Copy
Butlletí ICTA-UAB nº44 - AGOST 2020. Versió en Català
També disponible en Castellà i Anglès.
Donar-se d'Alta/Baixa a la web ICTA-UAB
View this email in your browser
NOTÍCIES
L'ICTA-UAB rep l'acreditació d'Unitat d'Excel·lència Maria de Maeztu per segona vegada consecutiva

L'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB) ha estat acreditat com a Unitat d'Excel·lència Maria de Maeztu per segona vegada consecutiva, pel Ministeri de Ciència i Innovació espanyol. (+info)

RECERCA
Els pobles indígenes, essencials per a comprendre el canvi ambiental

El coneixement dels pobles indígenes pot ajudar a mapejar i supervisar els canvis ecològics, i millorar els estudis científics, segons una investigació internacional en què ha participat l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB). (+info)

RECERCA
Una nova publicació del projecte MAGIC ofereix una mirada crítica a l'economia circular

Amb l'atenció mundial centrada en la pandèmia per la COVID-19, els problemes que estaven a l'avantguarda de la preocupació pública fa només uns mesos semblen haver desaparegut màgicament. Quan podem tornar a la normalitat? És la pregunta que molts es fan. Però fins i tot si poguéssim tornar a la normalitat, hauríem? (+info)
NOTÍCIES
 
Projecte experimental d'agricultura urbana, local i tradicional en Sabadell

"Pensar globalment, menjar localment" és el lema impulsor del projecte europeu "Sistemes alimentaris en ciutats europees" (FoodE) en el qual participen l'ICTA-UAB i l'Ajuntament de Sabadell a través del Parc Agrari de Sabadell, i que permetrà la posada en marxa d'una experiència pilot d'agricultura al centre de Sabadell i a la seva àrea periurbana per produir varietats agrícoles tradicionals i locals, involucrant als agricultors i a la ciutadania en general. (+info)
NOTÍCIES
Els beneficis econòmics de protegir el 30% de la terra i els oceans del planeta supera els costos en al menys 5:1

L'economia mundial es veuria beneficiada amb l'establiment d’un nombre major d’àrees protegides en terra i mar de les que hi ha a l’actualitat. Així ho estableix un estudi sobre les implicacions econòmiques de protegir la natura en què han participat més de cent economistes i científics, entre els quals es troba Kim Scherrer, investigadora de l'ICTA-UAB. (+info)
NOTÍCIES

Entrevista a Martí Boada amb mtiude la seva jubilació


Mònica Terribas entrevista al Matí de Catalunya Ràdio entevista a l'inevstigador de l'ICTA-UAB Martí Boada amb mtiu de la seva jubilació acadèmica. Reflexiona sobre els problemes ambientals actuals i fa un repàs a la seva trajectòria investigadora i divulgativa. (+info)

El cost ambiental de protegir-nos de la pandèmia


L'investigador de l'ICTA-UAB, Xavier Gabarrell parla al diari El Món de la contaminació per plàstics, un problema agreujat ara per les mascaretes i els guants que el coronavirus ha generalitzat. (+info)
 
NOTÍCIES                         

Dos nous projectes de l'ICTA-UAB rebran finançament del Ministerio de Ciencia e Innovación a través de la convocatòria «Projectes de R + D» en les modalitats «Reptes de recerca» i «Generació de coneixement». Els projectes seleccionats són PES-EMOTIVE, codirigit per Esteve Corbera i Sergio Villamayor-Tomás, i el projecte OPAL, liderat per Jordi Garcia Orellana. (+info)

NOTÍCIES                         

La investigadora de l’ICTA-UAB Victoria Reyes-García ha estat guardonada per la Generalitat de Catalunya amb la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic. Aquest guardó, instituïts per la Generalitat de Catalunya l’any 1982, distingeixen les persones i entitats per la seva contribució destacada al desenvolupament de la ciència i la tecnologia a Catalunya. (+info)

NOTÍCIES                         

La investigadora de l'ICTA-UAB Margarida Triguero Mas és una dels quatre guanyadors del Sustainability Travel Award for 2020, atorgat per la revista científica Sustainability. (+info)

RECERCA                         

El grup Sostenipra de l’ICTA-UAB ha fet donació de la collita d’enciams i tomàquets procedents dels seus conreus experimentals a la Xarxa de Suport de Cornellà i a la CNT de la mateixa població. (+info)
RECERCA                         
Nou vídeo del projecte LICCI, subvencionat per l'ERC i liderat per Victòria Reyes-García, que analitza els indicadors locals dels impactes de l'canvi climàtic, i la  contribució del coneixement local a la recerca sobre canvi climàtic.
NOTÍCIES                         

Entrevista al nostre investigador Giorgos Kallis al mitjà de comunicació Via Empresa on alerta que "el creixement està danyant l'economia". (+info)
Twitter
Website
Facebook
Copyright © 2020 ICTA-UAB, All rights reserved.

Our address is:
web.icta@uab.cat

ICTA-ICP
Edifici Z- Campus de Bellaterrra
08193 Cerdanyola del Vallès. Barcelona
Telf. (+34) 93 586 87 77 Fax: (+34)93 581 40 70

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list