Copy
På Kartan! Nyhetsbrev nummer 4 2021 från Visit Söderköping

Svemester

– en trend som kommit för att stanna!


Mellan hägg och syren som de sjunger i visan, sällan upplevs väl naturen så intensiv och så … redo, som under våren. Redo för nya tider, redo för omstart… redo för sommar. Precis som vi. Efter de senaste veckornas lock-down känns det som vi äntligen närmar oss bättre tider – utan pandemin.
 
Oavsett så närmar vi oss som sagt sommaren, men redan nu hittar besökarna hit till vår fantastiska kommun. Svemester-trenden håller i sig och många vittnar om ett väldigt bra bokningsläge inför säsongen. 
 
I sommar kommer vi ha vår kommunala Turistinformation på Stinsen igen, dessutom kompletterar vi utbudet av infoPoints ytterligare. Behöver du som företagare material eller information av något slag? Då når du oss alla vardagar mellan 10-14 på telefonnummer 0121-181 60 eller på visit@soderkoping.se
 
Nu laddar vi inför en intensiv och positiv sommar. Vi ses!

Therése Eklöf
Näringslivs- & turistchef

 

Sommarens nyheter


På Visit Söderköpings senaste besöksnäringsfrukost med tema: Sommar presenterades de nyheter och några av de marknadsföringsinsatser som sker inför sommarsäsongen 2021. Du kan se den digitala sändningen i efterhand här. 
 
Till Besöksnäringsfrukost

 

Personliga tips hos InfoPoints 


Visit Söderköpings besökskoordinator, Petra Östelius, berättar om var och när du kan få besöksinformation på plats i Söderköpings kommun under sommarsäsongen (25/6-22/8).
  • Vardagar kl 10-14 är vår bemannade besöksinformation på Stinsen öppen hela sommaren. Därtill är turistinformationen på Egards i S:t Anna Skärgård öppen alla dagar kl 11-17. Övrig tid kan man besöka en av våra många info-points när man vill ha tips och hjälp.
Petra förklarar vidare, ”I Söderköping finns det InfoPoints runtom i hela kommunen som kan hjälpa dig med information om staden, landsbygden och Sankt Anna skärgård ur ett besöksperspektiv. Här kan du få personlig service. Utbudet ser lite olika ut men gemensamt är att samtliga erbjuder ett urval av broschyrer och kartor och personalen har dessutom en utökad kunskap för att hjälpa dig med de vanligaste frågorna.

 
 
Till infopoints

Lokala lättnader & åtgärder


Med anledning av Covid-19s negativa effekter för det lokala näringslivet har Söderköpings kommuns ledning beslutat ett antal stödåtgärder och lättnader som det lokala näringslivet kan ta del av 2021.
Tre lättnader riktar sig särskilt till företag inom besöksnäringen:
  • Taxebefriade uteserveringsytor för restauranger, caféer och hotellverksamhet som har desamma placerade på kommunal mark.
  • En tillfällig riktlinje som tillåter väderskydd på uteserveringar har beslutats. Viktigt att riktlinjen efterföljs.
  • Taxebefriade torgplatser på kommunens utsedda torgytor på Hagatorget, Rådhustorget samt i Kanalhamnen, på beslutade torghandelsdagar.
 
Information kring regler och tillståndsansökan (som ännu krävs i flera fall) finns på www.soderkoping.se under Corona för Näringslivet.
Läs mer

Digital värdskapsutbildning

Välkomna till Visit Östergötlands digitala värdskapsutbildning som främst riktar sig till anställda inom besöksnäringen, som möter turister i sitt arbete, men även östgötarna som på ett enkelt och roligt sätt vill lära sig mer om värdskap och destinationen de bor i.

Läs mer

Upplevelseguiden

20 östgötska upplevelser är bland de 600 utvalda för att marknadsföras mot det svenska målgruppen i Visit Swedens nationella satsning Upplevelseguiden. Missade du att anmäla ditt intresse för din produkt? Nu öppnar de upp anmälan på nytt under maj månad.
Anmälan senast 31 maj!
Läs mer

Information till branschen


På visit.soderkoping.se finns en sida bara för dig inom besöksnäringen med aktuella kampanjer och information. Här hittar du även kontaktuppgifter till oss på Visit Söderköping, Näringsliv & turismenheten samt till alla InfoPoints i kommunen. Sidan För branschen uppdateras kontinuerligt och du hittar den längst ned i sidfoten på visit.soderkoping.se
Till För branschen

Kontakta oss:
Näringslivs- & turistchef Therése Eklöf telefon: 0121-183 37 epost: therese.eklof@soderkoping.se
Besökskoordinator Petra Östelius telefon 0121-181 72 epost: petra.ostelius@soderkoping.se
Marknadskoordinator Sara Roxström telefon 0121-182 26 epost: sara.roxstrom@soderkoping.se
Näringslivssamordnare  Björn Ekengren telefon: 0121-181 61 epost: bjorn.ekengren@soderkoping.se

 

Läs mer:
Visit Söderköping - För branschen
Visit Söderköping - För press
På Gång, att synas i evenemangskalendern
Facebook
Website
Email
Instagram
YouTube
Copyright © 2021 Söderköpings kommun  All rights reserved.

Our mailing address is:
visit@soderkoping.se
Visit Söderköping, Näringsliv och turism enheten
Söderköpings kommun, 614 80 Söderköping

Want to change how you receive these emails?
You can
update your preferences or unsubscribe from this list.