Copy
Nieuwsbrief augustus 2022
Huidig aantal donateurs: 223

De zomer is alweer een eind op streek en het blijft nog wel even spannend of de Corona-maatregelen die de afgelopen twee jaren (ook) het culturele leven nogal hebben verlamd, dit seizoen achterwege kunnen blijven. We wensen u dan ook een in alle opzichten gezonde zomer toe!
In deze nieuwsbrief praten we u als vanouds bij over de aanvragen die sinds de vorige nieuwsbrief zijn toegekend. Daarnaast leest u over lopende zaken binnen DCC.

Veel leesplezier en tot ziens bij een of meer van die prachtige voorstellingen! En gaat u nog op vakantie? Of brengt u de zomer door in Deventer? In beide gevallen wensen we u een mooie tijd.

Vriendelijke groet,

De Deventer Cultuur Club
Nieuws van het bestuur

Na zich bijna drie jaar met hart en ziel te hebben ontfermd over de penningen van de DCC heeft Marlous Knol besloten om haar bestuurszetel te verlaten en andere dingen te gaan doen. We vinden het jammer dat ze vertrekt, maar respecteren haar keuze uiteraard, danken haar hartelijk voor het feit dat ze de financiële administratie tip-top achterlaat en wensen haar het allerbeste.
We zijn heel gelukkig met het feit dat we er zo snel in zijn geslaagd om een waardige opvolger te vinden voor Marlous, in de persoon van Karin Obdeijn. We stellen haar graag in het kort aan u voor.

Karin is geboren en opgegroeid in Lettele, maar woont al haar hele volwassen leven in Deventer en (nu weer) Schalkhaar. In het dagelijks leven is zij werkzaam als communicatieadviseur en woordvoerder bij de gemeente Zwolle, maar ze is in haar vrije tijd ook graag als vrijwilliger actief. Van 1999 tot en met 2010 zat ze voor GroenLinks in de Deventer gemeenteraad en daarna was ze bestuurlijk actief voor onder meer de Ulebelt. Ze is niet alleen een verwoed wandelaar en natuurliefhebber, maar houdt ook erg van cultuur. Al twintig jaar is ze een paar keer per maand te vinden achter de kassa in het filmhuis - nu dus in MIMIK. Ze was er bestuurslid tot het samengaan met Theater Bouwkunde en is sindsdien lid van de Raad van Toezicht van MIMIK.

 
Speeddates

Op 27 september treffen culturele gezelschappen en subsidiefondsen uit de gemeente Deventer elkaar in het gebouw van het Kunstencircuit aan de Keizerstraat voor een zogenaamd speeddate-evenement. Doel is om  op een laagdrempelige manier met elkaar kennis te maken om te bezien of we wat voor elkaar kunnen betekenen. De DCC zal hierbij vanzelfsprekend vertegenwoordigd zijn. En we hopen dat het zal leiden tot goede ‘matches’, verbintenissen die niet langdurig, maar wel gelukkig zijn.

DCC steunt dankzij uw bijdrage onder meer:

De Initiatiefgroep Deventer Vredesweek 2022 organiseert
De kraanvogel die vrede brengt
op diverse locaties in de stad, tijdens de Vredesweek, september 2022
 
Expositie van kunstwerken (doeken) die enkele weken te zien zijn bij markante locaties in en om Deventer, in het kader van de Deventer Vredesweek 2022
 
In 2022 organiseert de Initiatiefgroep Deventer Vredesweek activiteiten rond het thema “Het kleine en het grote gebaar”. Het eerste deel van het project is de expositie “De kraanvogel die vrede brengt”. Gedurende de Vredesweek, die duur van 17 t/m 25 september zullen er enkele weken in Deventer en omstreken aan de gevels van bijzondere gebouwen kunstwerken worden geëxposeerd van tien verschillende Deventer kunstenaars. Er zijn gratis wandelroutes.
 
Extra interessant: de expositie wordt geopend op de dag voor de Vredesweek, 16 september. De kunstenaars wandelen dan met belangstellenden langs de werken, krijgen een toelichting en voeren gesprekken over kunst en vrede.
De LebuÏnuscantorij van de Protestantse Gemeente Deventer
viert op 16 oktober haar 25-jarige bestaan
in de Lebuïnuskerk

 
Op 16 oktober viert de LebuÏnuscantorij van de Protestantse Gemeente Deventer in de Lebuïnuskerk haar - door Corona twee jaar uitgestelde - 25-jarige bestaan met een jubileumviering onder het motto “Confitebor tibi, Domine” (Ik zal U bekennen, Heer). Op het programma staan delen uit de Vesperae solennes de Confessore (KV339) van Mozart. Kinderkoor de Torenvalkjes zal ook een vocaal werk van die componist uitvoeren: het Laudate Dominum, een onvergetelijke klankervaring die mede vormend is in hun muzikale educatieproces.
De feestelijke muzikale viering is openbaar toegankelijk.
Poppodium Burgerweeshuis, taalcollectief Eigenzinnig en Productiehuis BRUT  
organiseren op 5 november in het Burgerweeshuis
MET ANDERE WOORDEN

Muziek, poëzie, spoken-word en theater dagen elkaar uit tijdens deze multidisciplinaire samenwerking tussen Poppodium Burgerweeshuis, taalcollectief Eigenzinnig en Productiehuis BRUT. 
Verwacht een programma vol jonge muzikanten, producers, dichters en spoken-word-artiesten uit het Oosten van Nederland. Van stuwende beats tot poëtische verhalen, van theatrale trip hop tot melancholische pop. 
De voorstelling staat voor de kracht van het verbinden; van makers en disciplines, van publiek en genres. Door de verbanden te leggen tussen met name muziek en poëzie/spoken-word en disciplines als theater en film, laten we publiek kennismaken met kunstvormen die ze mogelijk nog niet kennen. Een hiphop-liefhebber komt in aanraking met poëzie, een theaterfan met singer-songwritermuziek. 
De betrokken kunstenaars worden uitgedaagd om buiten hun comfortzone (of genre) te werken, waardoor nieuwe crossovers worden gemaakt en nieuwe samenwerkingsverbanden ontstaan. Dit leidt meer dan eens tot nieuw artistiek werk. 


 
Stichting IJsselbiënnale presenteert
Hoogwater
 
De beeldend kunstenaars Floor Coolsma en Jojanneke Dekens hebben tijdens de IJsselbiënnale van 2021 een educatief project uitgevoerd met 225 kinderen van 25 basisscholen in Deventer met als vraagstelling: welk element van de stad zou jij veiligstellen als het hoog water wordt?
De expositie Hoogwater wil de bijzondere oplossingen van de kinderen die nadachten over  de stijgende zeespiegel en de invloed daarvan op ons landschap tonen. Door middel van een workshop laat men belangstellenden het project en de gelaagdheid daarvan niet alleen zien maar ook ervaren.
De presentatie zal plaatsvinden op een nog nader te bepalen tijdstip. Via onze nieuwsbrief houden we u op de hoogte.
De afbeelding was het hart van het logo voor de IJsselbiënnale in 2021 en is gemaakt door Bestwerk.
Aan deze voorstellingen hebben we eerder aandacht besteed en kunnen in de komende periode nog worden bezocht:


Cultuur verbindt
Kunstcircuit Deventer
april t/m september  2022
Keulenstraat (opvanglocatie Oekraïense vluchtelingen)
 

 
Festival Old-Dèventer
Stichting Muziekkoepel Nering Bögel Worpplantsoen
Worpplantsoen, 31 augustus 2022
Huurders ateliers De Plataan organiseren
PLAT jubileumfestival
3 september 2022 – van 12:00 tot 18:00 uur
 
 
Kunstenlab organiseert met Brut
Weerlicht 2022
3 t/m 6 november

 
Festival Klassiek met een Twist
Stichting Kunstcircuit Deventer
17 september 2022 in het Havenkwartier, Deventer
 
Eerder gesponsorde projecten kunt u terug vinden op onze website.

Nog geen donateur?

Uw bijdrage is welkom op bankrekening: 

NL44 RABO 0172484081
tnv. Deventer Cultuur Club


Nieuwe donateurs ontvangen als welkomstgeschenk een Pakje Kunst uit de automaat in boekhandel Praamstra.
Heeft u vragen, tips of opmerkingen over deze nieuwsbrief of de Deventer Cultuur Club? Laat het ons weten via: info@deventercultuurclub.nl. We horen het graag!
Copyright © 2022 Stichting Deventer Cultuur Club, All rights reserved.
U ontvangt deze e-mail omdat u donateur bent van en/of geïnteresseerd bent in Deventer Cultuur Club.

Wilt u uw instellingen betreffende deze nieuwsbrieven aanpassen?
U kan uw instellingen aanpassen of klik hier als u de nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen

Stichting Deventer Cultuur Club
info@deventercultuurclub.nl
postadres: Ganzekooisweg 14, 7431 PE Diepenveen
Facebook
Website


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Deventer Cultuur Club · J. Sinthenstraat 34 · Deventer, Ov 7412 ED · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp