Copy
De nieuwsbrief van Deventer Cultuur Club.
Hierbij sturen we u een overzicht van de recente activiteiten van Deventer Cultuur Club ("DCC") en aankomende evenementen, die mogelijk worden gemaakt door uw donatie.

Informatie over de door DCC gesteunde projecten en initiatieven treft u ook aan op Facebook.
Huidig aantal donateurs:
 
204
 
Nieuwe donateurs ontvangen een welkomstgeschenk. Het boek 'Zwarte kunst in de Bisschopstraat' van dr. Anton Koch is beschikbaar gesteld door boekhandel Praamstra.

 DCC steunt: 

Urbex, 16 februari - 28 april 2019, Brink 16 Deventer
 
Fototentoonstelling over de schoonheid van verval in verschillende gedaanten. De uitgebreide uitleg over de expositie en de kunstenaars is heel duidelijk en informatief net als de PR planning en doelstelling en de gedachte daarachter. Wij ondersteunen KunstaanZ graag om vaste grond in Deventer te verwerven en vanwege de bijzondere exposities die voor iedereen te bezoeken zijn.

Check: http://kunstaanz.nl/over-de-tentoonstelling/
 
Carportfestival 2019, 16 juni 2019, Jacob van Bredastraat Deventer
 
De 8 carports van de Jacob van Bredastraat in Deventer veranderen op zondagmiddag 16 juni 2019 in intieme theaters. Het is een origineel ‘klein’ festival in een kleine buurt in Deventer. Muziek-, dans- en theateroptredens voor jong en oud wisselen elkaar af. Elke voorstelling (max. 30 min.) wordt 3 keer uitgevoerd. Kortom een middag vol cultuur op de Zandweerd (tegenover de kerk) in Deventer.


Kaartverkoop start dit voorjaar!

Check FB voor het evenement: https://www.facebook.com/events/343085149611895/


 
Midzomer Muziek Festijn, 23 juni 2019, Worpplantsoen Deventer
 

Deventer is een diverse en multiculturele stad. Om de sociale binding te vergroten willen de organisatoren weer een Midzomer Multicultureel Muziekfestijn organiseren. Het festijn wordt georganiseerd door Centrum voor Diversiteit en Samenleving (CDS) in samenwerking met de Stichting Masohi, Vrouwen voor Elkaar, de Muziekkoepel Worpplantsoen en diverse organisaties van en voor vluchtelingen.

DCC ondersteunt dit initiatief. Muziek verbroedert, iedereen is hier welkom. Vorig jaar was de dag in het Worpplantsoen een groot succes! Dus komt allen op 23 juni a.s.


 
Winterreise van Schubert omlijst door een sprookje, 27 oktober 2019, de Hereeniging Deventer
 

Op zondagmiddag 27 oktober zingt operazangeres Mattanja van den Bos de Winterreise van Schubert, gebaseerd op gedichten van Wilhelm Müller, waarbij ze zichzelf op de vleugel begeleidt. Voorafgaand vertelt Anna Backerra het door haar geschreven sprookje “De draailier in de sneeuw”, dat op die tekst aansluit. Het sprookje, waarin een heks, een sneeuwkoningin en pinguïns voorkomen, maakt de muziek gemakkelijk toegankelijk voor jong en oud. 
 
Colorful, december 2019, Broederenkerk Deventer
 

Het betreft een kleinschalige educatieve beeldende activiteit, dat professioneel wordt begeleid. Het vindt plaats in De Broederenkerk Deventer. Doelgroep zijn o.a. jonge vluchtelingen uit het AZC in Schalkhaar.

Het doel van het project is om jonge vluchtelingen in contact brengen met Nederlandse jeugd om samen creatief en verdiepend bezig te zijn. De activiteit valt onder het kunsteducatieve doel van DCC. Uitvoerdatum rond kersttijd.


Kraamkamer, geheel 2019, Deventer
 

Stichting Podium De Hip gaat leerlingen die samen muziek willen maken bij elkaar brengen! Zij gaan een seizoen lang aan de slag in De Hip om zo bands/acts te vormen. De Kraamkamer voorziet ook in een meerjarig professioneel begeleidingstraject. Na de showcase & presentatie start de cyclus opnieuw met een nieuwe groep jongeren
De locaties waar Kraamkamer zich afspeelt zijn o.a. Podium De Hip, oefenruimte(s), opnamestudio, workshop & presentatieruimtes, media-landschap online (internet), Deventer Schouwburg en wellicht ook DWDD.

Om de leerlingen te bereiken is samenwerking met middelbare scholen in Deventer opgezet. De scholen zijn de schakel tussen De Hip en de leerlingen.

 Agenda: 

Save the Date: Lustrumfeest 26 mei 2019

Dit jaar viert Deventer Cultuur Club alweer haar eerste lustrum. In 5 jaar tijd zijn we gaan behoren tot de gevestigde culturele orde van Gemeente Deventer en hebben we meer dan 100 (!) culturele projecten gesteund. En dat puur op basis van bijdragen van onze donateurs, die cultuur in gemeente Deventer een warm hart toedragen en zich inzetten voor een leefbare stad met een prachtig en divers cultuuraanbod.

Op 26 mei willen wij onze donateurs bedanken en ons lustrum vieren. Dit doen we in De Hip met een verrassend cultureel programma.

Komt allen! Toegang is gratis!

P.S. Houd FB in de gaten voor het programma!

 Achter de schermen: 

De 1e Deventer bedrijven haken aan als donateur

Goed nieuws! Ook Deventer bedrijven leren DCC kennen. Zo sloten 1618Vastgoed en Egbert.EDG zich aan als donateur. Een mooi en divers cultuuraanbod draagt direct bij aan de leefbaarheid van de stad, waardoor het voor werknemers en high potentials van buiten de regio aantrekkelijk is om te solliciteren bij één van de mooie bedrijven die Deventer rijk is.
 

Wij hopen natuurlijk dat meer Deventer bedrijven dit voorbeeld zullen volgen. 
DCC aanmoedigingsprijs 2019 voor amateurkunstenaars

Ook dit jaar sponsort DCC de door Kunstcircuit Deventer geïnitieerde aanmoedingsprijs. De prijs wordt sinds 1985 eens in de twee jaar uitgereikt met het doel veelbelovende kunstenaars een extra stimulans te geven zich in hun werk te ontwikkelen en manifesteren. 

De aanmoedingsprijs wordt door een vertegenwoordiger van de gemeente uitgereikt tijdens ons lustrumfeest op 26 mei. 

Prijswinnaars vanaf 2005:
2017 Egbert Scheffer (kunstenaar)
2015 Isabelle Renate la Poutre (fotograaf/filmmaker)
2013 Louis Bordeaux (muziekproducer)
2011 Studio Wonder/Wonderboys (grafisch ontwerpers/videokunstenaars)
2009 Yael Bonekamp (beeldend kunstenaar)
2007 Femke Teussink (fotograaf)
2005 Monique Braam (regisseur)
Met hartelijke en culturele groet,

Het bestuur

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Deventer Cultuur Club · J. Sinthenstraat 34 · Deventer, Ov 7412 ED · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp