Copy
Nieuwsbrief maart 2021
Huidig aantal donateurs: 220

De dagen worden langer en het voorjaar hangt in de lucht! Nadat Deventer een week lang was ondergedompeld in een laag witte sneeuw en menig mens zich op de schaatsen waagde, schieten de krokussen en de sneeuwklokjes nu uit de grond. Vogels geven enthousiast voorjaarsconcerten en het duurt niet lang meer tot de bloesem de stad en het buitengebied in pastelkleuren hult.

Het is 2021. Een nieuw jaar, waarin we nog steeds moeten omgaan met de impact dat het coronavirus heeft op onze maatschappij. Culturele instellingen zijn gesloten en artiesten missen hun publiek. Gelijktijdig is het nieuwe jaar ook een tabula rasa, waarin de belofte verscholen ligt van creatie en nieuwe oplossingen. En dat zien wij terug in de aanvragen. De afgelopen maanden zijn er telkens nieuwe initiatieven en oplossingen bedacht, die ondanks de coronamaatregelen een stukje kunst- en cultuurbeleving bij mensen thuis brengen. 


In deze nieuwsbrief praten we u kort bij over lopende zaken binnen DCC en leest u welke initiatieven we door uw donaties in de wintermaanden konden ondersteunen.

Veel leesplezier en met culturele voorjaarsgroet,

De Deventer Cultuur Club
NIEUWS
Inschrijvingen Cultuur Talentprijs Deventer gesloten
Afgelopen maand zijn de inschrijvingen voor de Cultuur Talentprijs Deventer gesloten. Met veel plezier laat DCC u weten dat er tien talentvolle artiesten zijn aangedragen. Deze voordrachten worden momenteel beoordeeld door een adviescommissie. In de volgende nieuwsbrief hopen we u de genomineerden bekend te kunnen maken.

Cultuur Talentprijs Deventer
In samenwerking met Kunstcircuit loven vijf fondsen samen om het jaar de “Cultuur Talentprijs Deventer” uit. De prijs bedraagt €4000. Deze fondsen zijn: stichting Wesselings-van Breemen, stichting Erven Witteveen, stichting Rudolf H Schmidtfonds, stichting Jeannette Hollaarfonds en stichting Deventer Cultuur Club.

Het doel van de prijs is om veelbelovende kunstenaars een extra stimulans te geven zich in hun werk te ontwikkelen en te manifesteren. Iedereen in Deventer kan iemand aandragen voor de Cultuur Talentprijs Deventer. Klik hier voor het reglement en meer informatie.

DCC steunt dankzij uw bijdrage onder meer:

Cursiefjes in coronatijd - Deventer Boekenweek  (6 t/m 14 maart 2021)
 
In verband met de coronabeperkingen kunnen de jaarlijkse Cursiefjes in de Kroeg (waar schrijvers voorlezen op podia in cafés) niet doorgaan in de kroegen. De Deventer Boekenweek van zaterdag 6 t/m zondag 14 maart 2021 gaat door met een aangepast (online) programma met als thema Tweestrijd. Zodra bekend is wanneer deze zomer de landelijke Boekenweek plaats vindt, staat ook dan een mooi programma klaar. Hopelijk met de cursiefjes, zoals we deze zo graag zien.


Het doel van deze toegekende subsidie is het bereiken van in literatuur geïnteresseerden en gelijktijdig schrijvers te voorzien van een podium. Net als eerdere jaren valt dit binnen onze criteria. Het is hoopgevend dat de organisatie in tijden waarin alles afgelast wordt toch  naar een manier uitwijkt die de toegankelijkheid in stand houdt, zij het op afstand. Dat steunt Deventer Cultuurclub graag. 

Voor meer informatie over de Deventer Boekenweek klik hier.
Kleine rampen (juli 2021)
 
Kleine Rampen is de nieuwe avondvullende voorstelling van Objektentheater TamTam. Wegens corona is nog onduidelijk of er een tour kan plaats vinden. Gelukkig is al wel duidelijk dat de voorstelling zal worden aangeboden als zijactiviteit van de IJsselbiënnale en twaalf keer gespeeld gaat worden in MIMIK.

Tamtam zorgt opnieuw voor een innovatieve productie op de grens van theater, beeldende kunst video en muziek. Mede door de samenwerking met de IJsselbiënnale en MIMIK wordt het mogelijk dat er deze zomer een unieke voorstelling voor een breed publiek in Deventer te zien is. DCC draagt hier graag aan bij.

Klik hier voor meer nieuws en informatie over TAMTAM Objektentheater.

Namens DCC

We wensen u een fantastisch voorjaar vol nieuwe inspiratie toe. En hopen samen met u in de nabije toekomst weer op meerdere manieren te mogen genieten van de kunst en cultuur in Deventer. We blijven optimistisch, because we'll never know what's around that corner untill we get there!

*Mede mogelijk gemaakt door de vrolijke poes uit de Kloostertuin, die de schrijver herinnerde aan deze uitspraak. Een plek waar ook het voorjaar haar fraaie entree heeft gemaakt. En een absolute aanrader voor een corona-ommetje 😉.
Een aantal projecten hebben een voorlopige subsidie toegekend gekregen, maar konden door de huidige maatregelen nog geen doorgang vinden. Zodra nieuwe uitvoeringsdata bekend zijn, wordt u hier later over geïnformeerd. 

Eerder gesponsorde projecten kunt u terug vinden op onze website.

Nog geen donateur?

Uw bijdrage is welkom op bankrekening: 

NL44 RABO 0172484081
tnv. Deventer Cultuur Club


Nieuwe donateurs ontvangen als welkomstgeschenk een Pakje Kunst uit de automaat in boekhandel Praamstra.
Heeft u vragen, tips of opmerkingen over deze nieuwsbrief of de Deventer Cultuur Club? Laat het ons weten via: info@deventercultuurclub.nl. We horen het graag!
Copyright © 2020 Stichting Deventer Cultuur Club, All rights reserved.
U ontvangt deze e-mail omdat u donateur bent van en/of geïnteresseerd bent in Deventer Cultuur Club.

Wilt u uw instellingen betreffende deze nieuwsbrieven aanpassen?
U kan uw instellingen aanpassen of klik hier als u de nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen

Stichting Deventer Cultuur Club
info@deventercultuurclub.nl
postadres: Ganzekooisweg 14, 7431 PE Diepenveen
Facebook
Website


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Deventer Cultuur Club · J. Sinthenstraat 34 · Deventer, Ov 7412 ED · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp