Copy
Butlletí ICTA-UAB nº34 - JUNY 2019. Versió en Català
També disponible en Castellà i Anglès.
Donar-se d'Alta/Baixa a la web ICTA-UAB
View this email in your browser
RECERCA
Un estudi desestima les polítiques de creixement verd per fer front a l'emergència ecològica

Investigadors de l'ICTA-UAB i de la Goldsmiths University of London indiquen que la reducció d'emissions només és compatible amb un menor creixement o amb el decreixement econòmic. Un nou estudi científic examina les polítiques de creixement verd tal com s'articulen en els principals informes del Banc Mundial, l'OCDE i el Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient, i posa a prova aquest corrent polític enfront de l'evidència empírica existent, i els models de relació existent entre el PIB i la petjada material i les emissions de CO2. (+info)

RECERCA
Solucions transfrontereres al problema de les males herbes

Les males herbes no només representen un problema per als propietaris dels territoris on creixen, sinó que són un problema col·lectiu que afecta tothom ja que aquestes no reconeixen les línies de propietat. Així ho indica un estudi internacional liderat per investigadors de l'ICTA-UAB i la Texas A & M University, que analitza el control de les males herbes des del punt de vista de les fronteres. (+info)

NOTÍCIES
Un centenar d'investigadors de l'ICTA-UAB van abordar els principals reptes ambientals actuals i del futur

Més d’un centenar de científics internacionals de l’ICTA-UAB van participar al 2n ICTA-UAB Spring Symposium, celebrat els dies 16 i 17 de maig a la Facultat de Ciències i la seu de l’ICTA-UAB, al campus de Bellaterra. L’esdeveniment va permetre abordar els principals reptes ambientals que ha d'afrontar la societat en l'actualitat i en el futur. (+info)
NOTÍCIES
 
L’equip LICCI continua la seva recerca amb la població Betsimisaraka a Madagascar

Com a continuació del treball realitzat a Kenya, l'equip d'investigadors de l'ICTA-UAB del projecte LICCI subvencionat per l'ERC continua amb les proves de protocol a Madagascar amb l'objectiu de millorar encara més les metodologies per a la futura recopilació de dades globals. (+info)
RECERCA
Un projecte europeu ofereix ajuda per crear hivernacles a cobertes

L'ICTA-UAB ha obert una convocatòria que pretén donar suport a nous projectes d'hivernacles en cobertes, en el marc del Projecte GROOF. L'ICTA-UAB és un dels socis d'aquest projecte que té com a objectiu reduir les emissions de CO2 en els sectors de la construcció i l'agricultura a través de l'intercanvi d'energia i de la producció local d'aliments. Els projectes poden presentare-se fins al 30 de juny. (+info)
RECERCA
Una quarantena de voluntaris participen en el primer cens visual de la llúdriga a la conca de la Tordera

Els passats 10 i 11 de maig, va tenir lloc el cens visual de la llúdriga a la conca de la Tordera. Una activitat programada dins el projecte de seguiment de la llúdriga a les conques del Besòs i la Tordera. La jornada de divendres va iniciar-se amb una interessant xerrada a càrrec de Jordi Ruiz Olmo, especialista en llúdriga i assessor científic del projecte, sobre la biologia d’aquesta espècie i la seva distribució a Catalunya en els darrers trenta anys, i també sobre el funcionament de la metodologia del cens. (+info)
NOTÍCIES
El programa CROMA de la FAS visità l'ICTA-UAB

Els alumnes del programa socioeducatiu CROMA 2.0 de la Fundació Autònoma Solidària van visitar el campus de la UAB. Aquesta sortida volia oferir una visió positiva i motivadora envers l'aprenentatge i és per això que els infants van participar en un seguit d'activitats vinculades a les facultats i centres de recerca de la universitat.  En aquesta sortida, els infants van visitar l’ICTA-UAB, i van participar en el taller “Com podem disminuir la contaminació de la nostra escola?”. (+info)
NOTÍCIES                            


La investigadora ICREA de l'ICTA-UAB Victòria Reyes-García explicarà els principals resultats de l'informe "Avaluació Global sobre la Biodiversitat" de la Plataforma Intergovernamental de Ciència i Política sobre Biodiversitat i Serveis Ecosistèmics (IPBES), en un esdeveniment organitzat pel Ministeri per a la Transició Ecològica , que tindrà lloc el proper 19 de juny a Madrid. Victoria Reyes-García és una dels quatre científics espanyols que han participat en l'elaboració d'aquest informe. (+info)

NOTÍCIES                            

L’investigador de l’ICTA-UAB Dr. Martí Boada va ser guardonat amb un dels premis de Turisme Rural Sostenible atorgats per la Confederació del Turisme Rural i l’Agroturisme de Catalunya, amb el suport de la Diputació de Barcelona, entre d’altres institucions. Els premis tenen com a objectiu reconéixer l’esforç de les institucions, administracions, persones i empreses que contribueixen de forma decisiva a impulsar i promoure el turisme sostenible a la Catalunya rural. (+info)

NOTÍCIES                            

L'ICTA-UAB i Research & Degrowth organitzaran la sisena edició de l’Escola d'Estiu sobre Decreixement i Justícia Ambiental, que tindrà lloc a Cerdanyola del Vallès i Barcelona (Espanya) i Cerbère (França), del 23 de juny al 5 de juliol del 2019. (+info)

NOTÍCIES                            

L'ICTA-UAB acull la primera Escola de Formació sobre Mobilització de dades per a la investigació i acció de la pobresa energètica, del 3 al 7 de juny. La data límit per a la presentació de sol·licituds és l'1 de maig de el 2019. (+info)
NOTÍCIES                            

L'ICTA-UAB acollirà la propera edició de l'Escola d'Estiu LIPHE4, del proper 8 al 12 de juliol. El curs està coorganitzat per LIPHE4 i el projecte Horizon2020 "Moving Towards Adaptive Governance in Complexity: Informing Nexus Security" (MAGIC), liderat per l'ICTA-UAB. (+info)
RECERCA                           
Projecte sobre les Alternatives a la deforestació al Pacífic

Investigadors de l'ICTA-UAB han dut a terme un taller al pacífic colombià sobre Pagaments per Serveis Ambientals, amb el suport de la Fundació Autònoma Solidària (FAS) de la UAB. (+info)
Twitter
Website
Facebook
Copyright © 2018 ICTA-UAB, All rights reserved.

Our address is:
web.icta@uab.cat

ICTA-ICP
Edifici Z- Campus de Bellaterrra
08193 Cerdanyola del Vallès. Barcelona
Telf. (+34) 93 586 87 77 Fax: (+34)93 581 40 70

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list


This email was sent to <<Adreça electrònica>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
ICTA · Edifici Z (ICTA-ICP). Carrer de les Columnes. · Campus de la UAB · Bellaterra, Barcelona 08193 · Spain

Email Marketing Powered by Mailchimp