Copy
View this email in your browser
Beste Collega,
Hierbij weer een bomvolle nieuwsbrief vol inspiratie! Hoe gaat het bij jullie? Het schooljaar zit er alweer voor driekwart op en de mooie zomer maanden komen eraan. Mijn focus ligt de komende weken op het geven van buiten lessen en nieuwe bewegend leren ideeen uitwerken! De eerste uitwerkingen zie je in deze nieuwsbrief. 
 

Geen reclames meer op meesterSander.nl

Sinds vorig jaar heeft mijn website een nieuw design en heb ik een nieuw logo. Ik ben daar erg trots op. Een doorn in het oog waren dan ook de advertenties op mijn website. Deze waren echter nodig om de website te kunnen betalen en verder te kunnen ontwikkelen. Vanaf deze maand sla ik een andere weg in. De advertenties zijn verdwenen en ik vraag je nu om mijn website te steunen. Je steunt dan niet alleen mijn website, maar krijgt er ook heel veel voordeel voor terug.

Abonnement met heel veel voordeel

Je steunt mijn website door het Meester Sander Abonnement af te sluiten. Sluit je het abonnement af, dan ontvang je exclusief toegang tot de online omgeving van mijn abonnement. In deze omgeving vind je de downloads, webinars en andere extra’s! En het leuke is dat er elke maand nieuwe dingen te vinden zijn.

Betaalde downloads en webinars kun jij dus gewoon downloaden en bekijken. Als abonnee heb jij een streepje voor en heb jij altijd als eerste de nieuwste downloads tot je beschikking. Nieuwsgierig geworden? Klik op de knop hieronder en neem het jaarabonnement voor € 5,95/maand. 
Klik hier voor alle informatie over het abonnement

 

Tips voor in de klas

Dinsdag is het alweer de nationale buitenlesdag. Zelf ben ik gek op bewegend leren en buitenlessen. Ik kan ook niet wachten om dinsdag lekker naar buiten te gaan en daar aan de slag te gaan met kinderen. Voor de buitenlesdag heb ik een toffe les gemaakt in het thema boerderij. Deze les ontvang je bij het meester Sander abonnement of kan je los aanschaffen op mijn website. 

https://meestersander.nl/product-categorie/bewegend-leren/

Klik hier voor de buitenles boerderij

Thema Boerderij

Het thema boerderij is altijd fantastisch. Om dit thema nog leuker te maken heb ik een aantal gratis downloads gemaakt. Zo vind je op de themapagina een bouwplaat van een boerderij en een trekker en een leuke Boerderijdieren puzzel. Klik op de afbeeldingen hieronder om deze direct te downloaden.

https://meestersander.nl/meester-sanders-apps/apps/educatieve-apps-in-de-praktijk/boerderij/

Tips! - Online materialen en handige linkjes die ik de afgelopen maand ben tegengekomen:

Waar komt Melk vandaan? Gratis lesmateriaal en digitaal prentenboek:
https://basisonderwijs.zuivelonline.nl/hoofdmenu/groep-1-4-menu

Dig-doener: De Boerderij: 
https://www.lessonup.com/app/channel/futurenl/series/0fc970ed564c50a6d9799da9/lesson/qtSKh4os7x2pbeMXy 

Coronaproof kindertheater over de lente en meer: 
https://www.kindertheater.nl/voorstellingen/coronaproof/

Dirk Scheele gaat elke donderdag live op YouTube. Dit is de lente special vol met leuke liedjes: https://youtu.be/fB3IJomqoMU

Juf Merel test Loco Bambino starterspakket: https://jufmerel.com/2021/03/31/review-loco-bambino-starterspakket/

Bewegend leren op de boerderij

Ook voor het thema boerderij kun je weer aan de slag met bewegend leren video’s. De volgende video’s zijn beschikbaar:

Webinar Bewegend Leren in de onderbouw 

In dit webinar neem ik je mee in de wereld van bewegend leren. Aan de hand van praktische voorbeelden laat ik je zien hoe jij nog meer uit bewegend leren kunt halen in de klas en laat je zien hoe simpel het kan zijn. Ook geef ik je praktische voorbeelden die jij gelijk in de klas kan gebruiken.

Ps. Als ontvanger van de nieuwsbrief krijg je de komende week 50% korting met de kortingscode: Nieuwsbrief. Of neem het meester Sander Abonnement en je bent altijd bij alle webinars aanwezig.

Klik hier voor meer informatie over het webinar

Bee-bot mat Boerderij

Verander de Bee-bot in een koe, schaap, varken of kip en ga op avontuur op de boerderij. De bee-bot boerderij is een toffe plattegrond van een boerderij. De kinderen gebruiken de opdrachtkaartjes om de dieren over de boerderij te programmeren.

https://meestersander.nl/product/download-bee-bot-mat-boerderij-2/

Knutsel van de maand: Een bewegende vlinder

Klik hier om de vlinder gratis te downloaden.

https://meestersander.nl/vlinder/

Augmented reality apps

App: Froggipedia

Geef je les over de ontwikkelingsfases van een kikker, dan is de app Froggipedia echt geweldig. Je kunt een kikkers zien van kikkervisje tot volledige kikker. Ook kan je de kikker op een tafel plaatsen met augmented reality en ontleden. 

https://apps.apple.com/nl/app/froggipedia/id1348306157

 

App: Plantale

Met de app Plantale leer je alles over bloemen en planten. De app laat prachtig zien wat er allemaal in een plant zit en hoe een plant groeit. Een gave app om te bekijken in de lente. 

https://apps.apple.com/nl/app/plantale/id1389698721

ConnAct - Instructievideo’s bij ontwikkelingsmateriaal


Al sinds 2014 maak ik instructievideo’s voor knutsels in de klas. In een nieuwe pilot in samenwerking met Heutink heb ik voor het eerst ook video’s gemaakt voor ontwikkelingsmateriaal. Het eerste spel is ConnAct. 

In ConnAct vind je 18 verschillende personages met bijpassende onderwerpen. Pak met je zuignap het kaartje met de brandslang voor de brandweervrouw en de kattenbrokjes voor de kat. Of wie weet kies je bij de voetballer geen voetbaldoel maar een microfoon, omdat jouw voetballer zin heeft om te zingen en verbind jij de poes met het bed, omdat die altijd stiekem naar je slaapkamer gaat en het liefst in het bed slaapt. Fantasie is grenzeloos en ConnAct geeft alle ruimte om verhalen tot leven te laten komen.

Dit spel is nu in actie bij Heutink en komt met een instructiemuur en downloads voor mijn instructieboek. Meer info vind je hier:
https://heutink.nl/artikel/alles-van-heutink/100_523484

Eurowijs bestaat deze maand 7,5 jaar

Wat een tof resultaat. Met trots mag ik jullie de Eurowijsheidjes laten zien. Dit zijn korte video’s die jij in de klas kan gebruiken om kinderen alles te leren over geld. In een veilige setting hebben wij deze video’s opgenomen bij De Volksbank. Eurowijs bestaat 7,5 jaar en daarom zijn deze toffe video’s gemaakt. Met de gratis lessen van Eurowijs kun je als leerkracht de kinderen alles leren over geld.

Deze blog en de video’s zijn tot stand gekomen in samenwerking met Eurowijs!

https://meestersander.nl/2021/03/23/met-eurowijsheidjes-leer-je-alles-over-geld-week-van-het-geld-met-eurowijs/

Dit wil je niet missen!

Een jaar geleden zijn wij gestart met Kleuteruniversiteit magazine. Een groot succes en juf Sanne en ik krijgen veel positieve reacties. Nummer 4 komt in mei uit en dit nummer wil je echt niet missen. We hebben iets heel tofs geregeld. Binnenkort zie je op de instagram van Kleuteruniversiteit wat het is. Dus volg Kleuteruniversiteit: www.instagram.com/kleuteruniversiteit

Innovatiehoekje

De komende maand organiseer ik voor de scholen in meppel de Drone Cup. Super leuk! Voor de komende jaren zijn wij nog opzoek naar nieuwe drones. De Tello Edu Drone lijkt een goede optie. In deze video pak ik deze Drone uit die je ook kunt programmeren en een camera heeft.
Ik wens je veel succes de komende weken tot de meivakantie en ik hoop je binnenkort te kunnen verwelkomen als abonnee van het meester Sander abonnement. Dan zien wij elkaar ook tijdens het webinar over bewegend leren! 
Groet,
Sander
Facebook
Website
Email
Instagram
YouTube
Copyright © 2021 MeesterSander.nl, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp