Copy
Butlletí ICTA-UAB nº27- AGOST 2018. Versió en Català
També disponible en Castellà i Anglès.
Donar-se d'Alta/Baixa a la web ICTA-UAB
View this email in your browser
RECERCA
Les deixalles acumulades a les platges de les illes de la Mediterrània es tripliquen durant l'estiu

L'ICTA-UAB ha analitzat i quantificat els residus generats pel turisme en vuit illes de la Mediterrània, en el marc del projecte europeu BLUEISLANDS. Les restes de plàstics i burilles de cigarretes són el principal problema de les platges, que acumulen una mitjana diària de 250.000 restes diverses de deixalles per quilòmetre quadrat a l'estiu. (+info)

NOTÍCIES
Un estudi pioner analitzarà els efectes dels boscos sobre la salut humana

Un grup de voluntaris participen en un estudi experimental de l’ICTA-UAB per analitzar els efectes potencials que tenen els boscos sobre la salut humana. La recerca, impulsada per la Fundació Bancària “la Caixa”, vol aportar noves evidències científiques als estudis que determinen els efectes d’una  passejada pel bosc i com podrien contribuir en la salut emocional i física de les persones. (+info)

RECERCA
Beques de postdoctorat a l'ICTA-UAB en el marc del programa Junior Leader “la Caixa”

El nou programa de beques de postdoctorat Junior Leader ”la Caixa” està destinat a la contractació d’investigadors excel·lents, de qualsevol nacionalitat, que vulguin continuar la seva carrera investigadora en territori espanyol o portuguès. Promogut per l’Obra Social ”la Caixa”, pretén fomentar la recerca d’alta qualitat i innovadora a Espanya i donar suport als millors talents científics. Els candidats poden desenvolupar el seu projecte d'investigació sobre canvi climàtic i global a ICTA-UAB. (+info)
NOTÍCIES
Mapegen la vitalitat urbana de Barcelona

Investigadors del Departament de Geografia i de l’ICTA-UAB han cartografiat Barcelona ciutat i 9 municipis del seu voltant amb una nova metodologia que aplica les idees de l’activista de l’urbanisme Jane Jacobs sobre com han de ser les ciutats per ser espais vitals. En un 25% del territori la vitalitat és alta, moderada en un 35% i baixa o nul·la al 40%. (+info)
NOTÍCIES
L'ICTA-UAB ofereix el primer màster en “Ecologia Política. Decreixement i Justícia Ambiental”

L’ICTA-UAB posa en marxa el màster en “Ecologia Política. Decreixement i Justícia Ambiental”, el primer màster d'aquest tipus, i un dels primers al món en el camp de l'Ecologia Política. El màster es basa en una reeixida sèrie de 7 anys d'escoles internacionals d'estiu sobre justícia ambiental i decreixement i en dos projectes en curs del Consell Europeu de Recerca (ERC) sobre justícia ambiental global -en el qual s'ha creat l'Atles de justícia ambiental (https://ejatlas.org/)- i urbana. (+info)
NOTÍCIES
La Generalitat i el Parc de Recerca UAB premien el projecte Greene3D, com a millor iniciativa en economia circular

El projecte Greene3D, impulsat per Laura López Mir, doctora en física de Materials per l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB), i Beatriz Espinosa Aquino, doctoranda a l’ICTA-UAB, es basa en el desenvolupament de material sostenible destinat a la impressió 3D a partir de residus orgànics i bioplàstic. (+info)
NOTÍCIES                            

Sonia Graham, membre de l'ICTA-UAB, és una de les 20 investigadores postdoctorals que formaran part de la Postdoc Academy for Transformational Leadership. L'Acadèmia té com a objectiu capacitar la propera generació de líders en investigació de sostenibilitat i transformació. (+info)
NOTÍCIES                            


Els investigadors de l'ICTA-UAB Laura Talens i Jordi Oliver, també CEO d'Inèdit, van ser dos dels 300 líders d'opinió espanyols elegits per participar en la primera Cimera d’ Innovació Tecnològica i Economia Circular que va tenir lloc a Madrid, el 6 de juliol de 2018. Organitzada per la Fundació Advanced Leadership (ALF) i la Fundació INCYDE, l'objectiu principal de la Cimera va ser augmentar la consciència pública sobre l'economia circular. (+info)

NOTÍCIES                            


Degrowth és l'últim llibre escrit pel professor d'investigació d'ICREA a ICTA-UAB Giorgos Kallis. El terme "decreixement" va sorgir dins de les escoles ecològiques i altres escoles heterodoxes d'economia com una crítica de la idea (i la ideologia) del creixement econòmic. El decreixement argumenta que el creixement econòmic ja no és desitjable -els seus costos excedeixen els seus beneficis- i advoca per una transformació de les economies perquè produeixin i consumeixin menys, de manera diferent i millor. (+info)

NOTÍCIES                            

Sergio Rossi, Doctor en Biologia i Ecologia Marina i investigador de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB) ha publicat recentment la novel·la Eclipse de mar, escrita junt amb Toni Polo. (+info)
NOTÍCIES                            

Els investigadors de l’ICTA-UAB Martí Boada i Sònia Sànchez Mateo han publicat el llibre "Masos del Montseny", editat per Brau Edicions. El llibre explica com els masos del Montseny tenen en l’actualitat poc a veure amb les formes culturals i de producció convencionals. En poques dècades, els masos han estat els protagonistes d’un canvi socioecològic, passant de ser essencialment agrícoles, ramaders, forestals o agrosilvopastorals, a contemplar pràcticament una vintena d’usos completament diferents. (+info)
NOTÍCIES                            

L'ICTA-UAB està creant un grup Alumni i ens agradaria comptar amb vosaltres. Per mantenir actualitzat sobre activitats i recursos, registri i uniu a la comunitat. Per ser Alumni és necessari haver-se graduat en el Programa de doctorat ICTA-UAB o haver treballat en ICTA-UAB com postdoctorat durant almenys un any. Registreu-vos aquí (+info)
Twitter
Website
Facebook
Copyright © 2018 ICTA-UAB, All rights reserved.

Our address is:
web.icta@uab.cat

ICTA-ICP
Edifici Z- Campus de Bellaterrra
08193 Cerdanyola del Vallès. Barcelona
Telf. (+34) 93 586 87 77 Fax: (+34)93 581 40 70

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list


This email was sent to <<Adreça electrònica>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
ICTA · Edifici Z (ICTA-ICP). Carrer de les Columnes. · Campus de la UAB · Bellaterra, Barcelona 08193 · Spain

Email Marketing Powered by Mailchimp