Copy
In deze nieuwsbrief: het boek 'Dodelijke medicijnen en georganiseerde misdaad' en hoe maak je je eigen anti-muggenspray!
View this email in your browser
Net terug van een geweldige vakantie, de accu weer helemaal opgeladen. Tijd voor een volgende nieuwsbrief!

Als je kijkt naar de titel van deze nieuwsbrief dan zou je bijna denken dat het om een misdaadroman gaat. Helaas, het onderwerp van vandaag heeft niets met fictie te maken. Het boek met de aansprekende titel 'Dodelijke medicijnen en georganiseerde misdaad' van Peter C. Gotzsche, is een verslag van hoe de grote medicijnfabrikanten ('Big Pharma' noemt Gotzsche ze) ons misleiden. Nog sterker: hij beschuldigt de farmaceutische industrie van 'misdadige praktijken op systematische schaal'. Wel een nieuwsbrief waard lijkt me!

Verder ook een recept voor een gemakkelijk zelf te maken anti-muggenspray. Een die prima werkt en ook nog eens goed is voor je huid! 

 
Verontwaardiging die op feiten berust

Over hoe farmaceutische bedrijven wetenschappelijk onderzoek manipuleren en soms zelfs de patiënten schaden die zij beweren te helpen, zijn al veel onderzoeksrapporten en boeken verschenen. Toch is het zeer leesbare boek van Peter C. Gotzsche, Dodelijke medicijnen en georganiseerde misdaad, een belangrijke aanvulling. Hij is een absolute autoriteit op dit vlak. Hij is zelf arts en medisch onderzoeker. Als artsenbezoeker en ook als productmanager verkocht hij bovendien geneesmiddelen. Daarnaast is hij hoofd van het Nordic Cochrane Centre, een onafhankelijk medisch onderzoeksbureau met een wereldwijd netwerk.    

Hoewel het (helaas) niet gaat om fictie, laat het boek zich lezen als een misdaadroman. Gotzsche beschrijft hoe farmaceutische bedrijven de dodelijke bijwerkingen van hun geneesmiddelen moedwillig verzwijgen. Hoe hun research en marketing moedwillig wordt gemanipuleerd. Hoe corruptie in alle lagen van de industrie hoogtij viert.

Hij gaat niet tekeer tegen de voordelen van bepaalde broodnodige geneesmiddelen, zoals deze bijvoorbeeld worden gebruikt bij de behandeling van infecties, hartziekten, bepaalde vormen van kanker of een ziekte als diabetes type I. Middelen die levensreddend kunnen zijn. Maar het boek richt zich, in zijn woorden, op "een algemene tekortkoming in het systeem, die wordt veroorzaakt door wijdverspreide misdadigheid, corruptie en een machteloze farmaceutische regelgeving, die dringend toe is aan een ingrijpende hervorming". 

Wat hij ook duidelijk maakt is, dat ook goedwillende en op zich bekwame artsen worden gemanipuleerd. Hoe ook zij alleen te horen krijgen wat fabrikanten kwijt willen. En hoe het ook voor deze beroepsgroep moeilijk is om een goed beeld te krijgen van wat een nieuw medicijn nou eigenlijk precies toevoegt. 

Een aanrader dus, voor iedereen die zich kritisch opstelt ten aanzien van reguliere zorg en (vaak té) gemakkelijk voorgeschreven medicatie!

Wil je meer weten over hoe de situatie in Nederland is, klik dan ook eens door naar het volgende artikel: "De verborgen betalingen van farmaceuten."
 

 


 
Zelfgemaakte muggenolie

Onze vakantie hebben we doorgebracht in Thailand, op een plek waar je echt wel een goede bescherming tegen muggen nodig hebt. DEET helpt goed, maar het is geen fijn middel voor je gezondheid. Ik heb er al eens eerder een blog over geschreven, zie de pagina Natuurlijke anti-muggenspray op de website. 

Voor deze vakantie heb ik het mezelf gemakkelijk gemaakt: ik heb een kant en klaar mengsel van etherische olie gebruikt: muggen-weg geurolie. Deze samenstelling is via internet gemakkelijk verkrijgbaar. Als basisolie heb ik avocado-olie genomen. Avocado-olie heeft de prettige eigenschap verzorgend te zijn voor je huid, dus je slaat 2 vliegen in één klap: fijne olie die goed beschermt.

Zelf ook proberen? Neem dan 100 ml (= 1 deciliter) avocado olie, en doe daar 85 druppels muggen-weg olie in (niet nog meer druppels gebruiken, dan wordt het te sterk!). Zo krijg je een mengsel dat precies doet wat het moet doen: ervoor zorgen dat je geen last hebt van vervelende steekbeestjes! 

Heb je de olie samengesteld, probeer dan eerst een beetje op een klein plekje op je huid, om zeker te zijn dat je niet allergisch reageert. Deze geurolie beschermt een aantal uren lang.


Vind je de info in deze nieuwsbrief interessant? Kijk dan ook eens op www.natuurwerkt.nl. In de blogs vind je nog veel meer wetenswaardigheden!

 
Copyright © 2016 Natuur Werkt!, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp