Copy
De nieuwsbrief van Deventer Cultuur Club.
Hierbij sturen we u een overzicht van de recente activiteiten van Deventer Cultuur Club ("DCC") en aankomende evenementen, die mogelijk worden gemaakt door uw donatie.

Informatie over de door DCC gesteunde projecten en initiatieven treft u ook aan op Facebook.
Huidig aantal donateurs:
 
204
 
Nieuwe donateurs ontvangen een welkomstgeschenk. Het boek 'Zwarte kunst in de Bisschopstraat' van dr. Anton Koch is beschikbaar gesteld door boekhandel Praamstra.

 DCC steunt: 

Tentoonstelling Verlaten Schoonheid 16 februari – 28 april 2019, Brink 16 Deventer
 
Verlaten en vervallen gebouwen. Een laag stof, een streep licht door het gebroken glas. Ooit statig en chic, nu vervallen en soms in de haast verlaten. Een gerafeld gordijn en een oude stoel zijn de enige sporen die herinneren aan vroegere bewoning en het oorspronkelijk gebruik. De fascinatie voor dergelijke gebouwen en hun schoonheid wordt wereldwijd vastgelegd door beeldend kunstenaars en urbexfotografen.
 
Curator René Zonneveld nodigde Wil Westerweel, Marloes der Kinderen, Wil Crooymans, Lies van Dam en Anne Stolwijk uit om hun werk te tonen. Hij combineert hun werk met de beelden die de Belgische kunstenaar Jan Verschueren construeert van schroot en gevonden voorwerpen.
 
Het onderwerp van Verlaten Schoonheid slaat een brug naar Brink 16 in Deventer. KunstaanZ programmeert hier sinds 2017 tentoonstellingen. Met zijn kale muren, blootgelegde plafondbalken en ruwe oppervlakken is het pand in zijn huidige staat uitermate geschikt voor een tentoonstelling over de schoonheid van verval. Met de tentoonstelling Verlaten Schoonheid maakt KunstaanZ voor de laatste maal gebruik van deze bijzondere locatie.
 
Check: http://kunstaanz.nl/over-de-tentoonstelling/
Cursiefjes in de kroeg 24 maart 2019, 14.30 - 18.00 uur, diverse cafés Brink Deventer

Dit jaar alweer de 7e editie georganiseerd door Stichting Deventer Boekenweek! Hoe werkt het? Vijf schrijvers trekken langs vijf cafés op de Brink. Kies jouw favoriete café, de schrijvers komen langs. Ieder half uur zie je een nieuwe schrijver of columnist. Midden in het centrum van Deventer. Waar zoek jij een plekje? De deelnemende cafés op de Brink zijn o.a. Bierencafé de Heks, De Hip, De Heeren, Zus en St. Tropez. Neem een biertje of wijntje en geniet!

Wie doen er dit jaar mee? Schrijvers en columnisten, o.a. Bart Moeyaert, Alex Boogers, Ellen Deckwitz, Tim den Besten en Franca Treur.


Meer weten check: info

 Agenda: 

Zoals eerder al bericht steunt DCC Uitgelezen Verhalen. Uitgelezen Verhalen presenteert een boeiende avond op 19 februari a.s. in Bouwkunde (20:30 uur). Het thema is: Probeer om te keren. In de verhalen die voor-
gedragen worden, staat een keerpunt in het leven van de hoofd-
persoon centraal. Kaarten zijn nog beschikbaar.
Meer weten check: info 
 
Tevens heeft DCC recent een bijdrage gegeven aan Deventer Muziekmaakdag (DMMD) georganiseerd door Kunstcircuit Deventer. Aanstaande zondag 3 februari is het zover. Kom muziek maken in de Deventer Schouwburg! Altijd al eens op een fluit willen blazen, willen drummen, op een viool willen strijken of alle toetsen van een piano willen aanslaan? Tussen 14.00 en 17.00 uur kunnen alle kinderen van 4 t/m 12 jaar gratis meedoen aan een muzikale quiz, muziekspelletjes, en diverse workshops, zoals liedjes zingen, pianospelen, drummen op koffieblikken, of spelen in een popband en nog veel meer. Je kunt verschillende instrumenten uitproberen en er zijn leuke optredens. Neem dus vooral uw kinderen en kleinkinderen mee! 

Meer weten check: info

 Achter de schermen: 

Een nieuw jaar!

Ook DCC kijkt uit naar dit nieuwe jaar en vooral naar de vele culturele initiatieven die Deventer rijk is. Bij een nieuw jaar is het ook zaak om de balans over het afgelopen jaar op te maken. Wij hebben daarom de projecten die door DCC zijn ondersteund in 2018 op een rij gezet en dat maakt ons stiekem toch een beetje trots!

Wandelconcerten Deventer 1250
Theater Niet Alles op een Rijtje
Cursiefjes in de kroeg
Perzisch nieuwjaar
Zing Nederlands Met Me In Deventer
Salon Deventer kunstenaars/Atelierroute
Muziekhuis popconcert
LOS Festival
Toptalenten van Deventer in Concert
Muzikale picknick in Worpplantsoen, multiculturele muziek
Tentoonstelling de Man
Kunstcafe
Korenfestival
Doctalks Deventer
Vier het leven
Notes Nightclub
JET,Diepenmaat en Knaapen spelen
Muziek bij de Buren
Fascinatie
Sisterhood screenings
Deventer Muziekmaak Dag
Uitgelezen verhalen
Interview Johanneke ter Stege

Ik verzamel de mooiste stukjes tijd en rijg ze aan elkaar. Er is niet veel wat mij ontgaat, behalve misschien de rode draad…

Johanneke ter Stege is ambassadrice van DCC
Zij is kunstenares; Johanneke zingt, schrijft, dicht en fotografeert. “We zijn rijk in Deventer! Er gebeurt zoveel hier als het gaat om kunst en cultuur. Ik heb zelf al wel een aardig beeld van wat er te doen is, maar toch ontdek ik nog steeds nieuwe dingen. Laatst nog het Grimspapieren Theater.”
 
Goed dat DCC er is?
Johanneke: “Het is fijn dat de mensen in de stad die van de cultuuruitingen genieten door DCC zelf een bijdrage kunnen leveren aan het culturele klimaat. Er is uiteindelijk altijd geld nodig om iets moois te kunnen maken en uitvoeren.”
 
DCC is er met name voor de kleinere projecten die met zoveel enthousiasme en inzet georganiseerd worden. “Ook de kleinschaligheid draagt bij aan het culturele klimaat. Die projecten moeten een kans krijgen om te groeien. Het is mooi om te zien hoe verbindingen tussen mensen ontstaan of versterkt worden… Een mooi voorbeeld vind ik Muziek bij de Buren waar mensen hun huis openstellen voor muzikanten en zangers. Je komt als artiest dan zo dichtbij, gaaf! Ik zou zeggen wordt donateur of nodig een vriend of vriendin uit.”
DCC aanmoedigingsprijs 2019 voor amateurkunstenaars

In 2017 heeft DCC voor het eerst haar naam verbonden aan de aanmoedigingsprijs voor de Deventer amateurkunstenaars en stelt als zodanig deze prijs ter beschikking. De prijs, die door Kunstcircuit Deventer wordt georganiseerd, wordt eens per twee jaar uitgereikt. Dit zal in april gebeuren tijdens de Week voor alle Cultuurmakers. In aanmerking komen veelbelovende talentenin de kunst en cultuur die hun eerste stappen gezet hebben en op het punt staan om door te breken en te groeien.

De prijs is de afgelopen jaren gewonnen door kunstenaar Egbert Scheffer (2017), fotografe Isabelle Renate La Poutré (2015), producer Louis Bordeaux (2013), kunstenaarsduo Wonderboys (2011), beeldend kunstenaar Yael Bonekamp (2009), fotografe Femke Teussink (2007) en in 2005 door Monique Braam, musicalregisseur. 


Hieronder treft u de oproep aan:

https://www.deventerrtv.nl/oproep-dcc-aanmoedigingsprijs-2019


 
Incasso

Voor de donateurs die maandelijks doneren: op 8 januari jl. is uw donateursbijdrage over december 2018 automatisch geïncasseerd.

Voor de donateurs die jaarlijkse één bedrag doneren: de incasso voor het jaar 2019 volgt één dezer dagen.
Met vriendelijke groet,

Het Bestuur

 
Copyright © 2018  Stichting Deventer Cultuur Club, All rights reserved.

Wilt u uw instellingen betreffende deze nieuwsbrieven aanpassen?
U kan uw instellingen aanpassen of klik hier als u de nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen

Stichting Deventer Cultuur Club
info@deventercultuurclub.nl
J. Sinthenstraat 34
7412 ED Deventer

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Deventer Cultuur Club · J. Sinthenstraat 34 · Deventer, Ov 7412 ED · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp