Copy
Ingen billeder? Se webversionen

Den europæiske depressionsdag

Søndag den 1. oktober afholdes den årlige europæiske depressionsdag, hvor der bliver sat fokus på en sygdom, der globalt påvirker over 300 millioner mennesker. I Danmark markerer Depressionsforeningen dagen med kampagnen #DepressionSucks. I år har kampagnen et fokus på unge og depression. Her på MindApps bruger vi den europæiske depressionsdag til at fokusere på  apps til håndtering af depression. At depression globalt er en af de mest udbredte sygdomme, kan også ses på app området. Laver man en søgning på de to største appstores, så er der på hver over 850 apps med et fokus på depression at vælge mellem..
Kender du det med, at dagene virker grå og triste?Med de hurtige fremskridt indenfor smartphone-teknologi, investeringer i nye teknologier og den store udbredelse af smartphones, er der som vi ser det, et stort potentiale i digitale interventioner inden for depressionsdiagnosen
Dette underbygges af et nyt  studie*, hvor 18 videnskabelige randomiserede kontrollerede forsøg med data fra 3.414 personer har vist en betydelig reduktion af depressive symptomer ved interventioner med apps. Samlet set viser resultaterne, at apps er et lovende støtteværktøj til interventioner ved depression.
 

Depression på Mindhelper

Ønsker du at læse mere om depression, har Mindhelper.dk flere spændende artikler om emnet. Her kan du bl.a. finde interviews med personer der har depression inde på livet, samt mange gode råd omkring depression.
 


*Smartphone-Based Monitoring of Objective and Subjective Data in Affective Disorders: Where Are We and Where Are We Going? Systematic review, C. Sander, E. Dogan, X. Wagner, E. Hegerl, E. Kohls

Apps til håndtering af depression

På MindApps.dk kan der findes en række apps, der direkte eller indirekte er henvendt til personer med depression. Sideløbende er vi i Psykiatrien i Region Syddanmark også ved at udrulle Monsenso  til depression, angst, borderline og skizofreni.

Monsenso er en løsning, som patienter tilknyttet psykiatrien kan bruge i forbindelse med deres behandling. Platformen giver patienten mulighed for dagligt at registere forskellige parametre som eksempelvis humør og søvn. Patient og behandler kan følge registreringerne over tid og og tage udgangspunkt i data i forbindelse med samtaler. Udrulningen er i gang på tværs af regionen og løber indtil 2019.

  

Depressionsappen “How are you?” 

På MindApps.dk kan man finde depressionsappen How Are You? Med How are you? kan du registrere dit humør ved brug af smileys. Der er fire forskellige humørsmileys, og hver gang der laves en registrering har man mulighed for at koble en note til. Appen giver muligheden for at dine smileys og noter synkroniseres med din personlige telefonkalender. Dine registreringer kan også blive vist i et grafisk oversigt.

 Du kan læse hele anmeldelsen af How Are You  her

Vi søger behandlere der vil teste apps

Vi er i fuld gang med at teste og anmelde apps til håndtering af psykiske vanskeligheder. Det kan være apps til mestring af social angst, håndtering af privatøkonomi og åndedrætsøvelser. Er du behandler i psykiatrien, og har du interesse og lyst til at prøve apps af i praksis, så tag kontakt til os. Testningen indebærer, at man prøver en app af enten på egen hånd eller i samarbejde med patienter, hvorefter vi stiller 12 spørgsmål enten over telefon eller via et spørgeskema. Spørgsmålene handler om appens baggrundsinformation, klinisk kvalitet, funktionalitet og design.

 

Venlig hilsen

MindApps

Kontakt:

MindApps.dk • Heden 11 • 5000 Odense C • MindApps@rsyd.dk, Tlf. 2479 8023

 

Vil du ændre din tilmelding til vores nyhedsbrev?
Du kan opdatere dine oplysninger eller afmelde dig nyhedsbrevet