Copy
Butlletí ICTA-UAB nº32 - MARÇ 2019. Versió en Català
També disponible en Castellà i Anglès.
Donar-se d'Alta/Baixa a la web ICTA-UAB
View this email in your browser
RECERCA
El coneixement indígena, clau per a l'èxit en la restauració d’ecosistemes

Els projectes de restauració ecològica que involucren les comunitats indígenes i locals de manera activa tenen resultats més exitosos. Així es desprèn d'una investigació de l'ICTA-UAB que posa en valor la contribució dels coneixements ambientals dels pobles indígenes a la recuperació dels ecosistemes degradats, i destaca la necessitat d'implicar-los en aquests projectes per garantir el manteniment de les àrees restaurades a llarg termini. (+info)

NOTÍCIES
Creant ciutats sostenibles i justes a través d' "Arenes Urbanes"

L’ICTA-UAB és un dels socis que participen en el nou projecte d'investigació europea, UrbanA - Arenes per a ciutats sostenibles i justes, que es va posar en marxa a Friburg im Breisgau, Alemanya, el mes passat. Les Arenes Urbanes (o espais de discussió) seran espais co-creatius dissenyats per generar solucions convincents, específiques i viables per fer possibles ciutats sostenibles que fomentin formes profundes de democràcia i empoderament dels ciutadans. (+info)

NOTÍCIES
Nova edició de l'Escola d'Estiu sobre Decreixement i Justícia Ambiental

L'ICTA-UAB i Research & Degrowth organitzen la sisena edició de l’Escola d'Estiu sobre Decreixement i Justícia Ambiental, que tindrà lloc a Cerdanyola del Vallès i Barcelona (Espanya) i Cerbère (França), del 23 de juny al 5 de juliol del 2019. (+info)
NOTÍCIES
 
Primera trobada formal entre el ministre Pedro Duque i l'aliança de centres Severo Ochoa i unitats Maria de Maeztu, SOMMa

Primera trobada formal entre el ministre Pedro Duque i l'aliança de centres Severo Ochoa i unitats Maria de Maeztu, SOMMa. Per part del Ministeri van assistir, juntament amb el ministre Duque, el secretari general de coordinació de política científica, senyor Rafael Rodrigo, i la directora de gabinet del ministre, la senyora Immaculada Aguilar. (+info)
RECERCA
Neix el col·lectiu d’investigadores FRACTAL

La investigadora de l’ICTA-UAB, Sara Mingorría és una de les integrants del grup FRACTAL, un col·lectiu de vuit científiques que provenen de diferents disciplines, experteses, experiències i institucions, amb aspiracions comunes, preocupacions compartides i una ferma convicció que per desafiar les problemàtiques sòcio-ambientals del nostre planeta es necessita passió, determinació i un compromís efectiu entre ciència i societat. (+info)
NOTÍCIES
L'ICTA-UAB celebrarà el 2n Simposi de Primavera 

L'ICTA-UAB celebrarà el 2n Simposi de Primavera que té com a objectiu fomentar la investigació i l'activitat contínua i futura realitzada en el centre mitjançant la creació d'un espai en què tota la comunitat ICTA-UAB aprengui d'altres camps de treball i crei una oportunitat per establir xarxes de relacions. El Simposi també té com a objectiu oferir als participants l'oportunitat d'adquirir experiència en la presentació del seu treball a un públic més ampli. (+info)
NOTÍCIES                            


Durant el 2018, els investigadors de l’ICTA-UAB van publicar un total de 220 articles en revistes indexades, 171 de les quals (77,7%) en el primer quartil (25% superior). Aquesta xifra suposa un increment respecte als anys anteriors. El 2017, el nombre d'articles indexats publicats per nostres investigadors va augmentar a 192 articles, 140 (73%) en el primer quartil, mentre que al 2016, es van publicar un total de 152 articles indexats, 106 dels quals (70%) en el primer quartil. (+info)

NOTÍCIES                            

Un nou article publicat recentment a PLOS One presenta les tendències d'investigació globals i les xarxes acadèmiques sobre investigació de serveis ecosistèmics en el període 1981-2017. L'investigador de ICTA-UAB Esteve Corbera, així com l’exinvestigador postdoctoral de l'ICTA-UAB Erik Gomez-Baggethun, figuren entre els acadèmics més productius i citats en la investigació de serveis ecosistèmics a nivell mundial. (+info)

RECERCA                           


Els instituts de la Universitat Autònoma de Barcelona, IBB, INc i ICTA-UAB, organitzen el proper dijous 14 de març a l’edifici ICTA-UAB, el concurs Elevator Pitch, una iniciativa adreçada als doctorands i investigadors postdoctorals dels seus centres. Els participants hauran d’explicar la recerca que estan duent a terme en només dos minuts d’una manera interessant, amena i, fins i tot, divertida. (+info)

NOTÍCIES                            

Investigadors del grup Sostenipra de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB) han contribuït a la publicació del llibre Equacions i càlculs per al tractament d'aigües, editat per Paranimfo. El llibre presenta en forma sintètica els aspectes teòrics involucrats en el tractament d'aigües residuals urbanes, potables, industrials i llots, seguit d'aplicacions d'aquests conceptes. (+info)
NOTÍCIES                            

L'ICTA-UAB organitzarà els propers 29 i 30 d'abril, el taller "Clima a transició: un interrogant interdisciplinària sobre el canvi ambiental global". L'objectiu d'aquest taller és fomentar el debat sobre el paper de les transicions en la resposta al canvi climàtic i facilitar l'aprenentatge interdisciplinari. Moltes conferències se centren en la comunicació de la investigació completada, amb poques oportunitats per al debat crític sobre les adreces i els objectius de la investigació... (+info)
Twitter
Website
Facebook
Copyright © 2018 ICTA-UAB, All rights reserved.

Our address is:
web.icta@uab.cat

ICTA-ICP
Edifici Z- Campus de Bellaterrra
08193 Cerdanyola del Vallès. Barcelona
Telf. (+34) 93 586 87 77 Fax: (+34)93 581 40 70

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list


This email was sent to <<Adreça electrònica>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
ICTA · Edifici Z (ICTA-ICP). Carrer de les Columnes. · Campus de la UAB · Bellaterra, Barcelona 08193 · Spain

Email Marketing Powered by Mailchimp