Copy
Butlletí ICTA-UAB nº33 - ABRIL 2019. Versió en Català
També disponible en Castellà i Anglès.
Donar-se d'Alta/Baixa a la web ICTA-UAB
View this email in your browser
RECERCA
L'agricultura urbana en terrats permet produir aliments sans, frescos i sostenibles

La implementació d'horts urbans als terrats dels edificis permetria produir aliments agrícoles frescos, sans i sostenibles per garantir la sobirania alimentària de les ciutats, cada vegada més poblades. Així es desprèn de la investigació sobre agricultura urbana desenvolupada per l'ICTA-UAB en el marc del projecte FertileCity. (+info)

NOTÍCIES
Els espais verds urbans no beneficien la salut de tots

La creació de parcs i zones verdes en els nuclis urbans té efectes positius en la salut dels seus residents, de manera general. No obstant això, a l'explorar amb més detall, es conclou que només les classes socials més afavorides es beneficien d'aquests espais, segons indica un nou article publicat per un grup d'investigadores de l'ICTA-UAB i de l'Institut d'Investigació Mèdica de l'Hospital del Mar (IMIM). (+info)

NOTÍCIES
Un mapa de l'ICTA-UAB identifica els conflictes ambientals al món causats per projectes miners

Amb motiu del Dia Internacional d'Acció pels Rius, el grup de recerca del projecte ENVJUSTICE - EJAtlas de l'ICTA-UAB va llançar "Això no Vale! Isso não Vale! Vale SA operations and socio-environmental conflicts", un mapa temàtic dels conflictes socioambientals en el món causats pels projectes miners i d'infraestructura de l'empresa Vale SA. (+info)
NOTÍCIES
 
Patrizia Ziveri, a la West Africa’s Blue Oceans Conference a Libèria

El Govern de Libèria, en col·laboració amb l'Ambaixada de Suècia a Monròvia i Conservation International, va celebrar la Blue Oceans Conference a Monròvia del 18 al 21 de març de 2019. Aquesta és la primera conferència sobre medi ambient i marina a l'Àfrica occidental, que representa un moment històric per al país. La investigadora de l'ICTA-UAB, Patrizia Ziveri, va participar en la conferència sobre el canvi climàtic. També va assistir a un esdeveniment paral·lel organitzat pels membres de la xarxa OA-Africa, en cooperació amb la Convenció d'Abidjan. (+info)
RECERCA
Notes de camp: relats de Daasanach

Dos membres de l'equip del projecte ERC LICCI (Victòria Reyes-García i André B. Junqueira) han tornat recentment de Kenya, on han començat els seus treballs amb la població de Daasanach. Els Daasanach són un grup agropastorista seminòmada que habita en zones àrides del sud d'Etiòpia i el nord-est de Kenya, als voltants del delta del riu Omo i el llac Turkana, una àrea remota coneguda com el "bressol de la humanitat", on es han trobat els primers indicis de la nostra espècie. (+info)
NOTÍCIES
ERASMUS + Edu-BioMed: tallers en les reserves de biosfera de Jabal Moussa i Shouf (Líban)

Des del proper 29 d'abril fins al 2 de maig, uns 40 professors i professionals d'institucions d'educació superior del Líban, Marroc, Espanya, França i Itàlia es reuniran en les dues Reserves de la Biosfera del Líban (Jabal Moussa i Shouf) per parlar sobre com millorar l'educació superior i la investigació acadèmica al Marroc i el Líban en el context de les Reserves de Biosfera Mediterrànies (BRs). (+info)
NOTÍCIES
Es preveuen nivells de pol·len molt alts per a aquesta primavera 

Les pol·linitzacions d’aquesta primavera i estiu començaran en el moment habitual però seran molt importants. Això fa referència al pol·len de plàtan d’ombra, parietària, gramínies, plantatge, blets i olivera, entre d’altres, segons previsions dels investigadors de la Xarxa Aerobiològica de Catalunya de l’ICTA-UAB i del Departament de Biologia Animal, Biologia Vegetal i Ecologia de la UAB. (+info)
NOTÍCIES
Projecte sobre l’expressió artística del moviment de justícia ambiental

Durant 2018, les investigadores de ICTA-UAB Sara Mingorría i Maria Heras van coordinar un projecte pilot d'educació ambiental que integra enfocaments basats en les arts i utilitza la base de dades de conflictes ambientals EJAtlas. (+info)
NOTÍCIES                            


L'investigador de ICTA-UAB Antoni Rosell-Melé ha estat guardonat amb un projecte "Advanced Grant" (AdvGr) del Consell Europeu de Recerca (ERC) per desenvolupar el projecte científic "Nou enfocament geoquímic per reconstruir la dinàmica paleo-atmosfèrica tropical" (PALADYN), l'objectiu del qual és investigar el rang natural de variabilitat de la circulació de Hadley durant episodis passats de calor i fred extrems. (+info)

NOTÍCIES                            

L'Ajuntament de Barcelona organitza la Nit de la Biodiversitat, que tindrà lloc el 26 de març. En el marc d'aquest acte, el professor Martí Boada, investigador de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals, rebrà un premi en reconeixement al conjunt de la seva trajectòria. (+info)

RECERCA                           


L'ICTA-UAB organitzarà els propers 29 i 30 d'abril, el taller "Clima en transició: un interrogant interdisciplinari sobre el canvi ambiental global". L'objectiu d'aquest taller és fomentar el debat sobre el paper de les transicions en la resposta al canvi climàtic i facilitar l'aprenentatge interdisciplinari. Moltes conferències se centren en la comunicació de la investigació completada, amb poques oportunitats per al debat crític sobre les adreces i els objectius de la investigació. (+info)

NOTÍCIES                            

Els projectes europeus ENABLE, NATURVATION i Greenlulus van organitzar un simposi internacional de mig dia per compartir idees sobre com la vegetació urbana es pot planejar i implementar estratègicament per crear una societat urbana inclusiva i creativa, i fomentar els seus beneficis en la salut. (+info)
NOTÍCIES                            

L'ICTA-UAB celebrarà el 2n Simposi de Primavera que té com a objectiu fomentar la investigació i l'activitat contínua i futura realitzada en el centre mitjançant la creació d'un espai en què tota la comunitat ICTA-UAB aprengui d'altres camps de treball i crei una oportunitat per establir xarxes de relacions. El Simposi també té com a objectiu oferir als participants l'oportunitat d'adquirir experiència en la presentació del seu treball a un públic més ampli. (+info)
NOTÍCIES                            

La investigadora de l'ICTA-UAB Patrizia Ziveri va ser una de les autores principals que van participar en la primera reunió 1st MedECC Assessment Report (MAR1) Lead Autor que es va celebrar al Centre CNR a Milà (Itàlia) del 4 al 7 de març de el 2019. (+info)
NOTÍCIES                            

L'ICTA-UAB acollirà la primera Escola de Formació sobre Mobilització de dades per a la investigació i acció de la pobresa energètica, del 3 al 7 de juny. La data límit per a la presentació de sol·licituds és l'1 de maig de el 2019. (+info)
NOTÍCIES                            
Concurs Elevator Pitch a l'ICTA-UAB
Twitter
Website
Facebook
Copyright © 2018 ICTA-UAB, All rights reserved.

Our address is:
web.icta@uab.cat

ICTA-ICP
Edifici Z- Campus de Bellaterrra
08193 Cerdanyola del Vallès. Barcelona
Telf. (+34) 93 586 87 77 Fax: (+34)93 581 40 70

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list


This email was sent to <<Adreça electrònica>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
ICTA · Edifici Z (ICTA-ICP). Carrer de les Columnes. · Campus de la UAB · Bellaterra, Barcelona 08193 · Spain

Email Marketing Powered by Mailchimp