Copy
Butlletí ICTA-UAB nº26- JULIOL 2018. Versió en Català
També disponible en Castellà i Anglès.
Donar-se d'Alta/Baixa a la web ICTA-UAB
View this email in your browser
RECERCA
La intensificació agrícola no és un bon "pla" de desenvolupament sostenible

Els resultats socials i ecològics d'una major intensificació agrícola no són tan positius com s'esperava. Així ho suggereix un nou estudi publicat a la revista Nature Sustainability en què ha participat l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB). (+info)

NOTÍCIES
Reunió d'experts mundials en decreixement i justícia ambiental a l'ICTA-UAB

L’ICTA-UAB organitza del 24 de juny al 6 de juliol la Vª Escola d’Estiu sobre Decreixement i Justícia Ambiental. El curs, que enguany porta per títol “Donant sentit a través de la democràcia, la no violència i la convivència”, tracta sobre el paper del decreixement en la transformació cap a una societat més justa. (+info)

RECERCA
L'ICTA-UAB presenta un informe elaborat junt amb el Worldwatch Institute (WWI)

Els investigadors del grup Conservació, Biodiversitat i Canvi Climàtic de l'ICTA-UAB, Pablo Knobel, Roser Maneja i Martí Boada, van presentar el dijous dia 14 de juny, al Palau Macaya (Barcelona) l'informe "Espais verds urbans i salut humana. Cap a una nova agenda de recerca", elaborat en estreta col·laboració amb el Worldwatch Institute (WWI), amb seu a Washington. L'informe suposa un avanç més en la investigació en relació a aquesta temàtica, a més de representar la continuació de l'estudi previ centrat en l'anàlisi del paper de la biodiversitat urbana com a indicadora de sostenibilitat en ciutats mediterrànies. (+info)
NOTÍCIES
El projecte Fertilecity obté dues mencions al Maker Faire Barcelona

Investigadors de l’ICTA-UAB van participar al Barcelona Maker Faire que va tenir lloc el 16 i 17 de juny a la Fira Barcelona. Els membres del grup Sostenipra van parlar sobre el NEXUS agroverd-aigua-energia a les cobertes de les ecociutats del futur en el marc de l’economia circular. El projecte Fertilecity va rebre dues mencions o “cintes” blaves. Aquest guardó pretén reconèixer el treball dur, enginy i creativitat dels participants. (+info)
RECERCA
El postgrau en Dinamització Local Agroecològica de la UAB: formació universitària per una transició agroecològica

La crisi ambiental i socioeconòmica mundial de l'agricultura industrialitzada ha portat a l'aparició de l'agroecologia com un enfocament alternatiu que apunta a augmentar la sostenibilitat dels sistemes agroalimentaris des d'una perspectiva ecològica, social i econòmica. Amb un enfocament orientat a l'acció, l'agroecologia busca ampliar la sostenibilitat dels sistemes agroalimentaris en un procés anomenat "transició agroecològica". (+info)
NOTÍCIES                            

La revista de l'editorial Elsevier Environmental Innovation and Societal Transitions (EIST) acaba de rebre l'assignació d'un factor d'impacte oficial per part de Thomson/Reuters (Clarivate). Li ha estat assignat un valor alt de 5.265. L'investigador de l'ICTA-UAB, Jeroen van den Bergh, és l'editor en cap de EIST, mentre que Giorgos Kallis, qui també és investigador a l'ICTA-UAB, va exercir anteriorment com a editor associat. (+info)
OPINIÓ                                

La investigadora de l'ICTA-UAB Lucía Argüelles ha estat guardonada amb el "Best Student Paper Prize 2018" per la revista Geoforum, pel treball "Power and privilege in alternative civic practices: Examining imaginaries of change and embedded rationalities in community economies". (+info)

OPINIÓ                                

El grup de recerca LIPHE4 de l'ICTA-UAB organitza del 2 al 6 de juliol, a Ginebra (Suïssa), una nova edició de la seva Escola d'Estiu. La iniciativa està organitzada en col·laboració amb el Laboratori ENVIROSPACE de la Universitat de Ginebra. (+info)

NOTÍCIES                            

L'app El Temps per Android ofereix informació de les dades aerobiològiques recollides per la Xarxa d'Aerobiologia de Catalunya (XAC) de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB). L'app El Temps, dissenyada per Android,  és una de les més populars d'informació meteorològica de Catalunya. (+info)
NOTÍCIES                            
La representant de la UAB al concurs “Presenta la teva tesi en 4 minuts” organitzat per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació ha guanyat el segon premi en la final interuniversitària celebrada el passat 6 de juny. Gabriela Montiel, doctoranda del programa en Ciència i Tecnologia Ambientals coordinat per l'ICTA-UAB, va guanyar el segon premi dotat amb 2.000 €. (+info)
NOTÍCIES                            

Investigadors de l’ICTA-UAB participaran a la Universitat Catalana d’Estiu que, coincidint amb la seva 50ª edició organitza una primera tongada d’activitats a Manresa del 5 al 10 de juliol. Martí Boada coordina el curs «Sostenibilitat: realitat o quimera?», que tindrà lloc del 5 al 10 de juliol de les 9 a les 12 hores. Abordarà qüestions com el concepte de sostenibilitat, els seus orígens i actualitat, i oferirà una perspectiva social, ambiental, econòmica. (+info)
Twitter
Website
Facebook
Copyright © 2018 ICTA-UAB, All rights reserved.

Our address is:
web.icta@uab.cat

ICTA-ICP
Edifici Z- Campus de Bellaterrra
08193 Cerdanyola del Vallès. Barcelona
Telf. (+34) 93 586 87 77 Fax: (+34)93 581 40 70

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list


This email was sent to <<Adreça electrònica>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
ICTA · Edifici Z (ICTA-ICP). Carrer de les Columnes. · Campus de la UAB · Bellaterra, Barcelona 08193 · Spain

Email Marketing Powered by Mailchimp