Copy
View this email in your browser
Beste Collega,
De kinderboekenweek is alweer bijna afgelopen en de herfstvakantie staat voor de deur. Ik krijg altijd erg veel inspiratie voor het thema herfst en dat zie je ook terug in deze nieuwsbrief!

 

Webinar Bewegend leren Herfst

Tientallen positieve reacties ontving ik op mijn webinar bewegend leren. Er komt nu een vervolg! Op 2 november 2021 om 15:30 uur geef ik het webinar Bewegend leren in de herfst!

 • Een uur lang inspiratie voor bewegend leren in het thema herfst
 • Ik deel de nieuwste inzichten over bewegend leren
 • Inclusief downloads vol met inspiratie
 • 10 kant en klare binnen en buitenlessen in het thema herfst

Omdat dit webinar verder gaat waar het vorige webinar gebleven is, krijg je direct na het aanschaffen toegang tot het vorige webinar over bewegend leren. In deze webinar neem ik je mee in de wereld van Bewegend leren. Wij kijken naar de theorie achter bewegend leren en ik laat je praktische voorbeelden zien die jij direct kunt toepassen in de klas. Ook krijg je toegang tot een heleboel handige materialen om direct te gebruiken in je eigen klas.

Al deze extra’s kun jij direct downloaden of bekijken:

 • Webinar Bewegend leren in de onderbouw van theorie naar praktijk – meer dan een uur aan inspiratie
 • Een bestand met alle theorie en links uit het webinar
 • Bewegend leren lessen voor binnen en buiten
 • Ontdek de getallenlijn in de beweeghoek
 • 10 buitenlessen voor groep 1,2 en 3
 • Wasknijperparcours

Wil je meer en voor een lagere prijs? Sluit dan het Meester Sander abonnement af. Je bent dan altijd bij mijn webinars aanwezig + alle betaalde materialen direct downloaden.
Alles over het abonnement vind je op www.meestersander.nl/abonnement

Klik hier om je aan te melden voor het webinar

Luisterspel Paddenstoelen en kabouters

Dit luisterspel sluit helemaal aan bij de herfst. De kinderen scannen de QR code en luisteren naar ingesproken opdrachten. Het doel is om de kabouters bij het juiste huis of paddenstoel te plaatsen.

 • Niveau 1: De kinderen luisteren naar een korte omschrijving van de kabouter en horen het huisnummer van de paddenstoel. De kinderen plaatsen de juiste kabouter bij het juiste huisnummer.
 • Niveau 2: De kinderen luisteren naar een korte omschrijving van de kabouter en de paddenstoel. Ze zoeken de juiste paddenstoel en kabouter bij elkaar.
 • Niveau 3: Gelijk aan opdracht 2, maar nu krijgen de kinderen ook nog een plaatsbepaling te horen. Het doel is de kabouter op precies de juiste plek te plaatsen bij de juiste paddenstoel.
https://meestersander.nl/2021/10/10/luisterspel-paddenstoelen-en-kabouters-thema-herfst/
Klik hier om direct aan de slag te gaan met het luisterspel

Digitale Inspiratie thema herfst

Natuurlijk heb ik ook toffe apps, spelletjes en een instructiemuur voor in de herfst. Klik op de afbeeldingen om de materialen direct te bekijken!
https://meestersander.nl/meester-sanders-apps/apps/educatieve-apps-in-de-praktijk/herfst/
Ik heb verschillende instructievideo's gemaakt voor het thema herfst. Je kunt de video's hier bekijken: https://meestersander.nl/meester-sanders-apps/apps/educatieve-apps-in-de-praktijk/herfst/

Kabouterpad met QR codes

Een uniek Kabouterpad met QR codes. De kinderen gaan opzoek naar de 9 kabouters. Achter elke kabouter zit een filmpje met een korte opdracht voor de kinderen. Ook moeten ze bij elke kabouter een punt zetten op het antwoordenblad. Dit wordt aan het einde een tekening. 
Als eerste scannen ze de QR code op het antwoordenblad. Achter deze QR code zit een korte uitleg. Daarna gaan de kinderen opzoek naar de kabouters. Hang de kabouters op in de gang op school. Je kunt het ook buiten doen, maar let dan goed op dat je wel een internetverbinding nodig hebt.

Klik hier om aan de slag te gaan met het kabouterpad.

Maak een digitale herfstwandeling

Tijdens deze les gaan de leerlingen ervaren hoe ze puzzels kunnen oplossen door informatie te noteren en te verwerken. Ook leren ze om samen te werken aan een opdracht en zo het hertje te helpen. De les heeft zowel doe- als praatopdrachten en is daardoor afwisselend en interactief. 
Klik hier voor de digitale herfstwandeling

Bewegend leren Herfst

Herfstbladeren tellen tot 10! Klik op de video hierboven om de video direct te bekijken. 

Gratis download: Kleuren op nummer herfst

Klik hier om de kleurplaten te downloaden

Smartgames! Tips voor slimme kleuters

Aan de slag gaan met kleuters met een ontwikkeling voorsprong is leuk en uitdagend. Een van mijn favoriete materialen daarvoor zijn Smartgames. Vandaag kwam ik een aantal leuke nieuwe dingen tegen op hun website en die wil ik graag met je delen.

Klik hier voor de blog over Smartgames!

Eindelijk: workshops op scholen

Zo leuk! De afgelopen weken ben ik weer een aantal keer op scholen geweest om workshops te geven! Zoals je kunt zien ga ik het liefst praktisch aan de slag en deel tips die jij direct in de praktijk kunt inzetten. Wil je ook een workshop bij jullie op school over bewegend leren, de digitale onderbouw of een combinatie? Laat het weten door een mailtje te sturen naar Sander@meestersander.nl 

Ik krijg een nieuw lokaal!

Zo leuk om te kunnen delen! Ik krijg een nieuw lokaal! Het gaat het meest innovatieve lokaal worden van Meppel en misschien wel Nederland. Wij gaan er lessen geven aan de kinderen van Kindpunt en zelf ga ik er video's opnemen en workshops geven. Wil je het lokaal zien? Klik dan hier voor de video en uitleg. Inclusief een rondleiding door het Xpeditielab. De video is de start van een serie over innovatie lokalen in Nederland. Ik ga verder dromen over de invulling van dit toffe lokaal! 

Fijne herfstvakantie! 

Groet,
Sander
Facebook
Website
Email
Instagram
YouTube
Copyright © 2021 MeesterSander.nl, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp