aan de hand?
A  De vrouw heeft ontzettend veel zin in koffie.
B  De vrouw ergert zich aan haar man achter de krant.
C  De vrouw wil helemaal niet op vakantie.
D  Iets heel anders: .....

Stuur per mail jouw antwoord en onder alle inzenders wordt een boek van David Dewulf, Jezelf accepteren met mindfulness en compassie, verloot.
Zelf merk ik iedere dag
dat met aandacht en
mildheid leven veel rust,
optimisme en inzicht geeft.
Heartfulness
heeft mijn hart geopend
naar mededogen en
levenslust.
Ik voel me veerkrachtig
in het leven staan.


Paula Postma

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Reacties van
deelnemers:


'Piekeren is niet verboden,
het hoort erbij, zo is de geest.
Dit te aanvaarden
levert me meer rust op.'

'Paula kan goed
het proces bewaken,
zodat we niet
in verhalen verzanden.'


Voor meer reacties
klik op

mindfulnesstrainingen
of
heartfulnesstrainingen- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Copyright © 2016 Alive and Kicking, All rights reserved.

Klik hier en stuur een e-mail naar Alive and Kicking
Hier kun je je gegevens wijzigen en hier kun je je afmelden. Als je mijn nieuwsbrief door wilt sturen, graag.
Email Marketing Powered by MailChimp