Copy
De nieuwsbrief van Deventer Cultuur Club.
Een paar keer per jaar brengen wij u op de hoogte van de activiteiten van Deventer Cultuur Club en de projecten, voorstellingen en evenementen die wij mede door uw donaties kunnen ondersteunen. Een overzicht hiervan en een verslag van ons lustrum leest u in deze nieuwsbrief.
Huidig aantal donateurs:
 
226 (!)
 
Nieuwe donateurs ontvangen een welkomstgeschenk. Het boek 'Zwarte kunst in de Bisschopstraat' van dr. Anton Koch is beschikbaar gesteld door boekhandel Praamstra.
Lustrum DCC
Op 26 mei jl. kleurde De HIP "DCC". We vierden ons 1e lustrum met een mooi en divers programma, met o.a. optredens van Johanneke ter Steege, Deventer Stadsdichter Wibo Kosters, de uitreiking van de door Kunstcircuit georganiseerde DCC Aanmoedigingsprijs, optredens van Vera Bon en Classy Jazzy, een presentatie van Sharon Kromotaroeno en Ronald de Ceuster en een voordracht van Jos Paardekooper. De avond werd swingend afgesloten met een optreden van vocal group Notes.

DCC is gaan behoren tot de gevestigde culturele orde in de gemeente en zetten we ons in voor een leefbare stad met een prachtig en divers cultuuraanbod. We steunden meer dan 100 (!) culturele projecten, en dat puur op basis van uw bijdragen.

Wij bedanken alle artiesten, aanwezigen en personen die betrokken waren bij de organisatie en totstandkoming van deze dag en in het bijzonder ook onze spreekstalmeester Pieter van Scherpenberg van Uitgelezen Verhalen, de sponsoren De HIP, Frescon, Klein Beernink, JPR Advocaten, Van Lente, Rhinetex, Praamstra, Antea Group, Topicus, Smalbraak Notarissen, Kroese Wevers, Assendorp en Helfrich Ontwerpburo
 
DCC steunde: 
Film in de Lebuïnus  14,15 en 16 mei
Eeuwenlang was de Grote- of Lebuinuskerk het stadshuis waar oude verhalen aan maatschappelijke vraagstukken werden verbonden. Tegenwoordig heeft het kerkgebouw niet langer deze centrale functie, en ook zijn boeken niet meer de enige dragers van verhalen. Vondst geeft met Film in de Lebuinus op nieuwe wijze invulling aan de publieke verdiepende functie van het stadsicoon van Deventer, door de organisatie van een kleinschalig filmfestival: Film in de Lebuinus

D-town Rap Riots, 25 mei in het Burgerweeshuis
D-town Rap Riots is een competitie voor jonge rappers van 14 tot 22 jaar. Het bestaat uit werven, voorrondes en een finale eindpresentatie  waar 6 rappers aan mee doen. De jury bestaat uit inmiddels bekende lokale rappers die ooit zelf meededen aan deze competitie. Een van hen geeft een masterclass aan de finalisten. 

Mozart en zoon, 16 juni Centrale Bibliotheek
Op vaderdag wordt n de Bibliotheek in Deventer muziek van vader en zoon Mozart ten gehore gebracht en waarin brieffragmenten van hen worden voorgedragen.


 
DCC steunt: 
Keti Koti 29 juni Etty Hillesum Centrum

Op 1 juli wordt de afschaffing van de slavernij in 1863 gevierd. In Amsterdam is dit inmiddels een jaarlijks terugkerend evenement dat groots gevierd wordt en waar landelijk aandacht voor is. In Deventer wordt Keti Koti bescheiden gevierd in de Surinaams/Antilliaanse gemeenschap. Hun vereniging heet Tai Hori.  Doordat Keti Koti met name binnen de eigen gemeenschap wordt gevierd wordt is er nauwelijks aandacht voor dit evenement. De laatste jaren krijgt de rol van Nederland in de slavernij-geschiedenis meer aandacht. En dat is nodig. Wie zijn eigen geschiedenis niet kent, weet niet wie hij is.

 
Voorzingmiddag van LIMAI 30 juni in de Gasfabriek

Op 30 juni organiseert LIMAI een voorzing(lees: uitvoer-) middag, mét band en in een inspirerende omgeving. Met als meerwaarde voor de leerlingen om even boven zichzelf uit te stijgen en te genieten en verbinden.

check: https://www.facebook.com/events/451527098743591/
 
Lustrum Muziekhuis Popconcert, 30 juni popzaal Burgerweeshuis
 
Een popconcert in het Burgerweeshuis door meer dan 60 mensen van het . Het initiatief voor dit project ligt geheel bij de zelfstandige muziekdocenten die verbonden zijn aan Muziekhuis Deventer. De gehele organisatie van fondsenwerving ,voorbereiding en uitvoering is in handen van deze zeven personen, geholpen door vrijwilligers en leerlingen. DCC vindt het een goed streven om jeugd deze speelkans op een professioneel podium te geven. https://www.muziekhuisdeventer.nl/agenda/    


Door de ogen van de stadsdichter, 3 augustus 2019

Als afscheid van de 2 jaarlijkse periode van het Stadsdichterschap van Wibo Kosters wordt een multidisciplinair project uitgevoerd. Het uitgangspunt daarbij is dat we als fysiek product een elpee maken met poëzie op muziek, met muzikanten en singer-songwriters, waar Kosters de afgelopen 2 jaar mee werkte. Deze elpee wordt gepresenteerd op het Tuinfeest, waar de gedichten op muziek ook live worden uitgevoerd.


 
Film op de Brink 22, 23 en 24 augustus 2019

Tijdens 3 avonden wordt De Brink omgetoverd tot een gratis toegankelijk openluchtbioscoop. Er wordt een groot scherm geplaatst voor De Waag. Film op de Brink is een prachtig evenement waarbij de kwaliteitsfilm wordt vertoond aan ieder die het wil en kan zien; het is een soort van cadeautje van het Filmhuis aan de stad. https://www.deventer.info/nl/agenda/agenda_id,76610/film-op-de-brink 
Pelgrim, Deventer Leerreis, 30 augustus 2019 Jongerencentrum Walhalla
 
Twee mensen( fotograaf en schilder/schrijver) gaan op reis om mensen in Deventer te leren kennen. Dit heeft geresulteerd in 33 foto- en geschilderde portretten en artikelen over de geportretteerden die geëxposeerd worden in jongerencentrum Walhalla in Deventer. Als souvenir wordt een collage van de foto’s en schilderijen op t-shirt gedrukt. DCC waardeert dit project als geheel. Het is een originele manier om Deventer te leren kennen en die bevindingen door een expositie terug te geven aan de bewoners van Deventer.

 
Doe, dicht, durf  1 september 2019 Bibliotheek Deventer of Fermerie

Het betreft een kleinschalig poëzie-evenement, op initiatief van de Deventer fluisterdichter Mariska de Groot, die zich heeft zich bewezen met haar innovatieve manier van gedichten presenteren. Met dit initiatief wordt een nieuwe stap gezet, die een verbinding maakt tussen sociale media en een fysiek podium voor een bredere groep dichters.


Baltische muziek, 21 september 2019 Bergkerk

Het betreft een uitvoering door projectkoor Festina Lente van Baltische koormuziek en Baltische sagen en vertellingen met een speciale sfeerverlichting. Koorzangers treden op onder leiding van een professionele dirigent. Het project maakt nieuwsgierig en is bijzonder door de keuze van muziek en verhalen uit de Baltische landen. Het project richt zich op een breed koorconcert publiek en brengt  ‘amateur’ koorzangers uit de hele regio samen. 


Pelgrim, 6 oktober 2019 School van Frieswijk

Een muzikale wandeling (pelgrimage) die resulteert o.a. in een live concert op 6 oktober 2019. 
Daarnaast zijn er 4 klankbordgroep voorstellingen in 2019 en 2020 in Deventer. Dit project is onderdeel van de IJssel biënnale 2020. Het betreft een samenwerking tussen het Kunstenlab, de School van Frieswijk en Abdij Sion.

Hoventoon, 21 december 2019 St. Nicolaaskerk Schalkhaar

Twee concerten en een (jubileum)koorweekend verzorgd door Kamerkoor De Hoventoon. Een van de twee concerten betreft het grote jubileumkerstconcert, A Ceremony of Carols van Britten, een graag en regelmatig uitgevoerd Kerstwerk, ook in Deventer. 
Kamerkoor De Hoventoon is een sympathieke koororganisatie die echt bij Deventer hoort en die haar 30 jarig jubileum wil vieren met de Deventer bevolking.

 Achter de schermen: 


Steeds meer Deventer bedrijven sluiten zich aan bij DCC, mede ook omdat zij belang hechten aan het kunnen bieden van een bruisende stad aan hun werknemers. Bent u Deventer ondernemer en bent u nieuwsgierig hoe u een bijdrage kunt leveren aan DCC, informeer dan even via info@deventercultuurclub.nl
 

 Oproep: 


Voor het verzenden van onze nieuwsbrief (eens in de 2/3 maanden) zijn wij op zoek naar een digitale duizendpoot, met "mailchimp" als zijn of haar middle name. Voor meer info neem contact op met Lilian Thijssen via info@deventercultuurclub.nl

 DCC in de media: 


DCC ging viral tijdens de voorbereiding van ons lustrumfeest met een interview op Deventer RTV, in de Stentor en in de Deventer Post. Hartelijk dank voor deze mooie expo1sure. Dit heeft mede geleid tot een mooie opkomst op 26 mei en weer een heel aantal nieuwe donateurs. 

 Tot slot: 

De zomervakantie staat al bijna weer voor de deur. De tijd met veel cultuur, muziek, festivals en straattheater in zowel binnen- als buitenland. Wij wensen u hierbij alvast een heel fijne en bruisende zomer.

Hartelijke groet!
Bestuur DCC.
Copyright © 2019 Stichting Deventer Cultuur Club, All rights reserved.

U kan hier uw instellingen aanpassen of klik hier als u de nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen

Stichting Deventer Cultuur Club
J. Sinthenstraat 34
7412 ED Deventer

info@deventercultuurclub.nl
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Deventer Cultuur Club · J. Sinthenstraat 34 · Deventer, Ov 7412 ED · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp