Copy
View this email in your browser

Nieuwsbrief Onder Ons 15 januari 2017

Beste mensen, 

Voor iemand die nog nooit gevlogen heeft, is het dit jaar een flinke uitdaging om mee te spelen in het stuk Ronkende motoren. Het scheelt dat er geen vliegervaring nodig is om in dit stuk te kunnen acteren.

Om in de sfeer te komen van vliegtuigen en de romantiek eromheen heb ik in de dagen tussen Kerst en oud en nieuw gekeken naar de de film: Those magnificent men in their flying machines.
Die film gaat over een race van meerdere vliegtuigen in 1910  van Londen naar Rome.

Spanning, romantiek, sabotage....het komt er allemaal in voor. Net zoals in ons stuk.
Alle ingrediënten voor een mooie avond.
Maar dat is niet alles. Klaas zal verderop in deze nieuwsbrief nog wat meer uitweiden over onze ambities dit jaar.
 
Rest mij nog één ding: alle goeds voor U allen het nieuwe jaar, waarbij  ik graag de wens wil uitspreken dat we elkaar ook dit jaar weer ontmoeten bij één van de voorstellingen in Pleijn68.

Anne-Marie, voorzitter van Onder Ons

Achter de schermen met Regisseur Klaas Bolhuis

Voor iedereen nog de beste wensen voor 2017. Zoals gemeld speelt de toneelvereniging “Ronkende Motoren”. Aan het Spookverlaat, in het parochiehuis en Pleyn ‘68 hebben de spelers en regisseur al een aantal avonden besteed aan de voorbereidingen. De rollen zijn verdeeld, de speeldata zijn uitgebreid besproken en de toneeltekst is van voren en van achteren zorgvuldig bekeken, bestudeerd en even zo vaak weer terzijde gelegd. Als regisseur kan ik u melden dat het dit jaar niet anders lijkt te gaan dan andere. En dus vallen we van de ene verrassing in de andere. Als u denkt ik heb een saai leven en er gebeurt nooit iets: meldt u dan aan als vrijwilliger, speler, technicus of wat ook maar bij Koninklijke Zang Muziek Toneel en Dansvereniging Onder Ons.  
 
Aangenaam verrast

In de vorige nieuwsbrief trof u een oproep voor hulp bij de realisering van de technische kant van de voorstelling. Bijzonder is dat van alle kanten en uit onverwachte hoeken handreikingen zijn gedaan. De band Vetschiller/De Nieuwe Goeroes uit Leiden heeft haar muzikale medewerking aangeboden. Voor de trouwe volgers: zij speelden composities van Nico Wesselingh in “De dag dat de Hindenburg neerstortte”. Als Vetschiller speelt de band een theatraal Nederlandstalig repertoire. Vetschiller op zijn best speelt dampend, en dat is wel het geluid dat bij een stuk dat de titel “Ronkende Motoren” draagt wil uitdragen. Verder zijn ook vanuit de donateurs geheel in de geest van “Ronkende Motoren” (dus hier geen spoilers) aardige gestes gedaan die hopelijk mogen leiden tot ‘het einde dat niemand had verwacht’ op de uitvoeringsdata.

En dan nu de nieuwe publieksvraag: Vliegtuigliefhebbers, piloten, werktuigbouwkundigen, opgelet:

Voor “Ronkende Motoren” zoeken wij kostuums die te maken hebben met vliegtuigen of met werkplaatsen. Hebt u ergens een pilotenpak of jas of helm, een stewardessenjurkje  die u tijdelijk uit wilt lenen dan zijn we zeer geïnteresseerd. Daarnaast dus bijzonder op zoek naar  werkplaatskledij. Een aantal liefst met elkaar te combineren werkkleding uit de metaalsector is zeer welkom. Misschien hangt er bij u of iemand die u kent nog iets achter in de kast. En hebt u ergens een stuk vliegtuig of te maken heeft met het kantoor van een vliegtuigfabriek of  op een andere manier kan bijdragen tot de feestvreugde. Gaarne reacties aan het contactadres van de vereniging.

Recensie

Een stukje uit een krant van 1954.
Het stuk “Ronkende Motoren” dateert overigens uit 1937Speeldata

Vrijdag 21 april en zaterdag 22 april om 20.30 uur in Pleijn’68.

Colofon

Tekstbijdragen voor deze nieuwsbrief: Anne-Marie de Groot-Wesselingh, Klaas Bolhuis. 
Reacties, opmerkingen etc graag naar info@toneelvereniging-onderons.nl of per telefoon aan Anne-Marie: 06 55876875

Koninklijke Muziek- Zang- en Toneelvereniging “ONDER ONS”,
opgericht 1854 te Hazerswoude.
p/a Anne-Marie de Groot-Wesselingh
Spookverlaat 8, 2394 MZ Hazerswoude

e-mail                    info@toneelvereniging-onderons.nl
Rekeningnummer    NL48RABO0325963908 tnv Toneelvereniging Onder Ons
Reserveringen         Anne-Marie: 06 55876875 of met het reserveringsformulier op de site
Uitvoeringen          Pleyn’68, Rijndijk 92, Hazerswoude-Rijndijk, 0713414471 of op een andere locatie

Like ons op Facebook
Toneelvereniging Onder Ons
Copyright © 2017 Toneelvereniging Onder Ons, All rights reserved.