Copy
Butlletí ICTA-UAB nº30 - DESEMBRE 2018. Versió en Català
També disponible en Castellà i Anglès.
Donar-se d'Alta/Baixa a la web ICTA-UAB
View this email in your browser
RECERCA
Els ciutadans prefereixen els paisatges que combinen naturalesa amb infraestructura construïda

Un estudi pioner realitzat per investigadors de l'ICTA-UAB analitza les fotografies compartides pels ciutadans a les xarxes socials per avaluar la consideració estètica dels paisatges naturals. A la província de Barcelona, les imatges preferides són les preses en entorns urbans i periurbans que integren espais verds amb infraestructura gris. (+info)

NOTÍCIES
L’ICTA-UAB rep un Erasmus + per a un projecte sobre educació i recerca a les reserves de la biosfera

Per primera vegada en la seva història, l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB) ha estat distingit amb prop d'1 milió d'euros per part de la Comissió Europea a través del programa de finançament Erasmus+. El pressupost servirà per executar el projecte Edu-BioMed (Capacity Building for Higher Education and Applied Research in UNESCO's Mediterranean Biosphere Reserves) que ha començat oficialment a mitjans de novembre de 2018 i que durarà 3 anys. (+info)

NOTÍCIES
L’ICTA-UAB homenatja Joan Rieradevall amb motiu de la seva jubilació

L'investigador de l'ICTA-UAB Joan Rieradevall va rebre un homenatge dels seus companys amb motiu de la seva recent jubilació. El passat dia 21 de novembre, la direcció de l'ICTA-UAB va organitzar un acte d'agraïment per la seva dedicació professional i personal a la institució. El director de l'ICTA-UAB, Xavier Gabarrell, company de Rieradevall al grup de recerca Sostenipra, va destacar la importància de la figura de Rieradevall per a l'institut. Per la seva banda, Rieradevall va voler obsequiar a l'ICTA-UAB amb una il·lustració del nostre emblemàtic edifici realitzada per ell mateix. (+info)
NOTÍCIES
 
L’ICTA-UAB contribueix a tendir ponts entre ciència i societat al 100xCiencia.3

L'ICTA-UAB va estar present en el 100xCiencia.3 "Tendint ponts entre ciència i societat", l'esdeveniment anual de l'Aliança SOMMa que va tenir lloc el passat 15 de novembre al CNIO de Madrid. L'esdeveniment va reunir a representants dels Centros Severos Ochoa i les Unitats d'Excel·lència María de Maeztu, així com a polítics, periodistes i personalitats cíviques amb l'objectiu de posar de manifest la importància de l'educació científica, la ciència ciutadana i la participació de la societat en el present i el futur de la ciència. (+info)
NOTÍCIES
L’ICTA-UAB al lliurament dels 1ers premis Anuals Rezero

La Fundació Rezero, de la qual l’ICTA-UAB n’és patró, va lliurar la 1ª edició dels Premis Anuals Rezero en un acte celebrat el passat 8 de novembre de 2018, al Saló Modernista de Sant Pau. L’acte va aglutinar als diferents sectors diferents sectors del país implicats en la prevenció de residus. (+info)
NOTÍCIES                            


Un article de la investigadora de l'ICTA-UAB Lucía Argüelles ha estat guardonat amb el Premi de Recerca en Economia Local de la Càtedra Barcelona - UPF i l'Ajuntament de Barcelona dirigit a estudiants de doctorat i joves investigadors, per l'article "How to survive: artificial quality food, urban-rural politics, and the new forms of rule for farmers embedded in direct màrqueting strategies". (+info)

NOTÍCIES                            


Jordina Belmonte, investigadora de l’ICTA-UAB i del Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia (BABVE) de la UAB, ha estat escollida com a nova presidenta de la Institució Catalana d’Història Natural (ICHN). (+info)

RECERCA                           


Un estudi publicat per l'ICTA-UAB i la Universitat de Manchester demostra els potencials beneficis dels forns solars urbans (a Espanya) construïts amb materials domèstics reutilitzats en substitució dels microones convencionals. Han observat que si els forns solars urbans s’utilitzen com a primera opció i els microones només en dies amb condicions climàtiques desfavorables, hi ha una millora de la sostenibilitat ambiental, econòmica i social. (+info)

NOTÍCIES                            

Els investigadors de l'ICTA-UAB, Lina Moros i Esteve Corbera van participar en el fòrum de discussió "Pagaments per serveis ecosistèmics a Colòmbia: discursos, disseny i implementació", celebrat a Bogotà, el 15 de novembre de 2018. Lina Moros va presentar el seu proper article científic elaborat en el marc de la seva investigació de doctorat, en el qual identifica i descriu els discursos de PSA a Colòmbia, mentre que Esteve va proporcionar una visió general de l'estat de l'art en la investigació de PSA a tot el món . (+info)
NOTÍCIES                            
Reportatge d'Àmbit B30 emès a través de la Xarxa de Comunicació Local on els investigadors de l'ICTA-UAB parlen d'economia circular, eficiència energètica i ecodisseny.
Twitter
Website
Facebook
Copyright © 2018 ICTA-UAB, All rights reserved.

Our address is:
web.icta@uab.cat

ICTA-ICP
Edifici Z- Campus de Bellaterrra
08193 Cerdanyola del Vallès. Barcelona
Telf. (+34) 93 586 87 77 Fax: (+34)93 581 40 70

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list


This email was sent to <<Adreça electrònica>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
ICTA · Edifici Z (ICTA-ICP). Carrer de les Columnes. · Campus de la UAB · Bellaterra, Barcelona 08193 · Spain

Email Marketing Powered by Mailchimp