Copy
Nieuwsbrief april 2020
Huidig aantal donateurs: 223

De afgelopen weken stonden vooral in het teken van nieuws rondom het Corona virus, ook wel COVID-19. Helaas ontkomen we hier niet aan in deze nieuwsbrief, omdat het ook onze normale gang van zaken heeft beïnvloed. De culturele sector heeft het op dit moment zwaar te verduren, omdat vele evenementen deze zomer niet door kunnen gaan. Vooral kleinschalige initiatieven en makers worden nu het hardst geraakt, zo ook in Deventer. Het zijn juist deze kleinschalige en lokale initiatieven die vanuit de DCC al bijna zes jaar gesteund worden.

In deze nieuwsbrief leest u hoe we tijdens de crisis ondersteunen, wanneer wij subsidies uitkeren en hoe u als donateur fiscaal voordelig kunt bijdragen. Helpt u de lokale cultuur na de crisis bruisend te houden? 
Daarnaast vindt u tips hoe u ook thuis van kunst en cultuur kunt genieten en delen we met u een gedicht uit eigen gelederen. 

Veel leesplezier en met culturele groet,

De Deventer Cultuur Club
NIEUWS
Afbeelding door de Procescartograaf

Wat in het vat zit..
In verband met de Corona pandemie werden veel aangevraagde projecten de afgelopen maand wel beoordeeld met een potentiële subsidie, maar nog niet uitbetaald. Zodra een nieuwe datum voor een uitvoering of evenement is vastgesteld, zal uitbetaling plaatsvinden.


Nieuwe donateurs
Afgelopen maand hebben we afscheid genomen van een aantal trouwe donateurs, omdat zij vertrokken zijn naar een andere regio. Wij danken hen voor hun bijdrage gedurende de afgelopen jaren. Gelukkig hebben wij ook enkele nieuwe donateurs mogen verwelkomen, die maar liefst hun steun voor de komende vijf jaren middels een subsidie hebben gegeven. Hier gaan een hoop culturele projecten door gesteund worden!

Culturele ANBI en periodieke gift
Zoals ook in onze vorige nieuwsbrief vermeld staat DCC al sinds enige jaren geregistreerd als culturele 'algemeen nut beogende instelling', oftewel ANBI. Voor donateurs van culturele ANBI's geldt een extra giftenaftrek. Particuliere donateurs mogen in hun aangifte inkomstenbelasting een gift aan DCC vermenigvuldigen met 1,25 en vervolgens als gift aftrekken. Ondernemingen die onder de vennootschapsbelasting vallen, mogen zelfs 1,5 keer het bedrag van een dergelijke gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting. In bovenstaande afbeelding hebben we dit proces voor u in beeld gebracht.

Daarnaast bestaat ook de mogelijkheid om periodiek aan DCC te schenken. Dit kan door middel van een periodieke gift. Meer informatie en de hiervoor benodigde formulieren kunt u vinden op de website van de belastingdienst.

DCC steunt dankzij uw bijdrage onder meer:

Internationale Vrouwendag, 8 maart jl. Bibliotheek Deventer
Afgelopen maand steunden we dankzij uw bijdrage de Internationale Vrouwendag, waarin de 75 jaar Vrijheid en Economische Zelfstandigheid van vrouwen centraal stond. Vera Bon verzorgde de muzikale intermezzo's deze middag. Voor geïnteresseerden die dit evenement gemist hebben is hier nog extra achtergrond informatie te vinden.
Er werd voor de volgende projecten een potentiële subsidie in het vooruitzicht gesteld: Annelies, Deventer Vocaal Ensemble, Bangladesh concert, Hellend Vlak Werkplaats, Lebuinuslezing, LIMAI zangproject voor kinderen, LOSt festival, Miniwerelden i.r.t. 100 jaar Deventer station NS en Podcast live PUNT. U hoort en leest hier later meer over.

Eerder gesponsorde projecten kunt u terug vinden op onze website.

Namens DCC

Nu alle culturele evenementen en voorstellingen zijn afgelast en de theaters en bioscopen zijn gesloten, worden we terug geworpen op het beleven van kunst vanuit onze woonkamer. Gelukkig heeft creatief Deventer daar een antwoord op!

Cultuur vanaf je bank
Op Deventer Cultuurlink zijn culturele initiatieven die u vanaf de bank kunt beleven gebundeld. Zo vindt u er tips over:
  • Online films en documentaires;
  • Elke donderdag een online theatervoorstelling,
  • De Quarantaine Show vanuit de tuin van het Burgerweeshuis;
  • Een oproep om mee te schrijven aan een lied, samen met onze Stadstroubadour Maarten van Veen;
  • En nog veel meer..
Tips van een local
Op de blog van Milou zijn ook leuke tips te vinden om film, theater en muziek vanuit huis te beleven:
  • De Nieuwe Oost pop brengt een beetje verlichting met ‘In het Huis van de Maker’. In een reeks intieme live-sessies die worden opgenomen in beeld en geluid spelen muzikanten hun werk in een bijzondere setting;
  • Volgend jaar, op 20 maart 2021, staat Toekomstmuziek gepland in het Burgerweeshuis. Een concertavond die u kunt helpen programmeren. Duik de digitale platenkast in en geef uw keuze door. Een jaar na de Corona crisis kunt u genieten van een avond vol muziek die gezamenlijk is samengesteld;
  • In de nieuwsbrief van de Deventer Schouwburg vindt u een selectie aan leuke online voorstellingen, zoals bijvoorbeeld een optreden van het Scapino Ballet;
  • Ook geeft Milou tips om vanuit huis te genieten van Deventer en haar historie.
Neem eens een kijkje op één van deze websites en haal uw cultureel hart op aan al deze fantastische nieuwe initiatieven.
Deze bijzondere tijd van thuis zijn, wordt door iedereen anders beleefd. Voor sommigen is het een zware, eenzame en wellicht zelfs angstige periode. Anderen worden geïnspireerd tot daden van saamhorigheid en vinden in het nieuwe dagelijkse ritme hun creativiteit. Zo ook onze eigen Quinta, die een gedichtje schreef dat wij graag met u delen:

Clock-down

Men zegt wel eens
dat stilstand achteruitgang is
en zonde van de tijd
 
Wie voor de klok
en haar getik niet bang meer is
niet aan de uur-slag lijdt
 
Die volgt zijn pad
of het nu kort of langer is
en heeft zichzelf bevrijd
 
Quinta
13-4-20

Hoe u deze tijd ook beleeft, de Deventer Cultuur Club hoopt u 'na Corona' weer in goede gezondheid te mogen ontmoeten. Uiteraard het liefst in culturele sferen!

Nog geen donateur?

Uw bijdrage is welkom op bankrekening: 

NL44 RABO 0172484081
tnv. Deventer Cultuur Club


Nieuwe donateurs ontvangen als welkomstgeschenk een Pakje Kunst uit de automaat in boekhandel Praamstra.
Heeft u vragen, tips of opmerkingen over deze nieuwsbrief of de Deventer Cultuur Club? Laat het ons weten via: info@deventercultuurclub.nl. We horen het graag!
Copyright © 2020 Deventer Cultuur Club, All rights reserved.
U ontvangt deze e-mail omdat u donateur bent van de Deventer Cultuur Club.

Wilt u uw instellingen betreffende deze nieuwsbrieven aanpassen?
U kan uw instellingen aanpassen of klik hier als u de nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen

Deventer Cultuur Club
info@deventercultuurclub.nl
Postbus 751
7400 AT Deventer
Facebook
Website


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Deventer Cultuur Club · J. Sinthenstraat 34 · Deventer, Ov 7412 ED · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp