Copy
Nieuwsbrief oktober 2020
Huidig aantal donateurs: 219

De herfst is begonnen! Buiten kleuren de bomen in hun mooiste schakeringen groen, geel, rood en bruin. De kastanjes liggen rond de Brink en in het bos verzamelen Deventenaren en omwonenden beukennootjes, paddenstoelen en ander eetbaar schoon. We trekken naar buiten en weer naar binnen. Want als de regen valt, of het kabinet weer spreekt voelen we ons geneigd ons meer in huiselijke sferen terug te trekken. 

Daar waar de zomer kortstondig hernieuwde ruimte bood om - weliswaar op afstand - met elkaar terras en buitenconcert te bezoeken, zijn we nu weer aan regels gebonden. Regels met impact, maar ook met ruimte om nog steeds te genieten van cultuur. Zowel binnen als buiten (de deur). 

In deze nieuwsbrief praten we u kort bij over lopende zaken en leest u welke initiatieven we door uw donaties in de nazomer konden ondersteunen.


Veel leesplezier en met culturele groet,

De Deventer Cultuur Club
NIEUWS
De Deventer Cultuur Club verwelkomt een nieuwe ambassadeur!
Zeer blij en vereerd zijn wij met de aanwinst van onze nieuwe ambassadeur Ron König. Daar waar de voormalig burgemeester Andries Heidema de eerste vijf jaar het ambassadeurschap heeft ingevuld, neemt onze huidige burgemeester nu het stokje van hem over. Hij schrijft:

"Deventer heeft een fantastisch cultureel klimaat; de stad bruist van de creativiteit. De Deventer Cultuur Club vervult daarin een bijzondere en waardevolle rol voor de kleine evenementen en festiviteiten. Jong en onvermoed talent krijgt zo een geweldige kans om bij te dragen aan een nog creatiever Deventer."


En zo is het. Van harte welkom bij de Deventer Cultuur Club burgemeester!

Cultuurfondsen trekken steeds vaker samen op

De samenwerking met andere subsidiefondsen in Deventer wordt intensiever. Naast de Deventer Cultuur Club zijn er andere fondsen die het ondersteunen van kunst en cultuur als doelstelling hebben, zoals Stichting Erven Witteveen, Fonds Jeanette Hollaar, het Rudolf Schmidtfonds en stichting Wesselings- van Breemen. Sinds haar oprichting, heeft het bestuur van de Deventer Cultuur Club haar best gedaan om de verschillende cultuurfondsen in Deventer en de gemeente Deventer met elkaar in contact te brengen. Dit heeft er toe geleid dat er op de website van de gemeente een overzicht is geplaatst van de verschillende fondsen en hun doelstellingen. Klik hier voor de betreffende pagina. Wij verwijzen aanvragers met enige regelmaat naar dit overzicht, zodat ze met de hulp van meerdere fondsen de kans om hun project te realiseren vergroten.

Zoals vermeld in onze vorige nieuwsbrief, vonden enkele projecten tijdens de eerste Coronamaanden sneller doorgang door gezamenlijke spoedbeoordeling in onderling overleg met eerder genoemde fondsen. Corona heeft er dus mede voor gezorgd dat er nog intensiever contact is ontstaan tussen de kunst- en cultuurfondsen binnen Deventer. In de volgende nieuwsbrief zullen we u verder inlichten over deze nieuwe vorm van samenwerken.


Wat in het vat zit..
...verzuurd nog steeds niet! In verband met de Corona pandemie werden veel aangevraagde projecten in het voorjaar wel beoordeeld met een potentiële subsidie. Deze projecten worden uitbetaald zodra een nieuwe datum is vastgesteld. Het betreft de projecten: Annelies, Deventer Vocaal Ensemble, Bangladesh concert, Hellend Vlak Werkplaats, Lebuinuslezing, LIMAI zangproject voor kinderen, LOSt festival, Miniwerelden i.r.t. 100 jaar Deventer station NS en Podcast live PUNT.

DCC steunt dankzij uw bijdrage onder meer:

Wandelen, wandelen (WHOOP!!) 

Minka Hebing (zangeres, gitarist en songwriter, woonachtig in Deventer) zou net een carrière beginnen met haar soloproject MINKA, toen Corona daar een stokje voor stak. Tijdens de lockdown heeft Minka samen met producer Timon een song over de corona situatie geschreven: Wandelen, wandelen (WHOOP!!).

Een vrolijke upbeat song over het verlangen naar wandelen, de buitenlucht en sociaal contact hebben met andere mensen. De live clip is al te bekijken via bovenstaande video. De Deventer Cultuur Club steunde haar om deze clip in samenwerking met productiehuis de Nieuwe Oost op een professionele manier op te nemen middels studio opnames en een clipshoot. Deze clip wordt momenteel in- en rondom Deventer opgenomen. Wij zijn heel benieuwd!

Kunst voor Vrede

Van 19 t/m 27 september vond de nationale vredesweek plaats, die ook in Deventer gevierd werd. Zonnelied organiseerde samen met een aantal organisaties en vrijwilligers laagdrempelige activiteiten op verschillende locaties in Deventer, waaronder de jaarlijkse Walk of Peace en verschillende culturele activiteiten. Zo konden Deventenaren gezamenlijk met elkaar stil staan bij het thema Vrede.

De Deventer Cultuur Club sponsorde een bijzondere activiteit in deze week: Kunst voor Vrede. Vijf kunstenaars hebben het vredesthema vastgelegd op doeken die geëxposeerd werden in de binnenstad van Deventer. Hierbij hebben ze speciaal aandacht besteed aan hoe we in deze tijden van afstand houden toch elkaar nabij kunnen zijn.

De expositie heeft een interactief karakter. Via hun website en middels QR-codes op de kunstwerken kunnen bezoekers hun reacties achterlaten. Deze worden verzameld op de website deventerdagvandevrede.nl. Klik hier om de expositie online te bekijken. 

Namens DCC

Afbeelding hierboven: Tamara Stoffers draagt Russische poëzie voor.

In onze vorige nieuwsbrief was te lezen dat DCC het project Eilandje heeft ondersteund. Hieronder een korte terugkoppeling en aanvullende informatie: 

Deventer Kunstwandeling Eilandje
Een coronaproof expeditie op het Vogeleiland 

Vanaf zondag 13 september kunnen avontuurlijke en kunstminded Deventenaren twee maanden lang genieten van de kunstwandeling Eilandje op het Deventer Vogeleiland. De route gaat langs nieuwe kunstwerken van vijf Deventer kunstenaars: Jeroen Diepenmaat, Jojanneke Dekens, Susanne Sørensen, Tamara Stoffers en Stefan Venbroek. Curator Eva Kleeman en beeldend kunstenaar Loes ten Anscher hebben de coronaproof kunstwandeling speciaal ontwikkeld voor de Stichting Vogeleiland Deventer.
 
“Alle kunstenaars hebben zich laten inspireren door het eeuwenoude eiland”, vertelt kunsthistoricus Eva Kleeman, één van de samenstellers van de tentoonstelling. “De ene heeft een uitdijend geluidswerk gemaakt, de andere een spannende animatiefilm. Elke zondag is er een bijzonder optreden. Er is een groot fotowerk op het binnenterrein en in de beukenbomen zijn wonderlijke wezens te vinden.”
 
Mysterieus
“Ik heb speciaal voor de kunstroute een kartonnen botaniseertrommel ontworpen,” vult kunstenaar Loes ten Anscher aan. “In de trommel hebben mijn medekunstenaars een mysterieus voorwerp gedaan, dat iets te maken heeft met hun kunstwerk. Daarnaast is er ook een door Eva Kleeman geschreven begeleidend essay over de kunstenaars en hun kunstwerken in de trommel te vinden. U moet de bouwplaat van de botaniseertrommel wel even zélf, in elkaar zetten. Dat kan hoog en droog in Parkcafé Mees.”
 
Bergachtig
De kunstwandeling is te lopen door vogelmuntjes te volgen. De wandeling gaat deels over het bergachtige terrein van het Vogeleiland en is daarom niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. De meeste kunstwerken bevinden zich echter op het vlakke middenterrein. 
Kunstwandeling Eilandje is een verrassende expeditie van drie kwartier in eigen stad. De route is opgezet als éénrichtingswandeling in de buitenlucht, waar bezoekers onderling natuurlijk anderhalve meter afstand houden.
 
Kunstwandeling Eilandje: van 13 september tot en met 15 november op het Deventer Vogeleiland, Stationsstraat 2. De botaniseertrommel is dagelijks van 9.00 tot 17.00 uur tegen betaling van € 2,95 op te halen bij Parkcafé Mees. Iedere zondag om 12:00 uur is er een optreden van Tamara Stoffers.

Muziek voor je brein

In augustus ontvingen wij een interessante mail van Merel Bakhuizen: 

<info@muziekvoorjebrein.nl
Onderwerp: Muziek voor je Brein 
 
Geachte lezer, 
 
Eind september zal er een nieuw initiatief in Deventer gaan starten: Muziek voor je Brein! Dit is een nieuw concept waarbij we het voor volwassenen en ouderen laagdrempeliger maken met een instrument te beginnen. Dit omdat het niet alleen leuk is, maar ook goed voor je brein! We doen dit door groepjes volwassenen aan muzikanten/docenten te koppelen waar zij vervolgens les 
van krijgen. 
 
We organiseren piano en gitaarcursussen in kleine groepjes van 6 personen. Door het succes van dit concept in Doetinchem en Zutphen willen wij uitbreiden naar een aantal nieuwe locaties. Deventer hoort hier ook bij! 
 
Omdat jullie waarschijnlijk een groot netwerk in Deventer hebben, vroeg ik mij af of jullie de mogelijkheid hebben dit initiatief ergens te vermelden (via een nieuwsbrief of platform bijv.). Zo willen we zoveel mogelijk mensen de kans geven te starten met een instrument! Omdat we nooit te oud zijn om iets nieuws te leren, deelt het DCC bestuur met alle plezier deze oproep Merel! En mocht u geprikkeld zijn en graag meer willen weten, klik dan hier om naar de website van Muziek voor je Brein te browsen.

De projecten DUVEL en FUSUS hebben een subsidie toegekend gekregen, maar konden door de huidige maatregelen nog geen doorgang vinden. Zodra nieuwe uitvoeringsdata bekend zijn, wordt u hier later over geïnformeerd. 

Eerder gesponsorde projecten kunt u terug vinden op onze website.

Nog geen donateur?

Uw bijdrage is welkom op bankrekening: 

NL44 RABO 0172484081
tnv. Deventer Cultuur Club


Nieuwe donateurs ontvangen als welkomstgeschenk een Pakje Kunst uit de automaat in boekhandel Praamstra.
Heeft u vragen, tips of opmerkingen over deze nieuwsbrief of de Deventer Cultuur Club? Laat het ons weten via: info@deventercultuurclub.nl. We horen het graag!
Copyright © 2020 Stichting Deventer Cultuur Club, All rights reserved.
U ontvangt deze e-mail omdat u donateur bent van en/of geïnteresseerd bent in Deventer Cultuur Club.

Wilt u uw instellingen betreffende deze nieuwsbrieven aanpassen?
U kan uw instellingen aanpassen of klik hier als u de nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen

Stichting Deventer Cultuur Club
info@deventercultuurclub.nl
postadres: Ganzekooisweg 14, 7431 PE Diepenveen
Facebook
Website


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Deventer Cultuur Club · J. Sinthenstraat 34 · Deventer, Ov 7412 ED · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp