Copy
Butlletí ICTA-UAB nº35 - JULIOL 2019. Versió en Català
També disponible en Castellà i Anglès.
Donar-se d'Alta/Baixa a la web ICTA-UAB
View this email in your browser
RECERCA
L'escalfament de l’oceà podria portar a un 17% menys de biomassa d'espècies marines a nivell global, a finals de segle

El canvi climàtic afectarà la distribució i abundància de la vida marina, però la magnitud total d'aquests canvis ha estat difícil de predir, fins ara, a causa de les limitacions dels models d'ecosistemes individuals utilitzats per a tals pronòstics. No obstant això, si es combinen aquests models, pot sorgir una imatge més completa. Un article en el que ha participat l’investigador ICREA a l’ICTA-UAB Eric Galbraith ha presentat una avaluació dels efectes del canvi climàtic a nivell global en l'oceà utilitzant una combinació de múltiples models climàtics i d'ecosistemes. (+info)

RECERCA
Reunió del OA-ICC sobre futures accions en recerca sobre acidificació dels oceans

El Centre Internacional de Coordinació d'Acidificació dels Oceans (OA-ICC) va organitzar la seva reunió anual del grup d'experts en els Laboratoris Ambientals de l'Agència Internacional d'Energia Atòmica (OIEA) a Mònaco, el 28 de maig de 2019. L'objectiu de la reunió era revisar els últims progressos en les activitats de l'OA-ICC i discutir nous plans de futur. La investigadora de l'ICTA-UAB Patrizia Ziveri va participar en la reunió com a membre del grup d'experts. A més, Ziveri forma part del grup de treball SOLA-IMBER OA. (+info)
RECERCA
 
Una plataforma informàtica dóna visibilitat als micropobles de Catalunya

Un equip de recerca de la UAB, en col·laboració amb l’Associació de Micropobles de Catalunya, ha creat el Sistema d’Informació Geogràfica (SIG) per a uns micropobles actius i sostenibles (GISASH), que aplega informació sobre com són i quins serveis ofereixen els més de 330 municipis de Catalunya amb menys de 500 habitants. Hi ha participat investigadors de l’ICTA-UAB. (+info)
NOTICÍES
 
L’ICTA-UAB i la xarxa Stay Grounded (Queda't a terra) organitzen la conferència "Decreixement de l'aviació"

La conferència "Decreixement de l'aviació" reunirà el proper 12 de juliol a Barcelona un centenar de persones procedents de l'activisme, la ciència, els col·lectius i ONGs de diferents llocs d’Europa i de tot el món, amb l'objectiu de discutir estratègies que permetin el decreixement en la aviació. La conferencia està organitzada per la Xarxa Stay Grounded en coordinació amb l’ICTA-UAB. (+info)
RECERCA
Un article científic de l'ICTA-UAB rep el Premi Sustainability Science Best Paper

L'article científic Ecological distribution conflicts es forces for sustainability: an overview and conceptual framework realitzat per investigadors del projecte EnvJustice de l'ICTA-UAB ha estat guardonat amb un dels 2018 Sustainability Science Best Paper Awards, que reconeixen aquelles contribucions científiques que milloren encara més la comprensió de la ciència de la sostenibilitat i posa de manifest alts estàndards de qualitat científica. L'article ha estat reconegut amb una menció honorífica. (+info)
RECERCA
L’ICTA-UAB participa al projecte que habilitarà 10 escoles de Barcelona com a refugis climàtics

L’ICTA-UAB és una de les institucions impulsores d’un projecte que habilitarà 10 escoles de Barcelona com a refugis climàtics per disminuir l’impacte de les altes temperatures de l’estiu, espais que estaran oberts a tots els ciutadans. Les ciutats tenen el desafiament de preparar-se per fer front a altes temperatures que, segons les projeccions climàtiques, afectaran a la ciutat de Barcelona i especialment als col·lectius més vulnerables com els infants i la gent gran. (+info)
NOTÍCIES                            


L'Open University dels Països Baixos nomenarà doctor honoris causa a l'economista ambiental Dr. Jeroen van den Bergh, professor d'investigació ICREA a l'ICTA-UAB i professor d'Economia del Medi Ambient i Recursos a la Vrije Universiteit Amsterdam. (+info)

NOTÍCIES                            

L'investigador de l'ICTA-UAB Joan Martínez-Alier ha estat guardonat amb el Primer Premi Bina Agarwal per a l'Economia Ecològica per les seves destacades contribucions a l'economia ecològica. El jurat del Premi Bina Agarwal per a l'Economia Ecològica, format per Clement Tisdell (president), John Gowdy i E. Somanathan, va decidir per unanimitat atorgar el Primer Premi Bina Agarwal per a l'economia ecològica al professor Joan Martínez-Alier en reconeixement a la seva tasca pionera integrant l'economia ecològica amb la justícia ambiental. (+info)

NOTÍCIES                            

Denise Margaret Matias, membre de l'ICTA-UAB, és una de les 20 investigadores postdoctorals que formaran part de la Postdoc Academy for Transformational Leadership. L'Acadèmia té com a objectiu capacitar la propera generació de líders en investigació de sostenibilitat i transformació. (+info)

NOTÍCIES                            

L'ICTA-UAB acollirà la propera edició de l'Escola d'Estiu LIPHE4, del proper 8 al 12 de juliol. El curs està coorganitzat per LIPHE4 i el projecte Horizon2020 "Moving Towards Adaptive Governance in Complexity: Informing Nexus Security" (MAGIC), liderat per l'ICTA-UAB. (+info)
NOTÍCIES                            

Sergio Rossi, Doctor en Biologia i Ecologia Marina i investigador de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB), ha publicat recentment el llibre "Oceans en decadència", de l'editorial Springer en què aborda els problemes oceànics coneguts i no tan coneguts amb una visió holística de l'oceà. (+info)
NOTÍCIES                            

L'ICTA-UAB es convertirà en el centre de referència internacional dels estudis sobre decreixement i justícia ambiental. Per sisè any consecutiu, prop de 40 investigadors, acadèmics i activistes d'alt nivell procedents de 19 països es donaran cita a l'Escola d'Estiu sobre Decreixement i Justícia Ambiental, que enguany porta per títol "Proposant vies al marge de les narratives depressives de creixement i tancament". (+info)
Twitter
Website
Facebook
Copyright © 2018 ICTA-UAB, All rights reserved.

Our address is:
web.icta@uab.cat

ICTA-ICP
Edifici Z- Campus de Bellaterrra
08193 Cerdanyola del Vallès. Barcelona
Telf. (+34) 93 586 87 77 Fax: (+34)93 581 40 70

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list


This email was sent to <<Adreça electrònica>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
ICTA · Edifici Z (ICTA-ICP). Carrer de les Columnes. · Campus de la UAB · Bellaterra, Barcelona 08193 · Spain

Email Marketing Powered by Mailchimp