Copy
View this email in your browser
Beste Collega,
De meivakantie lijkt alweer ver achter ons. Klaar voor de eindsprint naar de zomervakantie. In de afgelopen vakantie heb ik hard gewerkt aan nieuwe content voor mijn website en mijn abonnement! Natuurlijk deel ik de materialen met je in deze nieuwsbrief en deel ik ook weer toffe tips die je direct kunt gebruiken in de klas. 
 

10 bewegend leren lessen

Samen met mijn vrouw Merel heb ik een buitenlesbundel gemaakt. Zij staat drie dagen in de week voor de klas en deelt haar ideeën op JufMerel.com. Ook deelt ze veel ideeen op haar Instagrampagina: www.instagram.com/jufmerel.

Wij vinden het fantastisch om buitenlessen te geven. Weer of geen weer, wij gaan naar buiten. Kinderen vinden het erg leuk om actief aan de slag te gaan met de leerstof en het geeft ons heel veel plezier om deze lessen te bedenken en te geven. In deze bundel vind je tien uitgewerkte activiteiten voor groep 1 t/m 3.

De activiteiten in dit pakket zijn:
1. Beweegparcours
2. Cijferspel
3. Geheime code
4. Hinkelpaden
5. Kleuren rijmspel
6. Vliegtuigjes wedstrijd
7. Postbode spel
8. Speurtocht
9. Tekenen
10. Vissen

Klik hier voor de 10 buitenlessen

Nog meer bewegend leren: Wasknijperparcours

Kinderen hangen wasknijpers aan hun kleren, rennen over het parcours en hangen de wasknijpers bij de juiste kaarten. Ondertussen komen de kinderen beweegkaarten tegen die ze na moeten doen. Het wasknijpersparcours is een groot succes!

Beweeghoek - Ontdek de getallenlijn

Met deze download maak jij een beweeghoek. De kinderen scannen de QR codes en kunnen op een tablet of Chromebook de video’s bekijken. De kinderen gaan samen met mij bewegen. Het is ook mogelijk om de video’s af te spelen op het digibord. 

Thema Dino's

Voor het thema dinosaurussen heb ik deze week een toffe poster gemaakt. Hij is erg gaaf geworden en ik denk dat de kinderen hem fantastisch vinden. Nog leuker vind ik de luisteropdrachten. In Kleuteruniversiteit magazine nummer 4 lees je alles over het inzetten van luisteropdrachten in de kleuterklas. 

Voor het thema dinosaurussen heb ik bij de poster een luisterboek gemaakt. Op elke bladzijde staan een aantal dino's. De kinderen scannen de QR code en ik vertel iets over de dino's die op de plaat staan. Erg leuk om te gebruiken in de klas. Hieronder zie je zo'n afbeelding. 

Dinosaurus Speurtocht

Bij de luisteropdrachten krijg je ook een dinosaurus speurtocht. De kinderen gaan op zoek naar de plaatjes en scannen de code. Zij horen dan een welk cijfer zij moeten kleuren en ontvangen na afloop een echt dinosaurusdiploma. 
Klik hier voor alle dino inspiratie

Meester Sander abonnement - Mei en Juni

Bedankt voor alle positieve reacties op mijn abonnement. Veel van jullie zijn al lid. Alle leden hebben toegang tot de exclusieve online omgeving. Daar staan alle handige downloads, webinars en meer. De volgende materialen kun je direct gratis downloaden als abonnee: 

- Alle instructiemuren!

Bee-bot:
- Bee-bot jasjes
- Bee-bot mat postbode
- Bee-bot mat boerderij

Bewegend leren: 
- 10 bewegend leren lessen voor groep 1 t/m 3
- Beweegposters en spel
- Wasknijperparcours
- Beweeghoek - ontdek de getallenlijn
- Dominospel bewegend leren

Thema dino's:
- Dinosaurusposter
- Dinosaurus luisteropdrachten
- Bee-bot mat dino's 

Webinar:
- Bewegend leren
- ICT in de kleuterklas(later deze maand online)

Juni 2021:
In juni komen er natuurlijk weer toffe nieuwe materialen bij. Allemaal voor het thema zomer inclusief een webinar over tips voor bewegend leren in de zomer. 

Je steunt mijn website door het Meester Sander Abonnement af te sluiten. Sluit je het abonnement af, dan ontvang je exclusief toegang tot de online omgeving van mijn abonnement. In deze omgeving vind je de downloads, webinars en andere extra’s! En het leuke is dat er elke maand nieuwe dingen te vinden zijn.

Betaalde downloads en webinars kun jij dus gewoon downloaden en bekijken. Als abonnee heb jij een streepje voor en heb jij altijd als eerste de nieuwste downloads tot je beschikking. Nieuwsgierig geworden? Klik op de knop hieronder en neem het jaarabonnement voor € 5,95/maand. 

 
Meer informatie over het afsluiten van het abonnement

Voorleesvideo's voor thuis en in de klas

Yes! Super leuk en goed nieuws. In een nieuwe educatieve videoserie lees ik de leukste kinderboeken voor. Voorlezen op YouTube mag meestal niet wegens de schending van auteursrechten. Maar ik heb nu een toffe samenwerking met Leesvriendje Sam en zijn lievelingsboeken mag ik voorlezen in interactieve video’s. In deze blog vertel ik je alles over deze toffe samenwerking.
 
Klik hier voor alle voorleesvideo's!

Tips! - Online materialen en handige linkjes die ik de afgelopen maand ben tegengekomen:

- Ben jij student? Vraag dan een gratis proefaccount aan op Team Talento. Dit is een website met honderden creatieve filmpjes voor in de klas. Klik hier voor meer informatie: https://teamtalento.nl/abonneren 

- Tips voor ouders: Zo leer je een kleuter lezen. Handig om te delen in de laatste maanden van groep https://meestersander.nl/2021/01/26/lezen/

- Kleuteruniversiteit heeft nieuwe kleimatten: https://www.kleuteruniversiteit.nl/winkel/kleimatten-2/

- Leuke facebookgroep: Beweging & klas https://www.facebook.com/groups/607671216306583/

Spaar voor gratis kinderboeken tijdens de kinderboekenweek 2021

Heb je al gehoord van het thema van de Kinderboekenboek? Nee? Het thema is: worden wat je wil. En ieder kind moet kunnen worden wat hij of zij wil toch? Waar je ook woont op de wereld, kinderen verdienen dezelfde kansen. Daarom komen we in oktober in actie! We? Ja, we gaan met heel veel basisscholen sparen voor kinderen die leven in armoede in Afrika en India en ook jouw school mag meedoen! Een gedeelte van de opbrengst mag jouw school besteden aan boeken voor op school!
Klik hier voor meer informatie over het sparen van kinderboeken

Het beste digibord voor in de klas

Al jaren gebruik ik een Prowise Touchscreen in de klas. Door de goede kwaliteit en service wil ik geen ander bord meer. Afgelopen week heb ik het nieuwste digibord van Prowise mogen bekijken en in deze blog lees je alles over mijn eerste indruk en waarom ik dit het beste digibord vind. 

Deze blog is gemaakt in samenwerking met Prowise.

Klik hier voor meer informatie over dit gave digibord
WegWijsVR is een innovatief verkeerseducatiepakket. Ik organiseer samen met Interpolis en Uitgeverij Zwijsen een gratis webinar op 20 en 26 mei om leerkrachten in 30 minuten bij te praten over dit pakket. Wil jij dat gratis webinar bijwonen? Dat kan!
https://wegwijsvr.nl

Nieuw knutselkanaal

Op YouTube heb ik een nieuwe YouTube kanaal aangemaakt met toffe knutsels. In bovenstaande video knutsels ik een vliegtuig waarvan de vleugels echt kunnen bewegen. 

Abonneer gratis op dit nieuwe knutselkanaal:
 https://www.youtube.com/channel/UC6Q6X0PKvwgaKCqgK5U2T_g
Dan ga ik mij nu storten op tips voor de onderbouw en het Nationaal plan onderwijs. Binnenkort te lezen als blog op mijn website. 

Groet,
Sander
Facebook
Website
Email
Instagram
YouTube
Copyright © 2021 MeesterSander.nl, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp