Copy
De nieuwsbrief van Deventer Cultuur Club.
Beste donateur,

Een paar keer per jaar brengen wij u op de hoogte van de activiteiten van Deventer Cultuur Club en de projecten, voorstellingen en evenementen die wij mede door uw donaties kunnen ondersteunen. Een overzicht hiervan leest u in deze nieuwsbrief; er waren dit keer uitzonderlijk veel aanvragen.
Toename van aantal donateurs:
 
+30 sinds lustrum mei
 
Ons eerste lustrum eind mei heeft ons een mooie toeloop van nieuwe donateurs opgeleverd, 30 maar liefst. Welkom gulle gevers! We zijn nu met 229.
DCC steunt: 
Diederik van Vleuten
Uitgelezen Verhalen, vanaf 17 september

Uitgelezen Verhalen is een literaire activiteit die in Deventer boekenstad iets toevoegt en dit de afgelopen jaren ook bewezen heeft. Het onder de aandacht brengen van en het plezier beleven aan literatuur middels live voorstellingen, willen wij graag ondersteunen.
Kijk op uitgelezenverhalen.nl; Diederik van Vleuten (foto) komt 3 december voorlezen.
 
Teleman
Zielroerend en bekoorlijk, 13 oktober, dorpskerk Diepenveen

Een concert waarbij gespecialiseerde Barokmusici klassieke muziek ten gehore brengen en dat voor iedereen toegankelijk is in de mooie historische dorpskerk in Diepenveen.

 
Loop weg met Rembrandt, 27 oktober
Wandelconcert ter ere van het Rembrandtjaar, op 3 locaties: Penninckshoek, Deventer Schouwburg en Broederenkerk.
 
Het is een eenmalige activiteit, met speciaal op Rembrandt gerichte muziek, liederen, verhalen en schilderijen. Er wordt gespeeld op instrumenten uit Rembrandts tijd. De muzikanten hebben hun kwaliteit bewezen.
3x Salland, Herfstconcert Abraham gezien  9 nov, Ichthuskerk Colmschate

Het Deventer Salonorkest Abraham Gezien houdt dit jaar geen traditioneel concert maar een drieluik met het koor De Divettes van Deventer en de Heeren van Salland. 
Het orkest pakt flink uit met deze combinatie van 2 koren en orkest met onder meer nieuwe eigen arrangementen in diverse stijlen muziek. Dit belooft een mooie kleinschalige culturele vond te worden.
 

 
Muziek bij de Buren, 8 december op diverse locaties in de stad

Muziek bij de Buren is landelijk initiatief dat al een aantal jaar bestaat en succesvol is: optredens in de huiskamer van musici van alle mogelijke genres.
 
Het is een fantastisch leuk eendaagsfestival voor zowel musici als publiek. Daar verbinden we ons aan graag aan als DCC.

Kerst in de Spaanse Nederlanden, 22 december in kerk Diepenveen

Onderzoek naar en uitvoering van muziek uit de zestiende eeuw, toen het Spaanse Hof nog over de Nederlanden heerste. Dat resulteert in een barok kerstprogramma in Diepenveen met 20 koorzangers dirigent Dirkjan Horringa.
 
Een bijzondere activiteit die vergeten muziek laat horen uit een periode die in de vaderlandse geschiedenis enigszins genegeerd wordt: vóór de opstand tegen Spanje. De openbare uitvoering maakt er een feest in onze regio van, is te verwachten.

 

 Tot slot: 

De zomer gaat nog onverdroten voort en we zijn of gaan nog met vakantie. Veel plezier en we zien elkaar weer bij de start van het seizoen in september.

Hartelijke groet!
Bestuur DCC.
Facebook
Website
Copyright © 2019 Stichting Deventer Cultuur Club, All rights reserved.

U kan hier uw instellingen aanpassen of klik hier als u de nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen

Stichting Deventer Cultuur Club
J. Sinthenstraat 34
7412 ED Deventer

info@deventercultuurclub.nl
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Deventer Cultuur Club · J. Sinthenstraat 34 · Deventer, Ov 7412 ED · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp