Copy
View this email in your browser
Beste Collega,
De vakantie is voorbij. Ik wens je veel succes met lesgeven of eerst nog met voorbereiden. Een nieuw schooljaar betekent ook weer heel veel nieuwe ideeën. Laat je niet overweldigen, maar kies uit waar jij je in wilt ontwikkelen. Hopelijk kun je een keus maken uit alle ideeën uit deze nieuwsbrief! 
Klik op de video en abonneer op mijn nieuwe YouTube kanaal: Bewegend leren met meester Sander

Bewegend leren is een feestje en dat kan nu elke dag! Voor het aanleren van getallen en cijfers heb ik nu een heleboel nieuwe video’s gemaakt. In deze video’s bewegen de kinderen en maken ze kennis met verschillende getallen en zijn actief aan de slag. 

Aan de slag met getallen en cijfers in bewegend leren video’s

Elke week stel ik in de klas een ander getal centraal. Door elke week aandacht te besteden aan een ander getal merk ik dat de kinderen na een aantal weken de getallen veel beter kennen en herkennen. Je kunt met het getal van de week ervoor zorgen dat jij samen met de kinderen actief aan het leren bent. Je kunt dit in allerlei onderdelen van de klas laten terugkomen. In deze video leg ik alles uit over de nieuwe bewegend leren video’s:

De komende weken komt er elke week een nieuwe video online van een getal van de week! 

Nieuw YouTube Kanaal

De video’s over het getal van de week verschijnen op mijn nieuwe YouTube kanaal. Dit nieuwe YouTube kanaal heb ik speciaal gemaakt voor bewegend leren series. De allereerste serie video’s die hierop verschijnt zijn de getal van de week video’s. Het eerste seizoen bestaat uit de getallen van 1 t/m 10. Daarnaast komen er nog veel meer bewegend leren series voor alle groepen van de basisschool. Zorg er dus voor dat je geabonneerd bent en stuur het ook door naar je collega’s. 

Klik hier om je direct te abonneren op het Bewegend leren Kanaal

Elke dag oefenen met een bewegend leren video

Wil je niet alleen elke week oefenen, maar zelfs elke dag. Dan kan dat ook! Voor elk getal van de week maak ik 5 video’s. Voor elke dag van de week 1. De video’s hebben de volgende onderwerpen

Maandag: Introductie
Dinsdag: Bewegingen met het getal van de week
Woensdag: Quiz vragen over het getal van de week.
Donderdag: Dierenverstoppertje 
Vrijdag: Getallenbingo en herhaling van de hele week. 

De video’s verschijnen in het Meester Sander abonnement en duren tussen de 3 en 5 minuten.

Bekijk alle video’s met het meester Sander Abonnement

Wil jij elke dag gaan bewegen, dan kun je de video’s bekijken in het abonnement. Ga naar www.meestersander.nl/abonnement voor alle informatie over het abonnement. Je krijgt naast deze video’s nog veel meer toffe materialen voor bewegend leren en meer!

Win een Chromebook!

Het nieuwe schooljaar staat op het punt om te beginnen. Om je op weg te helpen vind je in deze blog een heleboel tips voor je Chromebook. In samenwerking met Coolblue heb ik gekeken welke apps en websites jij echt moet gebruiken voor je werk of studie. En het allerleukste is dat ik deze Acer Chromebook Spin 513 mag weggeven aan een van de lezers van deze blog! 
Klik hier om naar de blog te gaan en mee te doen aan de winactie

Bewegend leren start schooljaar 

Maak kennis met de kinderen in de klas via deze leuke bewegend leren video! 

 

Mijn favoriete voorleesboeken

Een van mijn favoriete momenten van de dag is het voorlezen in de kring. Een prentenboek lezen is natuurlijk leuk, maar nog leuker vind ik het om samen met de kinderen een boek te lezen. En dan bedoel ik een boek met meerdere verhalen van hetzelfde personage. Dit kan een lang verhaal zijn, maar nog leuker zijn korte verhalen die elke keer dezelfde personages bevatten. In deze blog vind je mijn favoriete voorleesboeken voor kleuters.

Klik hier voor de blog over de voorleesboeken
DOWNLOAD Wasknijperparcours - Buitenles
DOWNLOAD Wasknijperparcours - Buitenles
€5.95
View
10  Buitenlessen voor groep 1, 2 en 3 - educatieve spelmomenten door Juf Merel en Meester Sander - Download
10 Buitenlessen voor groep 1, 2 en 3 - educatieve spelmomenten door Juf Merel en Meester Sander - Download
€14.95
View
Kinderen vinden het bouwen met Lego erg leuk. Om het bouwen nog leuker en leerzamer te maken heb ik cijfers gemaakt van blokjes. Natuurlijk heb ik hier een instructievideo van gemaakt. In de video laat ik zien hoe je de cijfers moet maken en welke blokjes je ervoor nodigt hebt. Met de cijfers van 0 tot 9 kan je alle getallen maken die je maar wilt. Erg leuk dus ook grotere getallen te bouwen.
Klik hier voor de blog over Lego cijfers
Een bezoek aan een andere school is altijd leuk en daarom neem ik jullie in deze blog mee naar een school in het midden van het land. Ik ga op bezoek bij groep 5 van meester Wilco. Op uitnodiging van Prowise mag ik een kijkje nemen in zijn klas en laat Wilco mij zien hoe hij werkt met Prowise GO. Volgens Prowise is dit het enige onderwijsplatform inclusief slimme software en IT-beheer voor je school. Wij gaan er achter komen door een kijkje te nemen in groep 5 en een ochtend mee te draaien.   
Klik hier voor een kijkje in de klas bij Meester Wilco

Tip! Praten met Pim

Praten met Pim is een uniek project waarbij de doorgaande lijn NT2 (Nederlands als Tweede Taal) binnen de Enschedese Integrale Kindcentra een heel eigen gezicht heeft gekregen.
Op de website vind je:
- Woordkaarten
- Praatplaten
- Muziek
- Kleurplaten
- Digitale prentenboeken
- Dagritmekaarten
 Echt een aanrader. Dus neem zeker een kijkje op: https://www.pratenmetpim.nl/
Op instagram deel ik niet alleen tips over onderwijs, maar zie je soms ook een foto voorbij komen met mijn vrouw Merel en onze dochter Lise. Fantastisch toch? Klik op de foto voor meer.

Kinderboekenweek 2021!


Ik sluit deze nieuwsbrief af met een kleine vooruitblik op de komende maand. Ik ga volop aan de slag met de kinderboekenweek en het thema worden wat je wil. Natuurlijk vind je dat straks op mijn website, komen er nieuwe bewegend leren video's en heel veel extra materialen in het meester Sander abonnement.

- Kleuteruniversiteit magazine nummer 5
De komende week verschijnt Kleuteruniversiteit Magazine nummer 5 en uiteraard vindt je daarin ook al inspiratie voor de kinderboekenweek. Onder andere een poster en een lied! Super leuk! 

- Spaar voor gratis boeken tijdens de Kinderboekenweek
Je kunt nog steeds meedoen aan de actie om te sparen voor gratis boeken tijdens de kinderboekenweek. Lees hier hoe dit werkt.

Succes met de start van het schooljaar!

Groet,
Sander
Facebook
Website
Email
Instagram
YouTube
Copyright © 2021 MeesterSander.nl, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp