Copy
View this email in your browser

Beste collega, 
Een nieuwe insteek van mijn nieuwsbrief. Normaal was dit een verzameling van mijn beste blogs en video’s die ik had uitgebracht. Deze blogs en video’s komen zeker nog voorbij, maar vanaf nu zal de nieuwsbrief vooral in het teken staan van de beste tips voor in de klas. Het is een opsomming van de beste tips die ik ben tegengekomen. Met veel enthousiasme deel ik deze met je! Veel plezier met lezen. 

Tips voor in de klas

Tegengekomen op Instagram: 
Samen met kinderen de wc-spaarknop ontdekken? Doe mee met het online spel Red Froggies Feestje. Daarmee leren kinderen vanaf 4 jaar spelenderwijs slim en duurzaam met water omgaan. Zo blijft er water over waarmee Froggie limonade kan maken voor zijn vriendjes. 

https://www.vitens.nl/froggie

Vraag vandaag nog het gratis Froggie Startpakket aan en speel mee! Dit is de link voor scholen: https://www.aanmeld-formulier.nl/scholen

Buitenlesdag

Elk jaar doe ik mee aan de buitenlesdag! Jullie toch ook? 
Op 13 april is het weer de nationale buitenlesdag, dus wacht niet langer en geef je school op via: https://buitenlesdag.nl

Zoek je nog inspiratie? Lees dan deze blog voor toffe buitenlesinspiratie. https://meestersander.nl/2019/03/04/eenvoudig-en-snel-een-buitenles-geven-review-buitenleskaarten-van-buitenonderwijs-nederland/

Eurowijs (advertentie) 
Een aantal jaar geleden ben ik aan de slag gegaan met het lesmateriaal van Eurowijs. Je kunt in deze blog teruglezen hoe dit is bevallen. Dit jaar bestaat Eurowijs 7,5 jaar en ik kan je vertellen: Er gaan hele leuke dingen aankomen. Het eerste feestje is dat je voor iedere leerling een cadeautje krijgt als je nu het gratis lesmateriaal bestelt! Dus waar wacht je op? 
Klik hier om het gratis lesmateriaal te bestellen.

Digitale tips

Beleef de lente op je digibord

Facebookbericht van Beleef de lente:
Het startschot van Beleef de Lente heeft weer geklonken, we zijn er weer met een scala aan vogels en hun jonge, aanstaande gezinsleven! Er kan er maar één de eerste zijn, en dit jaar gaan onze bosuilen al van start met 2 eieren. Mis geen moment van hen en alle andere vogels! https://www.vogelbescherming.nl/beleefdelente/bosuil

Er zijn nu ook mini-lessen beschikbaar op de website van de vogelbescherming. Deze sluiten aan bij beleef de lente: https://www.vogelbescherming.nl/beleefdelente/indeklas

Nieuwe spellen in Prowise Move

Met de Prowise Move camera maak je van je digibord een bewegend leren tool. Wist je dat er een aantal nieuwe spellen beschikbaar zijn? Klik hier om te zien welke spellen dit zijn.

Gratis app!

Cardinal land is een puzzel app vol met dieren. De puzzels zijn uitdagend en kleurrijk. Gratis op het moment van sturen van deze nieuwsbrief (4 maart):

https://apps.apple.com/nl/app/cardinal-land/id1063165813

Bewegend leren

Natuurlijk heb ik ook voor de lente, het thema boerderij en pasen bewegend leren video’s gemaakt. Ook staan er nog een aantal op de planning voor de komende weken. Bekijk hier de bewegend leren video's voor het thema Lente en boerderij: 
https://meestersander.nl/meester-sanders-apps/apps/educatieve-apps-in-de-praktijk/lente/

Maak je eigen bewegend leren les in Prowise Presenter.
Veel leerkrachten zijn enthousiast over mijn bewegend leren-video’s. De video’s worden veel gebruikt voor de online lessen of thuisopdrachten. Ondertussen heb ik veel video’s gemaakt, maar soms zoek je als leerkracht toch net een ander doel of wil je iets nog vaker herhalen. In deze blog en video laat ik je zien hoe je snel en eenvoudig een bewegend leren-activiteit klaarzet voor je (online) les. 

https://meestersander.nl/2021/01/25/in-een-paar-klikken-een-bewegend-leren-les/ 

 

Boekentips om jezelf te professionaliseren:

De afgelopen maand heb ik deze boeken ontvangen en gekocht:

Handboek Ontdeklab

Op steeds meer plaatsen in Nederland en Vlaanderen vind je ontdeklabs. Boeiende plekken waar jonge mensen kennis kunnen maken met de werelden van media, ict, programmeren, techniek en maken. Omdat dat interessant en superleuk is, en belangrijk om mee te kunnen doen in de samenleving. Scholen, schoolbesturen, bibliotheken en andere initiatiefnemers zien hun ontdeklabs als een broedplaats voor talent en als een plek met een rijke voedingsbodem voor innovatie. Elk ontdeklab is uniek, heeft een eigen smoel. Sommige functioneren vooral als makerlabs, bij andere labs ligt het accent op programmeren. Het ene lab organiseert vooral na- en buitenschools aanbod, bij het andere is het aanbod meer geïntegreerd in het onderwijs. Dit boek biedt inspiratie, ideeën en inzichten die helpen om keuzes te maken en die te onderbouwen. 

Klik hier om het boek te kopen(affiliate).

Fijn! Een boek boordevol kennis en ideeën om de fijne motoriek te stimuleren.

Er zijn veel kinderen die fijn motorisch niet helemaal in de pas lopen met hun leeftijdsgenoten. Een minder goede fijn motorische ontwikkeling heeft gevolgen voor het schoolwerk, maar ook voor het zelfbeeld van het kind.
Dit boek bestaat uit een deel met theoretische kennis en kunde om gericht activiteiten in te zetten die aansluiten bij de ontwikkeling van de fijne motoriek van een kind. Het andere deel staat boordevol leuke ideeën om kinderen te stimuleren in het ontwikkelen van de fijne motoriek. Allemaal heel praktisch met materialen die toch al in de klas staan of voor de hand liggen.

Klik hier om het boek te kopen(affiliate)

Nieuwste blogs en video’s:

Natuurlijk deel ik nog veel meer tips op mijn website:

Nieuw Voorleesboek
Vanaf vandaag ligt het leukste voorleesboek door juffen en meesters in de boekhandel! En mijn vrouw Merel en ik staan er ook in! Wij zijn super trots dat wij een verhaal mochten schrijven voor dit boek. Samen met nog veel meer bekende juffen en meesters hebben wij verhalen geschreven die aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen. Je kunt dit boek nu aanschaffen bij je plaatselijke boekhandel. In deze blog lees je meer over het boek: https://meestersander.nl/2021/03/03/het-leukste-voorleesboek-door-juffen-en-meesters-voorleesboek-hallo-allemaal/ 

Clubhouse app! 
Clubhouse is een soort podcast, maar dan live. Je luistert naar een gesprek in een room en je kunt direct meedoen aan het gesprek door je hand op te steken. Ik zit er nu een aantal weken op en vind de gesprekken fantastisch om te volgen en ik leer er veel van. Natuurlijk kan ik het niet laten om ook zelf gesprekken te starten op Clubhouse. Elke woensdagmiddag om 15:30 uur praat ik over onderwijs in het #onderwijsuur. Ken je de app clubhouse nog niet? Klik dan hier om mijn uitleg te bekijken. 

Best gelezen blog van februari: Bewegend leren Klokkijken: 
https://meestersander.nl/2021/01/28/oefen-het-klokkijken-met-deze-bewegend-leren-videos/ 

Succes de komende maand en de volgende nieuwsbrief ontvang je in April!
Heb je tips voor de nieuwsbrief? Stuur ze gerust door! 

Tot die tijd inspiratie opdoen?
Abonneer op mijn YouTube kanaal

Volg mijn Instagramaccount www.instagram.com/meestersander.nl

Of bezoek gewoon mijn website: www.MeesterSander.nl

Groetjes,

Sander

Facebook
Website
Email
Instagram
YouTube
Copyright © 2021 MeesterSander.nl, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp