Copy
De nieuwsbrief van Deventer Cultuur Club.
Hierbij sturen we u een overzicht van de recente activiteiten van Deventer Cultuur Club ("DCC"), welke activiteiten mogelijk worden gemaakt door uw donatie.

Informatie over de door DCC gesteunde projecten en initiatieven treft u ook aan op Facebook.
Huidig aantal donateurs:
 
203
 
Nieuwe donateurs ontvangen een welkomstgeschenk. Het boek 'Zwarte kunst in de Bisschopstraat' van dr. Anton Koch is beschikbaar gesteld door boekhandel Praamstra.

 DCC steunt: 

Multicultureel Muziekfestijn 24 juni 2018, 14.00 - 18.00 uur, Worpplantsoen Deventer

"Een multicultureel muziek- en dansprogramma waarbij muziek, gezelligheid, eten en ontmoeting belangrijk zijn. De organisatie probeert zowel de Turkse als de Nederlandse bevolking te bereiken in een ontspannen sfeer. Het doel is om bij te dragen aan het behouden en versterken van de sociale cohesie en het tegengaan van polarisatie."  Het festijn was ondanks het druilige weer een groot succes.

https://www.muziekkoepelneringbogel.nl/optredens-2013-17/optredens-2018/158-midzomer-multicultureel-muziekfestijn
Zing Nederlands Met Me 26 augustus, 21 oktober en 23 december 2018, 14.30 uur, Burgerweeshuis

"Zing Nederlands Met Me In Deventer, is een laagdrempelig initiatief waarin Nederlandse liedjes gezongen worden met vluchtelingen, expats en internationale studenten. Wij nodigen nieuwkomers uit om deel te nemen aan onze Deventer samenleving. Als wij elkaars talenten herkennen en gebruiken, sluiten we aan bij onze geschiedenis en is dat misschien wel de opmaat voor een nieuwe gouden eeuw."
Muziekhuis Popconcert 1 juli 2018, 15.00 uur, Burgerweeshuis

“Op zondag 1 juli is het weer zover, dan vindt alweer de vierde editie van het muziekhuis popconcert plaats in het Burgerweeshuis. Ook dit jaar doen er weer meer dan 60 leerlingen mee van jong tot oud. In het repertoire herken je de muziekvoorkeuren van de leerlingen: van blues (Beth Hart) tot rock (Kiss) en van country (Dixie Chicks) tot pop (Ed Sheeran). Het openingsstuk is dit jaar heel bijzonder. Traditioneel gezien openen de drummers samen met de saxofonisten maar dit jaar is er een bredere samenwerking met slagwerkers uit verschillende culturen! Benieuwd geworden? Kom dan kijken op 1 juli om 15.00u in de grote zaal van het Burgerweeshuis. Toegang is gratis (vrije gift)."

 Interview: 


Tijd om mee te gaan doen… word donateur
Mariad Crommelin is een fan!


Wat is er leuker dan in een stad te wonen die bruist van cultuur? Naast de grote bekende evenementen als Boekenmarkt, Dickens festival en Deventer Op Stelten gebeurt er zoveel meer! Ook de kleine initiatieven van talentvolle mensen maken van Deventer een wervelende stad waar mensen graag wonen. Juist die activiteiten staan voor DCC centraal en krijgen een financieel duwtje in de rug. Zodat zoveel goede ideeën ook ‘het podium’ bereiken.

Mariad Crommelin is 75 jaar en woont al 15 jaar in Deventer. “Het was verrassend om te zien wat er allemaal in Deventer te doen was op cultureel gebied. Ik heb een brede interesse van literatuur, poëzie, beeldende kunst, geschiedenis en kamermuziek. Mijn vrouw en ik zijn vrij snel na de oprichting donateur geworden van DCC. In de crisistijd zag je dat de overheid zich steeds verder terugtrok als het om cultuursubsidies ging. Dan is zo’n particulier initiatief voor kleinschalige evenementen echt geweldig. Mariad leest regelmatig de DCC-nieuwsbrief met de korte verslagen en aankondiging van de vele culturele activiteiten. Ik probeer regelmatig een optreden of een voorstelling te bezoeken. Zo ben ik naar een eenakter van Gajes geweest. Daar zou ik uit mezelf niet zo snel naar toe gegaan zijn. Het was experimenteel theater en bijzonder spannend. Dan ervaar je hoe breed en divers de ondersteuning van DCC is! Ook voor het talent en het enthousiasme van de jeugd is duidelijk ruimte in het fonds. Voor mij een belangrijke reden om deze club te blijven steunen. Doet u mee?”

Vele kleintjes maken dit fonds tot een belangrijke, niet te missen steun voor bestaande en nieuwe initiatieven in Deventer.


Deel deze oproep van Mariad Crommelin met uw familie, vrienden en bekenden!

 Achter de schermen: 

DCC heeft nieuwe ambassadeurs!
Sinds de oprichting van DCC fungeren Andries Heidema, Alice van Diepen en Heleen Boom als ambassadeurs van DCC. Inmiddels hebben wij drie nieuwe ambassadeurs gevonden die binnenkort bekend worden gemaakt op de website. Houd de website dus in de gaten!

https://www.deventercultuurclub.nl/
DCC en de AVG
De afgelopen weken bent u overspoeld met berichten over de nieuwe privacyverordening (AVG) die op 25 mei 2018 van kracht is geworden. De AVG is ook van toepassing op DCC. We moeten en willen zaken echter niet spannender maken dan nodig en berichten u daarom als volgt. DCC hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens en gaat hier zorgvuldig mee om. Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt, behalve voor zover nodig voor het incasseren van het bedrag van uw donatie. Voor het ontvangen van deze nieuwsbrief heeft u bij aanmelding al toestemming verleend. Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen dan kunt u zich eenvoudig afmelden door middel van de 'unsubscribe' knop onder aan de nieuwsbrief. Mocht u hierover vragen hebben dan kunt u een bericht sturen naar info@deventercultuurclub.nl. Wij nemen dat zo spoedig mogelijk contact met u op.

Magische grens!
Zoals u bovenaan deze nieuwsbrief kunt zien heeft DCC sinds deze maand meer dan 200 donateurs, waaronder ook twee Deventer bedrijven! DCC is daar ontzettend blij mee, omdat we samen met u nóg meer culturele initatieven kunnen steunen en steeds meer een onmisbaar cultuurfonds worden in onze mooie bruisende stad. 

Indien elke donateur één nieuwe donateur aandraagt zitten we ineens boven de 400! Dat zou toch prachtig zijn. Helpt u ons mee?
Met vriendelijke groet,

Het Bestuur

 
Copyright © 2018  Stichting Deventer Cultuur Club, All rights reserved.

Wilt u uw instellingen betreffende deze nieuwsbrieven aanpassen?
U kan uw instellingen aanpassen of klik hier als u de nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen

Stichting Deventer Cultuur Club
info@deventercultuurclub.nl
J. Sinthenstraat 34
7412 ED Deventer

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Deventer Cultuur Club · J. Sinthenstraat 34 · Deventer, Ov 7412 ED · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp