Copy
View this email in your browser

Nieuwsbrief Onder Ons 10 april 2017

Beste mensen,


Hierbij de laatste nieuwsbrief voorlopig. Alle energie en tijd zijn vanaf nu gereserveerd voor de laatste repetities. Het is een nieuwsbrief met veel informatie, dus ik houd het kort deze keer.
Veel leesplezier en tot 20, 21 of 22 april.

Anne-Marie, voorzitter van Onder Ons.
 

Voorgloeien voor Ronkende Motoren


Het is oktober 2016 en de toneelvereniging zit op een doordeweekse avond in de keuken van de boerderij van Anne-Marie, voorzitster van ONDER ONS. Op tafel ligt een bergje toneelstukken, die we doorkijken, oppakken en weer wegleggen. Sommige hebben we gelezen, andere hebben we gespeeld zien worden. Zoals ieder jaar is het ook nu lastig om voor onze kleine bezetting een passend stuk te vinden. Een aantal valt af. We komen er niet uit. Iedereen neemt nog wat stukken mee naar huis en uit balorigheid neem ik een heel oud toneelboekje uit 1937 mee dat “Ronkende Motoren” heet. Ik lees dat de daaropvolgende week. En het bevalt me: teksten die zorgvuldig zijn geschreven, hier en daar hints naar de actualiteit en een plot met een aantal subplots. Twee onmogelijke liefdes, een lopend verhaal en geloofwaardige karakters. Dan blijkt het ook qua rolbezetting nog eens bijna te passen. De voorzitter en later natuurlijk ook Venema gebeld met de vraag of zij het zien zitten. En zo beginnen we aan de repetitieperiode. We repeteren in de oude pastorie, in Pleyn68 en zelfs nog eens in een basisschool. We genieten als er opeens vooruitgang is of we iets uitvinden. Af en toe zitten we het bouwjaar van het stuk ‘met ronkende motoren’ behoorlijk op de hielen en voelen we de adem van de schrijvers van de tekst in onze nek en heel soms hoor ik ze zelfs praten. Ons reisdoel is echter niet 1937 maar onverbiddelijk de eeuwigdurende avonden van 20, 21 en 22 april.

Straks staat een droomcast voor u klaar: eerdergenoemde Venema met niemand minder dan Roos Duurenkamp in de hoofdrollen; onze voorzitster Anne-Marie de Groot-Wesselingh met Ben van Leeuwen in een gecompliceerde vierdubbelrol; Bart de Roo en Sophie Dekker als de onverwachte gasten en tot slot Maarten Mous debuterend als ‘ouweheer’. Onze muzikale vrienden van de band VETSCHILLER uit Leiden komen met Taco Pieterse, Renk Jan Vissers, Marcel Frissen, Ton Schijvens en Gerard Hoog ook nog eens de vloer op.  De tekst schrijft een strijkje voor.  Maar als we VETSCHILLER vragen dan hebben we het over meer dan strijken, dan wordt er ook geklopt! Komt u maar binnen, u hoeft niet te kloppen. En zo vliegen we met zo hoog mogelijk toerental op een juiste afloop van dit mirakel af.

Donateurs reserveer alstublieft uw plaats!

Klaas Bolhuis, regisseur

Repeteren met Vetschiller


Vrijdag 7 april waren de spelers van Onder Ons te gast in de oefenruimte van Vetschiller. We hebben daar het derde bedrijf van Ronkende motoren gerepeteerd. Tijdens dit bedrijf creëren de mannen van Vetschiller door middel van improvisaties een geluidsdecor. Soms opzwepend, dan weer liefelijk of spannend, en altijd in "samenspraak" met de spelers, Vetschiller heeft al eerder meegewerkt aan een voorstelling van Onder Ons: "Het neerstorten van de Hindenburgh en wat daarna gebeurde", tijdens het festival Onderuit in 2014.

Vetschiller (http://www.vetschiller.nl) maakt zijn eigen muziek, in z’n moerstaal, met teksten die het beluisteren waard zijn.
Vetschiller is: Marcel Frissen: zang en gitaar, Gerard Hoog: gitaar, Taco Pieterse: bas en zang, Ton Schijvens: drums en zang, Renk Jan Vissers: viool, zang en trombone.

Ronkende motoren

Spanning en spionage in Dick Hardens' vliegtuigenfabriek.

Auteurs
: Jan Everwijn en Bob Bertina
Onder regie van Klaas Bolhuis

Spel: Marten Venema, Roos Durenkamp, Sophie Dekker, Bart de Roo, Anne-Marie de Groot-Wesselingh, Ben van Leeuwen, Maarten Mous

Muziek:  Vetschiller

Techniek: Nico Wesselingh, Paul Meijer

Speeldata: Donderdag 20 (try-out), vrijdag 21 en zaterdag 22 april

Aanvang 20.15 uur. Zaal open: 19.45 uur

Entree: € 5,- (try-out 20 april) of € 10,- (21 en 22 april)

Uitvoeringen: Pleyn’68, Rijndijk 92, Hazerswoude-Rijndijk, 0713414471 

Reserveringen: Het reserveringsformulier of  06 55876875 (Anne-Marie)
Let wel: Ook donateurs moeten reserveren om zeker te zijn van hun plaats!

Wordt vriend van Onder Ons!

Opgeven als donateur:
Stuur een mailtje naar info@toneelvereniging-onderons.nl. Donateurs betalen €30 p/jr.  Zij hebben recht op een vrijkaartje.

Dringend verzoek van de penningmeester:
Maak uw donatie over via de bank: NL48 RABO 0325 9639 08 t.n.v. Toneelvereniging Onder Ons.

Colofon

Tekstbijdragen voor deze nieuwsbrief: Klaas Bolhuis, Diana Baak, Ben van Leeuwen
Reacties, opmerkingen graag naar info@toneelvereniging-onderons.nl 
of per telefoon aan Anne-Marie: 06 55876875

Koninklijke Muziek- Zang- en Toneelvereniging “ONDER ONS”,
opgericht 1854 te Hazerswoude.
p/a Anne-Marie de Groot-Wesselingh
Spookverlaat 8, 2394 MZ Hazerswoude

E-mail                    info@toneelvereniging-onderons.nl
Rekeningnummer   NL48RABO0325963908 tnv Toneelvereniging Onder Ons

Like ons op Facebook
Toneelvereniging Onder Ons
Copyright © 2017 Toneelvereniging Onder Ons, All rights reserved.