Copy
Ingen billeder? Se webversionen

Medicinapps

Vi har anmeldt tre medicinapps, “Medicinhusker”, “Medicintjek” og “Medicinkortet” på MindApps.dk. Alle tre apps har Psykiatriens medicinrådgivning kigget på, og vi har haft en lille snak med Mette Lundberg fra teamet om fremtidens medicinapp, samt hvordan hun ser på de tre apps.


Fremtidens medicinapp

Mettes bud på fremtiden er en app, hvor de teoretiske anbefalinger som opstillet i algoritmer for medicinsk behandling til div. diagnoser registreres i en app til behandlere, og bruges ift. hvert enkelt præparat. F.eks. information, monitorering, interaktioner, behandling og behandlingsskift m.m. Her er der et stort potentiale.

Et andet ønske til fremtidens medicinapp er at den skal kunne synkronisere med f.eks. en patientjournal. Mette understreger dog, at appen skal kvalitetssikres, hvis den på den måde skal bruges aktivt i et behandlingsforløb.

“En sådan app kunne være en fordel for behandlere, og forhåbentlig ville kunne resultere i mere rationel behandling”, siger Mette.

 

Erfaring med “Medicintjek”, “Medicinhusker”, “Medicinkortet”

De tre apps er afprøvet af medicinteamet. I deres daglige arbejde har f.eks. “Medicintjek” ikke direkte erstattet nogle af deres arbejdsgange, da den samme viden allerede er tilgængelig på hjemmesider. Appen er ”for simpel” til brug for klinikere, men det kan være gode værktøjer for borgere, der har lyst til at vide mere omkring deres medicin. “Medicinhusker” og “Medicinkortet” er en direkte hjælp til at få medicinen og huske at tage medicinen, og kan derfor være til store hjælp for borgere, der tager medicin.

 

De tre medicinapps


Medicintjek

Medicintjek er et medicinbibliotek, der udbydes af lægemiddelstyrelsen. Her kan du få information omkring produktets navn, virksomt indholdsstof, indikation, anbefalet dosering, styrke, pris (uden tilskud), om det er et håndkøbsprodukt, opbevaring, indlægsseddel og eventuelle risici ved samtidig brug af flere præparater.

Du kan læse hele anmeldelsen her


Medicinhusker

Medicinhusker er en app, der udbydes af Danmarks Apotekerforening. Appen er en medicinhusker, hvor du selv indtaster den medicin du skal tage. Indtast tidspunkt, dosis og hyppighed, hvorefter den sender dig en påmindelse.

Du kan læse hele anmeldelsen her


Medicinkortet

Medicinkortet er en informationsapp fra sundhed.dk, hvor du kan se din aktuelle medicin, som er registreret på Det Fælles Medicinkort.

Appen giver dig mulighed for at se åbne recepter, som du kan få udleveret på apoteket samt den medicin du allerede har fået udleveret.

Du kan læse hele anmeldelsen her
 

 

Venlig hilsen

MindApps

Kontakt:

MindApps.dk • Heden 11 • 5000 Odense C • MindApps@rsyd.dk, Tlf. 2479 8023

 

Vil du ændre din tilmelding til vores nyhedsbrev?
Du kan opdatere dine oplysninger eller afmelde dig nyhedsbrevet