Copy
Nieuwsbrief maart 2017 - speciale Antifouling editie
Antifouling... wat mag wél, wat mag NIET?

Omdat wij veel vragen krijgen over de nieuwe regelgeving omtrent Antifouling, een speciale uitgave van onze nieuwsbrief betreffende dit thema (diesmal nur auf Niederländisch, unsere Deutsche Kunden informieren wir gerne mündlich).

Bekend is, dat wanneer je boot in het water ligt, deze aangroeit met bijvoorbeeld algen, schaaldieren en zeepokken... dat willen we natuurlijk niet, dus brengen we (al dan niet jaarlijks) antifouling (letterlijk: anti-aangroei) aan op het onderwaterschip.

Echter, in deze antifouling zit koper of zink en dat is giftig voor mensen, dieren en planten. Daarom heeft de overheid de regelgeving dit jaar (weer) aangescherpt.

Meer daarover kunt u o.a. lezen op de website van Milieu Centraal en op die van Varen doe je Samen. Varen doe je Samen geeft daarbij ook een lijst van toegestane soorten.

Hoe gaan wij hier nu mee om?

Wij hebben ons vaste assortiment van International Interspeed (hetgeen wat wij gebruikten was bestemd voor de beroepsvaart, niet te verwarren met de nog wel toegestane Interspeed Extra) vervangen door het product Boero Scirocco NL. Een mooi product om te verwerken, nog voldoende voorzien van het zgn. koper(l)oxide én verkrijgbare in diverse kleuren. 

Meer informatie daarover, maar natuurlijk ook t.b.v. de andere toegestane soorten die wij kunnen leveren, kunt u opvragen op het havenkantoor. 

Wat moet u doen als u nog niet-toegestane antifoulings op voorraad heeft?
Deze in GEEN GEVAL meer verwerken! U riskeert, net als wij, een HOGE BOETE, met in het uiterste geval de plicht de laag weer van de boot te verwijderen. Wij controleren steekproefsgewijs en controleert u dus a.u.b. uw voorraad. Schrijf ons bij twijfel een mail of Whatsapp (N.B. bellen altijd via dit nummer +31 566 601881), liefst met foto van het blik. Dan kunnen wij informeren bij de juiste instanties.

Wat te doen wanneer u nu een niet toegestane soort op uw boot heeft en u weet niet welke soort er op welke manier overheen kan?
Ook in dat geval, contact zoeken met ons en wanneer wij het niet weten, dan vragen we het voor u na!

Copyright © 2017 RFU Jachtspecialist, All rights reserved.

Onze gegevens:
RFU Jachtspecialist
Pension 'Op'e Koai'
It String 9, 9011 TA, Jirnsum (NL)
+31 566 601881
info@rfu-jachtspecialist.nl
http://www.rfu-jachtspecialist.nl

Jachthaven - Winterberging - Onderhoud - Reparatie - Refit - Schilderwerk
Polyesterwerk - Mobiele jachtservice - 40-tons bootlift
'Frisian Cruiser' - Verkoop en bemiddeling - Logies en ontbijt - Camperplekken

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? 
Schrijf u dan hier uit van de lijst

Email Marketing Powered by Mailchimp