Copy
Ingen billeder? Se webversionen

MindApps.dk

- Din guide til apps i psykiatrien


Apptjekkeren – Motoren bag MindApps.dk

I sidste måned fik I et smugkig på hjemmesiden og 3 app anmeldelser. Denne måneds nyhedsbrev sætter fokus på  på motoren bag, nemlig det værktøj som kvalitetssikrer de apps der kommer på hjemmesiden. Apptjekkeren er et værktøj, vi har udviklet gennem det seneste års tid med inspiration fra internationale aktører. Apptjekkeren er  tilpasset danske forhold og tager afsæt i gældende regulering på området, hvor bla. datasikkerheden er afstemt med Enhed for Informationssikkerhed i Region Syddanmark. Spørgsmål vedrørende klinisk indhold og effekt er drøftet med behandlere i Psykiatrien i Region Syddanmark.
De internationale inspirationskilder er eksisterende værktøjer i form af den australske Mobile Application Rating Scale (MARS) udviklet af Queensland University of Technology og den hollandske lægeforening KNMGs Medical App Checker. Derudover har vi også løbende kigget imod to guidelines der i skrivende stund er under udvikling. Det er blandt andet mHealth App Assessment Guidelines som udvikles på EU niveau og NICEs App Assessment Framework i Storbritannien. Resultatet er Apptjekkeren, som skal sikre kvaliteten i de apps der bliver udviklet og brugt fremover i psykiatrien.


Din mening er vigtig


For en måned siden åbnede vi op for en betaversion af sitet, hvor vi ønskede feedback fra dig som bruger. Vi har fået mange gode inputs til hjemmesiden, og nu efterspørger vi det samme for Apptjekkeren. Vi har lagt mange timer i at udvikle Apptjekkeren i sin nuværende form, men der er stadig brug for forbedringer af værktøjet.

Derfor vil vil gerne høre din mening:

  • Er Apptjekkeren forståelig?

  • Er der områder den ikke afdækker?

  • Er der nogle spørgsmål der er uklare?

  • Synes du hjemmesiden beskriver udviklingen af Apptjekkeren tilstrækkeligt?

Giv din mening til kende og hjælp os med at forbedre Apptjekkeren.

Du kan finde Apptjekkeren her:

http://mindapps.dk.dedi2721.your-server.de/kvalitetssikring-via-apptjekkeren/

Du skal bruge følgende login for at komme ind på hjemmesiden:

Brugernavn: mindapps

Kodeord: appstildig

Månedens App:

MinPlan
MinPlan er en elektronisk psykiatrisk kriseplan som er blevet testet i et års tid. Den er tidligere afprøvet i 5 døgnafsnit, og afprøves blandt andet af behandlere i Mobilteam, Affektiv Team og APT/OPT i Odense samt Børn og unge psykiatrien. MinPlan har den fordel at den er gratis, tilgængelig for alle og giver en mobil mulighed for at have kriseplanen i en elektronisk version. Der er i appen mulighed for at indtaste symptomer og strategier som hovedfunktion. Appen er enkel at navigere i, og den kan bruges på forskellige måder. Nogle skriver deres huskekort som de ellers har i papirform ind i appen, andre har lagt billeder ind af fx pårørende, børn, kæledyr eller andet som har betydning. Nogle behandlere bruger den til at tage et billede af det de sammen har udarbejdet under samtale, fx kognitiv terapi. Reaktionen fra behandlerne er at MinPlan giver god mening i forhold til god praksis, hvor den er med til at udskifte en analog arbejdsgang de fleste allerede har med en elektronisk. Det kræver lidt tid og tilvænning at blive fortrolig med navigationen i appen. Du kan læse hele anmeldelsen på MindApps.dk her

Venlig hilsen

MindApps.dk-teamet, Anders Bay-Smidt, Tascha Brandt Schøsler, Jakob Thestrup Eskildsen, Marie Paldam Folker og Johan Rasmussen.

Kontakt:

MindApps.dk• Heden 11 • 5000 Odense C • MindApps@rsyd.dk, Tlf. 2479 8023

 

Vil du ændre din tilmelding til vores nyhedsbrev?
Du kan opdatere dine oplysninger eller afmelde dig nyhedsbrevetThis email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Mindapps.dk · Vesterstationsvej 21 · Odense 5000 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp