Copy
Nieuwsbrief oktober 2019
Huidig aantal donateurs:  228

 
Nieuwe donateurs ontvangen als welkomstgeschenk het boek Zwarte kunst in de Bisschopstraat van dr. Anton Koch, beschikbaar gesteld door boekhandel Praamstra.
Fokke Meima en Elsbeth Wubbe doneren jaarlijks € 500 aan DCC. 

Welkom Fokke en Elsbeth!

Fokke Meima en Elsbeth Wubbe zijn donateur van DCC geworden. Waarom? Elsbeth vertelt: “DCC is lokaal erg belangrijk en het is goed om te zien hoeveel kleine podia en culturele initiatieven ondersteund worden. Daardoor kunnen steeds meer mensen van cultuur genieten.”
Fokke vult aan: “We ondersteunen landelijk al verschillende fondsen en organisaties bijvoorbeeld op het gebied van milieu, ontwikkelingssamenwerking en cultuur. We houden vooral van klassieke muziek, cabaret en wij bezoeken graag musea.”
Zelf zijn ze ook actief. Elsbeth: “Bij de Muziekkring Bathmen. Want ja, klassieke muziek heeft wel onze voorkeur.” Fokke en Elsbeth komen uit het westen en wonen al 23 jaar met veel plezier in de regio. Zij hebben gekozen voor een meerjarige periodieke schenking. Fokke: “Dat scheelt fiscaal natuurlijk, maar het schiet voor DCC zeker ook meer op.” Eenmaal per jaar wordt er 500 euro afgeschreven. Fokke: “We doen het minimaal voor 5 jaar en daarna is het jaarlijks opzegbaar, maar dat zijn we zeker nog niet van plan.”

Wij, van het DCC-bestuur, zijn hier ontzettend blij mee. Steeds meer mensen willen gaan doneren. Doet u mee?

 

Incasso over augustus pas eind september uitgevoerd

Begin van elke maand incaseert DCC €5 bij u als donateur, die bedoeld is voor de maand daarvoor. Op 26 september is ook een incasso gedaan. Deze was nog over de maand augustus, waarvoor onze excuses. Dit had te maken met afwezigheid door vakantie.

Wibo Kosters' gedicht ter gelegenheid van het 1e lustrum DCC


blauwdruk voor een droom
 
het is een gevaarte, hoorde ik
met hemelhoge schoorstenen
die non-stop zegenende rook
uitblazen over de stad
 
het is een onzichtbare projectorganisatie
die ’s nachts als mensen slapen
met rollend materieel
dromen waar komt maken
 
het is zelf een droom zeggen ze
die kleine dromen afscheidt
maar hoe dat dan precies gaat
daarover zwijgt men
 
ik stel me voor dat mensen aankloppen
met een blauwdruk voor een droom
etherische wezens schroeven aandraaien
langs een assemblagelijn en
 
dromen van de band rollen
de stad in tussen de mensen
gezien worden verwonderen
nieuwe dromen opwekken
 
[Ter ere van de lustrumviering van de Deventer Cultuur Club in mei jl., een club die in 5 jaar tijd hielp om meer dan 100 projecten waar te maken. - Wibo Kosters]
 

DCC steunt dankzij uw bijdrage:

Workshops Creative Writing, vanaf september 2019

Jongerenprogramma met verschillende workshops voor ambitieuze jongvolwassenen om hun schrijftalent, in welke vorm dan ook, te verbeteren.

Mooi initiatief om jonge schrijvers creatief te stimuleren. Educatief aspect spreekt ons aan. We dragen graag bij om dit van de grond te krijgen.

 

Groot multicultureel feest, 21 sept, Humanitas

Vrouwen voor Elkaar organiseert ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan een groot multicultureel feest met veel muziek- en dansoptredens, creatieve workshops, bijzondere kinderactiviteiten én lekker eten! Dit alles vanuit veel verschillende culturen. Met bijvoorbeeld een ‘Vitaliteitsworkshop’ door Olga Commandeur, creatieve workshops en het ‘Kenjebuur-spel’, enz. enz. Er treden veel diverse artiesten op, veelal (ogenschijnlijk) uit de regio.

Het sympathieke sociaal/culturele gebeuren en het jubileum van de VVE verdient een ruime bijdrage van DCC.

Instruments Make Play, 19 oktober t/m 1 december, Kunstenlab

Het is een kleinschalig innovatief  evenement op het grensvlak van beeldende kunst en muziek. Het  vindt voor de tweede keer plaats en bestaat uit twee onderdelen.  Een zestal buitenlandse artiesten, die op zelf uitgevonden en gebouwde instrumenten spelen worden uitgenodigd en spelen in het weekend van  4- 6 oktober. Daarnaast een expositie met drie kunstenaars, in samenwerking met het Kunstenlab

Het festival is bijzonder, innovatief en vernieuwend. Er is bewust samenwerking gezocht om het programma inhoudelijk te verbreden te  verlengen en het publieksbereik te vergroten. Deze aanvraag valt onder de doelstelling van DCC en we ondersteunen dit evenement  van harte.

 

Kom erbij festival, 1-8 oktober

Insteek is eenzaamheidsbestrijding: in de eerste week van oktober slaat een groot aantal organisaties de handen ineen om een week vol activiteiten te houden, uit diverse invalshoeken. Kunst en cultuur kunnen bijdragen aan het welbevinden, beseffen steeds meer mensen.

Een pilot voor een nieuw festival dat helpt bij het bestrijden van eenzaamheid door cultuur en kunst aan te bieden verdient sympathie en een steun in de rug.

Met andere woorden, 23 november 2019

Met Andere Woorden is een festival waar jonge muzikanten, producers, dichters en spoken-word artiesten uit het oosten elkaar uitdagen en bijzondere samenwerkingen aangaan en daarmee het publiek 'triggeren' (lees: inspireren, verrijken, betrekken….) middels een gebundelde creatieve avond te verzorgen.

Met Andere Woorden is een vernieuwend programma dat ook jonge senioren weet te trekken, in combinatie met twintigers die dicht bij de makers staan in leeftijd en belevingswereld. De makers worden begeleid, dit educatieve karakter spreekt ons aan. Mooie crossovers tussen disciplines mogelijk. Verdient onze steun.

 


KOPfestival, Sciencecafe, 25 januari 2020

Het KOPfestival  een tweejaarlijks festival dat zich gedurende een dag   richt op alles wat van doen heeft met het menselijk hoofd. Wetenschappers, schrijvers, dichters en muzikanten leveren bijdragen over beleven van muziek, goed en kwaad, radicaliserend gedrag, leugens, allerlei aspecten van taal, het belang van niks doen, kunstmatige intelligentie. Er wordt samengewerkt met het filmhuis en de bibliotheek. Het festival vindt plaats in het Burgerweeshuis. Een deel van de sprekers en workshopgevers komt uit Deventer. Het programma is later toegezonden.

Het KOPfestival is een bijzonder en innovatief kleinschalig  festival, dat past binnen de doelstelling van DCC . Het heeft zich meerdere keren bewezen, we waarderen dit evenement en ondersteunen van harte.

Deventer MuziekMaak Dag, 2 feb 2020

Op de DMMD kunnen kinderen gratis meedoen aan een muzikale quiz en diverse workshops, zoals liedjes zingen, musical, djembé spelen, gitaarspelen, strijkersworkshop en nog veel meer. Er zijn muzikale optredens bijvoorbeeld door een leerlingenorkest van een muziekvereniging, ensembles van Deventer TalentXL, het talentenprogramma en diverse leerlingenconcertjes. Naast leerlingen laten ook de grote muziekverenigingen van zich horen. Van klassiek tot pop tot wereldmuziek. Er is ook een informatiemarkt. Muziekdocenten, verenigingen en muziekcollectieven presenteren zich. Daarnaast zijn ook Stichting Leergeld en TOF aanwezig om te informeren over mogelijke financiële ondersteuning. Er zijn veel vrijwilligers bij betrokken om de dag succesvol te laten verlopen.

Prachtig gebeuren, op alle fronten een verrijkend , educatief en positief project. Voor alle kinderen toegankelijk. Een project dat in 2018 een groot succes bleek te zijn.  DCC steunt van harte!

 

Een beetje liefde, februari 2020

In een periode van ongeveer zes maanden krijgt een groep van 20-25 amateur zangers-toneelspelers twintig lesavonden en een lesdag repetities onder leiding van twee zangdocenten en een regisseur. Gedurende dit proces wordt gewerkt aan zang- en stemtechniek, tekstinterpretatie en performance, van de individuele deelnemers en van de gehele groep. Tijdens het repetitieproces zal de uiteindelijke voorstelling vorm krijgen. In februari 2020 zijn er twee uitvoeringen voor publiek.

Dit is een sympathiek kleinschalig creatief initiatief en verdient onze steun.

Johannes Passion, Bathmen, 22 maart 2020

Een mooi muzikaal en kleinschalig project, de Johannes Passion van JS Bach, uit te voeren in de lijdenstijd in de Dorpskerk van Bathmen.

De organisatie ‘vindt een bijzondere uitvoering zoals de Johannes Passion een waardevolle aanvulling voor de regio Deventer en omstreken’. Wij ondersteunen dit.

 

De Perifeer Minifestival, Kunstenlab/De Perifeer, 3 november

Aanleiding voor het festival is de stroom artiesten die zich melden om een keer in De Perifeer te kunnen spelen. De Perifeer heeft in de loop van de afgelopen jaren een goede naam opgebouwd onder artiesten en kan ze lang niet allemaal aan een speeldatum toevoegen. Het mini-festival is daarvoor de oplossing. Dit alles voor een altijd aandachtig en open-minded publiek.

Mooie line-up van muzikanten/groepen en kruisbestuiving met de expositie Instruments Make Play van eveneens De Perifeer die gelijktijdig plaatsvindt. Mooi om aan bij te dragen vanuit DCC.

 
Facebook
Website
Copyright © 2019 Deventer Cultuur Club, All rights reserved.