Copy
Nieuwsbrief februari 2020
Huidig aantal donateurs: 230

Uw bijdrage is welkom op bankrekening: 
NL44 RABO 0172484081
tnv. Deventer Cultuur Club


Nieuwe donateurs ontvangen als welkomstgeschenk een Pakje Kunst uit de automaat in boekhandel Praamstra.
NIEUWS
Wissel van de wacht: een nieuwe penningmeester 
Na vijf jaar heeft Irene Tegeler haar functie als penningsmeester bij DCC beëindigd. We danken haar voor haar inzet gedurende deze jaren en wensen haar veel succes in haar verdere culturele carrière. Gelijktijdig zijn we blij dat we Marlous Knol, met haar ruime ervaring in de Deventer zaken- en sociale wereld, mogen verwelkomen als ons nieuwe bestuurslid. We kijken uit naar de samenwerking!

Culturele ANBI en periodieke gift
Zoals u weet staat DCC al sinds enige jaren geregistreerd als culturele 'algemeen nut beogende instelling', oftewel ANBI. Voor donateurs van culturele ANBI's geldt een extra giftenaftrek. Particuliere donateurs mogen in hun aangifte inkomstenbelasting een gift aan DCC vermenigvuldigen met 1,25 en vervolgens als gift aftrekken. Ondernemingen die onder de vennootschapsbelasting vallen, mogen zelfs 1,5 keer het bedrag van een dergelijke gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting. 

Daarnaast bestaat ook de mogelijkheid om periodiek aan DCC te schenken. Dit kan door middel van een periodieke gift. Meer informatie en de hiervoor benodigde formulieren kunt u vinden op de website van de belastingdienst


DCC website
U kunt onze nieuwsbrieven, evenals de financiële jaarverslagen, vanaf dit jaar ook teruglezen op onze vernieuwde website. 

DCC steunt dankzij uw bijdrage onder meer:

In januari steunden we dankzij uw bijdrage acht mooie projecten. Deze kunt u allen terug vinden op onze website. Hieronder lichten we graag drie aansprekende voorstellingen/uitvoeringen voor u toe:
DE STAAT VAN, 1 - 17 mei, Bergkerk
De gemeente Deventer en ommelanden kent een relatief groot aantal beeldend kunstenaars (ca. 130). Dit voorjaar bundelen zij in nieuwe samenstellingen hun krachten in een serie van wisselende groepsexposities. DE STAAT VAN brengt hen met elkaar in contact en zorgt voor nieuwe verbanden. Doordat de tentoonstellingen onderling sterk van elkaar zullen verschillen, maar in zichzelf wel coherent zijn, wordt de diversiteit van het Deventer kunstenaarsveld zichtbaar. Vanaf 1 mei te bezichtigen in verschillende tijdelijke ruimtes in de Bergkerk. Voor meer informatie kijkt u op de website van het Kunstenlab.
Vespers Rachmaninov, Deventer Vocaal Ensemble, 7 maart, Broederenkerk 
Op 7 maart staan de prachtige Rachmaninov vespers op het programma. In de sfeervolle Broederenkerk zal dit indrukwekkende stuk door het Deventer Vocaal Ensemble ten gehore worden gebracht, onder leiding van Elske te Lindert. Het Deventer Vocaal Ensemble ziet het als een grote uitdaging en eer om de monumentale en beroemde Vespers van Rachmaninov uit te voeren.

In de vespers, waarin de sombere pracht van diepe basstemmen een hoofdrol spelen, wordt gebruik gemaakt van liturgische tekst van de Russich orthodoxe kerk voor de vespersdienst die bij zonsondergang begint. De componist gebruikte veel oude, kerkelijke melodieën. Vespers (of avondgebeden) behoren tot de getijden in de Rooms-katholieke en Oosters-orthodoxe kerk en worden gebeden in de vooravond. Het woord komt uit het Latijnse vespera dat avond betekent. Voorverkoop via de website van het Deventer Vocaal Ensemble.
Festival Buiten Gewoon Muziek Salland, 16 mei, Hoeve Wetermans
Er staat een nieuw festival op de programmering, genaamd Festival Buiten Gewoon Muziek Salland. Het idee: laagdrempelige concerten op ongewone plaatsen. Op 16 mei wordt de eerste editie gehouden met zes parallel geprogrammeerde podia op het terrein van de Hoeve Wetermans te Olst/Diepenveen (Diepenveenseweg). Het Deventer Kamer Orkest, alsmede het D-koor behoren tot de uitvoerenden. Een fris buitenfestival voor jong en oud. Klik hier voor meer informatie over het programma.
Naast deze drie projecten werden ook gesubsidieerd:
Cursiefjes in de kroeg, 8 maart 2020, verschillende cafés
Niets te kiezen, 14-15 februari 2020, bibliotheek
Keti Koti (rond afschaffing van de slavernij), 21 juni 2020
Midzomer Multicultureel Muziek Festijn, 21 juni 2020, de Worp
Boekpresentatie E. de Noorman, 29 november 2019
Deventer Cultuur Club sponsorde in 2019 maar liefst 41 projecten! Bekijk ze allemaal op onze website.
Copyright © 2020 Deventer Cultuur Club, All rights reserved.
U ontvangt deze e-mail omdat u donateur bent van de Deventer Cultuur Club.

Wilt u uw instellingen betreffende deze nieuwsbrieven aanpassen?
U kan uw instellingen aanpassen of klik hier als u de nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen

Deventer Cultuur Club
info@deventercultuurclub.nl
Postbus 751
7400 AT Deventer
Facebook
Website


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Deventer Cultuur Club · J. Sinthenstraat 34 · Deventer, Ov 7412 ED · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp