Copy
View this email in your browser
Beste Collega,
Op 1 September heb ik mijn eigen app gelanceerd! De afgelopen maand is de meester Sander app al honderden keren gedownload en dat is super leuk om te zien. In deze nieuwsbrief laat ik je zien wat je kunt met de meester Sander app en deel ik heel veel inspiratie voor de Kinderboekenweek 2021! 

Beroepen knutselen

De Kinderboekenweek 2021 heeft als thema Beroepen en daarom heb ik 5 nieuwe instructievideo’s gemaakt die aansluiten bij dit thema. Kinderen kunnen aan de hand van mijn instructievideo’s een bakker, dokter, politieagent, bouwvakker en fotograaf knutselen. Je kunt de video's gebruiken via mijn instructiemuur, het instructieboek of mijn eigen app.
Klik hier voor alle video's.
Wat is de meester Sander app? 
Mijn instructievideo’s gebruik ik al jaren in de klas. Handig als herhaling van je instructiemoment in de kring of als extra uitdaging voor kinderen die meer willen knutselen en vouwen. Vanaf nu kun je de instructievideo’s eenvoudig gebruiken op de iPad. De app bestaat uit een beginscherm met een overzicht van de thema’s en per thema 5 video’s. De app is ideaal voor thuis en in de klas.

In de app zitten 10 thema’s die veel voorkomen in de kleuterklas. De video’s sluiten zo aan bij de belevingswereld van de kinderen. Hierdoor vinden kinderen het leuk om te knutselen. Organiseer een vliegtuig wedstrijd met verschillende soorten vliegtuigen of versier de klas met prachtige knutselwerken.

Klik hier om de app te downloaden.
In deze video laat ik je de app zien! 

Startactiviteiten voor de Kinderboekenweek

Ben je opzoek naar een leuke activiteit voor de start van de Kinderboekenweek in het thema beroepen? Voor de onderbouw heb ik twee toffe speurtochten gemaakt. De een is een buitenles. De kinderen gaan lekker bewegen en rennen over het plein. Bij de andere les gaan de kinderen opzoek naar QR codes en vinden zo allemaal cijfers.
Klik hier voor de startactiviteiten

Bewegend leren 

Bewegend leren is een feestje en dat kan in de kinderboekenweek elke dag! Speciaal voor de kinderboekenweek heb ik een serie bewegend leren video’s gemaakt over het thema beroepen. In elke video staan andere beroepen centraal. Op deze manier maken de kinderen in 5 dagen kennis met 8 beroepen. Het doel van de video’s is kennismaken en werken aan de woordenschat.

In deze serie heb ik 5 video’s gemaakt. Elke video gaat over twee verschillende beroepen en in de laatste video komen alle beroepen door elkaar.
1. Beroepen: Leerkracht en ontwerper
2. Beroepen: Tuinman en postbode
3. Beroepen: Bouwvakker en dokter
4. Beroepen: Wetenschapper en boer
5. Alle beroepen door elkaar
Klik hier voor alle Bewegend leren video's over beroepen
Speciaal voor de kinderboekenweek heb ik nog een losse bewegend leren video gemaakt. In deze video oefenen de kinderen met de cijfers van 1 tot 20. De kinderen roepen naar het scherm op welke bladzijde het boek openligt.

Mijn favoriete voorleesboeken

In deze blog zet ik mijn favoriete boeken op een rij voor de Kinderboekenweek 2021. Dit schooljaar is het thema beroepen en daarom zet ik in deze blog mijn favoriete boeken op een rij. Door het thema van de Kinderboekenweek 2021 zijn er ook veel toffe boeken uitgekomen en die deel ik graag met je.

Klik hier voor de blog over de boeken voor de kinderboekenweek

Meester Sanders Boekenkast

Speciaal voor het thema beroepen heb ik een eigen boekenkast gemaakt. In onderstaande video vertel ik kinderen alles over de boeken in deze kast. Elk boek gaat over een ander beroep. Bij alle boeken zijn verschillende voorwerpen te zien. Als je de poster hebt gedownload kun je er ook nog een leuk spel mee doen! 

De beste digitale tips

Natuurlijk geef ik ook voor het thema beroepen de beste tips voor websites, tools en apps. 

Klik hier voor de blog vol met tips!

Programmeren in de kinderboekenweek

Trek de Bee-bot een ander jasje aan. Speciaal voor de kinderboekenweek heb ik een aantal nieuwe Bee-bot jasjes gemaakt. De Bee-bot Bouwvakker, politie en brandweer zijn nieuw en exclusief verkrijgbaar voor abonnees. Ga naar www.meestersander.nl/abonnement voor alle informatie over het abonnement. 
Klik op de video en abonneer op mijn nieuwe YouTube kanaal: Bewegend leren met meester Sander

Er staat elke week een nieuwe bewegend leren video voor je klaar! De video's over het getal van de week zijn een enorm succes. 

Bekijk alle bewegend leren video’s met het meester Sander Abonnement

Wil jij elke dag gaan bewegen, dan kun je de video’s bekijken in het abonnement. Ga naar www.meestersander.nl/abonnement voor alle informatie over het abonnement. Je krijgt naast deze video’s nog veel meer toffe materialen voor bewegend leren en meer!

Meester Sander leest voor!

Tijdens de kinderboekenweek kun je mijn video's met Voorleesvriendje Sam heel goed gebruiken in de klas. In een nieuwe educatieve videoserie lees ik de leukste kinderboeken voor. De lievelingsboeken van Sam mag ik voorlezen in interactieve video’s. Klik hier om de video's te bekijken. 

Succes met de kinderboekenweek! 

Groet,
Sander
Facebook
Website
Email
Instagram
YouTube
Copyright © 2021 MeesterSander.nl, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp