Copy
View this email in your browser
Beste Collega,
Het is zomer! Heerlijk naar buiten met de kinderen en hopelijk genoeg schaduw op het plein. In deze nieuwsbrief deel ik weer de beste tips van de afgelopen maand met je. Een van mijn hoogtepunten wat het opnemen van video's met Dirk Scheele. Bewegend leren en muziek is een super leuke combinatie en samen hebben wij twee hele leuke video's gemaakt voor in de zomer. Dus is het buiten te warm? Dan kun je altijd nog binnen gaan bewegen. Klik hierboven op de foto om de video's te bekijken!
Klik hier voor de blog met tips

Bewegend leren les Voetbal

Na 7 jaar is het weer zo ver! Nederland doet mee op een eindtoernooi. De eerste wedstrijd is gewonnen en hopelijk volgen er nog meer! Wil jij er in de klas mee aan de slag? Dat kan! Ik heb hieronder een heleboel toffe materialen voor je verzameld. Van bewegend leren lessen tot kleurplaten en apps. Klik op de afbeelding voor meer informatie. 

Schiet op doel - Bewegend leren 


Oefen met dit spel de getallenlijn tot 20 en laat kinderen de ballen in het juiste doel schieten.

Thema Dino's

Vorige week ontving ik deze gave foto van een leerkracht. De kinderen in haar klas waren helemaal weg van de dinoposter. Bedankt voor het insturen. Heb jij ook een leuke foto van mijn materialen in actie? Stuur de foto naar Sander@meestersander.nll 

Voor het thema dinosaurussen heb ik bij de poster een luisterboek gemaakt. Op elke bladzijde staan een aantal dino's. De kinderen scannen de QR code en ik vertel iets over de dino's die op de plaat staan. Erg leuk om te gebruiken in de klas. 

Thema Zomer

Instructiemuur thema zomer

Bewegend leren - Buitenles

De kinderen zijn op de camping, maar kunnen niet meer praten. Ze kunnen alleen maar dingen zeggen met hun lichaam. Met de codes op het papier kunnen ze gelukkig wel een ijsje bestellen of vertellen met welk voertuig zij op de camping komen staan.

Zomerspeurtocht

Een leuke buitenles voor in de zomer. De kinderen gaan opzoek naar de 10 afbeeldingen. Op hun antwoordenblad vullen ze in welke zij gevonden hebben. Voor elke groep is dit een andere opdracht.

Dit spel is geschikt voor groep 1 t/m 3.

Het grote kampeerboek

Leer alles over kamperen en de activiteiten die mensen doen op en rondom de camping. Op elke bladzijde staat een QR code. Als de code gescand is kunnen de kinderen luisteren naar een informatief verhaal bij de plaat.

Bee-bot Mattten zomer

Verander de Bee-bot in een duiker of kreeft en programmeer over het strand of in de oceaan. De matten zijn verkrijgbaar als download of als stoffenmat. 

Meester Sander abonnement - Nieuw in juni

Bedankt voor alle positieve reacties op mijn abonnement. Veel van jullie zijn al lid. Alle leden hebben toegang tot de exclusieve online omgeving. Daar staan alle handige downloads, webinars en meer. De volgende materialen zijn deze maand online gekomen en kun je als abonnee direct downloaden:

Bee-bot:
- Bee-bot mat duiken in de zee
- Bee-bot mat strand 

Bewegend leren: 
- Zomerspeurtocht
- Beweegcodes op de camping

Thema zomer:
- Instructiemuur zomer
- Luisterboek Het grote kampeerboek

Webinar:
- Bewegend leren in de zomer (later deze maand)

Juli 2021:
- Een toffe verrassing voor leerkrachten en ouders

Je steunt mijn website door het Meester Sander Abonnement af te sluiten. Sluit je het abonnement af, dan ontvang je exclusief toegang tot de online omgeving van mijn abonnement. In deze omgeving vind je de downloads, webinars en andere extra’s! En het leuke is dat er elke maand nieuwe dingen te vinden zijn.

Betaalde downloads en webinars kun jij dus gewoon downloaden en bekijken. Als abonnee heb jij een streepje voor en heb jij altijd als eerste de nieuwste downloads tot je beschikking. Nieuwsgierig geworden? Klik op de knop hieronder en neem het jaarabonnement voor € 5,95/maand. 

 
Meer informatie over het afsluiten van het abonnement

Toffe nieuwe functies in de Prowise Presenter Windows-app

Al jaren werk ik enthousiast met Prowise Presenter. Net als veel leerkrachten moest ik even wennen aan de nieuwste versie, maar ondertussen ben ik er erg blij mee. Vanaf deze maand is Prowise Presenter 10 nog beter. Je kunt nu gratis de Windows-app downloaden en daarin zitten erg toffe functies. In deze blog lees je er alles over. 
 
Klik hier voor de blog over de nieuwe Prowise Presenter app.

Tips! - Online materialen en handige linkjes die ik de afgelopen maand ben tegengekomen:

- Op de website van SLO is een interessante pagina over kindvolgsystemen. Het observatiesysteem voor kleuters hoeft geen goedkeuring te hebben. Hier lees je er meer over: https://www.slo.nl/thema/meer/jonge-kind/kindvolgsystemen/

- ‘Hoe mooi zou het zijn om een instrument te ontwikkelen voor de begeleiding van een (startende) leerkracht jonge kind?’ Begeleidingsinstrumenten zijn er genoeg, maar niet specifiek voor de (startende) leerkracht jonge kind! Deze vraag stelden de leden van de professionele leergemeenschap Jonge Kind (hierna te noemen als PLG JK) zichzelf om tegemoet te komen aan de vraag vanuit het werkveld om de (startende) leerkracht jonge kind zo optimaal mogelijk te begeleiden.
Klik hier om het document te lezen

- Ik kwam een prachtige website techniek met techniekproefjes voor groep 1 t/m 8! https://www.leerlijntechniek.nl 

- Wist je dat je ook met kleuters met de First Lego League kan meedoen? Check deze website voor de toffe materialen: https://firstlegoleague.nl/discover

Verrijk je lessen met een tekentablet – Review One by Wacom S

Teken, schrijf en creëer, de tekentablet is een ideale tool voor leerkrachten. Vorige week ontving ik de Wacom One by S en ik ben verkocht. Wat fijn om met een tekentablet te werken. In deze blog vertel ik je alles over de Wacom One by S en waarom elke leerkracht er een zou moeten hebben. 
Lees hier alles over mijn ervaringen met de Wacom tekentablet

Drone Cup Meppel

Afgelopen weken heb ik met heel veel verschillende groepen kinderen in Meppel Drone gevlogen. Dit was erg gaaf om te doen. Meer weten over onze Drone Cup? Bekijk de video's op het kanaal van onze stichting: KindPunt Tv. 
12.345 abonnees op mijn YouTube kanaal! Hoor jij daar al bij? Klik hier om je direct te abonneren.  

Veel succes met de laatste loodjes! 

Groet,
Sander
Facebook
Website
Email
Instagram
YouTube
Copyright © 2021 MeesterSander.nl, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp