Copy
Nieuwsbrief najaar 2016

Vallende bladeren en het eerste ijs op de haven

Net als de zomer, liet ook de herfst lang op zich wachten... Maar dan opeens was die er en kwamen de boten 'binnen stromen' voor de winterberging! 
Thomas onze "nieuwkomer" trof het, samen met ons, enorm met de weersomstandigheden en de schepen zijn daarom weer allemaal probleemloos uit het water gehaald en in de winterberging geplaatst. Onze fictieve "deadline" Sinterklaas hebben we ruimschoots gehaald en alles staat op zijn plek!

En denkt u nu... die gaan de winter-rust in? Nee... dat doen we niet!
Alle boten krijgen de nodige verzorging en onderhoud en we doen dus nu alweer ons best de boten tijdig klaar te maken voor vaarseizoen 2017!

Wij wensen eenieder weer een fijne winter toe met over een poosje misschien wel fijn schaatsweer!!


Tot snel!

Het RFU-Team

PS: onze nieuwkomer, maar ook alle andere Teamleden zijn te bewonderen op onze vernieuwde website! Dus klik onze website weer eens aan en lees opnieuw wat wij u allemaal te bieden hebben. Opmerkingen en aanvullingen altijd welkom!

Winterberging - TIPS

Wij als RFU zijn met onze 10.000 m2 oppervlakte een specialist in winterberging. De schepen staan tot op de millimeter precies gestald in onze hallen. Elk jaar toch een hele puzzel om elk schip weer op het juiste tijdstip op de juiste plek te krijgen zodat iedereen ook weer op het gewenste tijdstip in het water kan in het voorjaar. Een logisch feit is dan ook dat als u in het voorjaar weer vroeg wilt varen u niet als eerst naar binnen kan in de winterstalling. 

Onze hallen zijn niet verwarmd en dus is een goede ventilatie van uw schip belangrijk. Ons advies is om matrassen en kussens omhoog te zetten en luiken en deuren op een kier te zetten zodat het goed door kan luchten en de kans op vocht in uw schip zo nihil blijft. 

Mocht u dit niet voldoende vinden kunt u er altijd voor kiezen om vochtvreters in uw schip te plaatsen, deze zijn ook bij ons te huur.

Verder kunt u uw boot in de winter best een keertje bezoeken en even 'na lopen', in onze hallen is het echter niet de bedoeling om wekelijks bij uw boot te komen en bijvoorbeeld te werken aan of in de boot. Wilt u dat wel, dan zetten we uw boot op een plek waar dat wel mag.

Laat u ons vroegtijdig weten wanneer u in 2017 weer aan boord wilt? En als er nog iets aan uw boot gedaan moet worden? Wacht dan niet te lang met opdracht geven.

Wist u dat u de voorwaarden van de winterberging, net als de andere voorwaarden die wij hanteren, ook kunt vinden op onze website?

Cabrio / boottent - TIPS van de experts

Van Zonklaar, 'onze' boottent reiniger mochten wij de volgende tips in onze nieuwsbrief plaatsen, deze zijn ook te vinden op hun eigen website. Wij zijn inzamelpunt voor Zonklaar, dus uw kap kunt u ten alle tijde bij ons afgeven. Uiteraard verzorgen wij ook graag de- en montage voor u!
 

Tips en adviezen onderhoud

De vorming van schimmelgroei is nooit helemaal uit te sluiten gezien het vochtige klimaat van Nederland. Sinds jaar en dag worden schimmels door verschillende factoren veroorzaakt zoals:

  • Toenemende luchtvervuiling
  • De beperkingen voor het gebruik van bepaalde chemische producten voor de behandeling van stoffen (Europese milieunorm voor schimmelwerende producten)
  • Vochtig klimaat

Hoe voorkom je schimmel?

Voor schimmelvorming (spocht) zijn vier elementen absoluut noodzakelijk: vocht, warmte, kiemcellen en voedingselementen. Een van deze vier elementen uitschakelen volstaat om schimmelvorming te voorkomen. Met onderstaande tips kun je schimmelgroei afremmen.

  • Voordat de kap wordt teruggeplaatst is het raadzaam om de buizen en de kuip af te nemen met een sopje van een deel bleek/chloor en tien delen water. Als je al last had van agressieve schimmelgroei, is het raadzaam om alles grondig af te nemen. Let op: kijk van tevoren of het materiaal niet verkleurt. En spoel naderhand met ruim schoon water af.
  • Voorzie zoveel mogelijk in een maandelijkse onderhoudsbeurt. Even de tuinslang of een zachte kleerborstel over de binnenkant is al genoeg om vuil weg te halen.
  • Zorg ervoor dat het zeil of doek schoon en droog is voordat je het opvouwt.
  • Liever geen eten klaarmaken onder de kap of bimini. In rook, gas en kookluchtjes zitten schadelijke micro-elementen die een voedingsbodem creëren voor schimmels.
  • Zet af en toe een bakje met azijn onder de kap, de zuren die verdampen gaan schimmelgroei tegen.

Wanneer je bovenstaande tips uitvoert, zul je zien dat je langer van een schone kap kunt genieten.

Vaarseizoen 2017

De havenindeling wordt op dit moment weer ge-update. Enkele afvallers (meestal door verkoop) maken plaats voor enthousiaste nieuwkomers! 

Heeft u speciale wensen t.b.v. uw ligplaats, zou u liever eens willen wisselen, geef dat dan tijdig aan.

We hebben nog uitzonderlijk weinig ligplaatsen te vullen, dus als u nog een bootbezitters kent die een mooie centrale en compleet uitgeruste plek zoekt, die in onze jachthaven zou passen? Laat ze dan eens vrijblijvend informatie bij ons opvragen.
Let wel: wij verhuren alleen ligplaatsen wanneer men ook de boot bij ons in de winterstalling plaatst (dit kan zijn in de hal, buiten (met staande mast) of in onze waterhal).

Pension 'Op'e Koai'

We mogen wel zeggen dat we op een goed zomerseizoen terug kunnen kijken. Steeds meer mensen van buiten RFU weten ons Pension te vinden en niet geheel onbelangrijk, ook te waarderen! Inmiddels is het najaar al weer een tijdje begonnen en mogen we onze winterbergingklanten weer welkom heten! Het Pension en RFU is dan ook een ideale combinatie als u van ver komt en uw boot wilt bezoeken (of aan uw boot wilt werken wanneer deze in de daarvoor bestemde klushal staat). Want hoe fijn is het toch dat u nadien van onze gezellige sfeer, mooie kamers en gastvrijheid kunt genieten? Voor het ontbijt wordt gezorgd, zodat u onbezonnen de volgende dag weer aan uw klus verder kunt gaan.

Wilt u ook gebruik maken van deze ideale combi in de wintermaanden? Wees er op tijd bij! Boeken kan via het formulier op de website www.pensionopekoai.nl, via mail of per telefoon.

U kunt ons vanaf nu ook via Whatsapp bereiken! Voeg het volgende mobiele nummer toe aan uw contacten en stel uw vragen, evt. met foto per smartphone. 

+31 (0)6 11 366 354


P.S. Telefonisch contact s.v.p. ten alle tijde via het vast nummer laten gaan: +31 (0)566 601881
Copyright © 2016 RFU Jachtspecialist, All rights reserved.

Onze gegevens:
RFU Jachtspecialist
Pension 'Op'e Koai'
It String 9, 9011 TA, Jirnsum (NL)
T +31 (0)566 601881
info@rfu-jachtspecialist.nl
http://www.rfu-jachtspecialist.nl

Jachthaven - Winterberging - Onderhoud - Reparatie - Refit - Schilderwerk
Polyesterwerk - Mobiele jachtservice - 40-tons bootlift
'Frisian Cruiser' - Verkoop en bemiddeling - Logies en ontbijt - Camperplekken

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? 
Schrijf u dan hier uit van de lijst

Email Marketing Powered by Mailchimp