Copy

Groeien in teams? Ga puzzelen of zekeren!  

Aan de vooravond van wat misschien wel de koudste winter in100 jaar kan worden, warmen we je alvast graag een beetje op met ons kwartaalbericht. De natuur gaat in de winterstand, maar wij nog lang niet. Wij zijn volop aan het werk in verschillende leertrajecten en delen graag een aantal tips uit onze praktijk over onderwerpen waar we de afgelopen maanden mee bezig zijn geweest.

Zo lees je een artikel over een interessante manier om binnen je team echt effectief met feedback te werken: zijn jullie darters of puzzelaars? Daarnaast raakten we zeer geïnspireerd door een lezing over secure base leiderschap: uitdagen om te veranderen (klimmen) gaat niet zonder het bieden van veiligheid (zekeren). Hoe doe jij dat? En we laten graag één van onze klanten aan het woord in een filmpje over krachtig samenwerken binnen teams in een lerende organisatie. 

Brengen we een vonkje over?

Warme wintergroet,
Annie, Karin, Jonnet

Feedback: van darters naar puzzelaars

Hoe zit het met feedback in jouw team? Is het vooral eenrichtingsverkeer en ‘praten tegen’? Zijn jullie vooral aan het darten en nog niet aan het puzzelen? Dan vind je vast inspiratie om het anders te gaan doen in dit artikel. Wij hebben een paar van onze favoriete inzichten uit ‘Aanspreken? Gewoon doen!’ van Gytha Heins voor je uitgelicht en aangevuld met Wakkere tips die je meteen kunt gebruiken. Zo gaat feedback echt werken!
Lees meer

Veilig uitdagen: de weg naar groei!  

In oktober zagen we George Kohlrieser aan het werk in een masterclass ter gelegenheid van de Nederlandse vertaling van zijn nieuwste boek ‘Care to Dare’ (Circle Publishing, 2018). Kohlrieser is de grondlegger van secure base leiderschap. Wij waren al fan, maar raakten nog meer geïnspireerd door zijn theorie dat groei en uitdaging (daring) alleen kan gedijen in een omgeving van gezekerde veiligheid (caring). Wat voor teamleider ben jij? Ontdek het hier.
Ontdek het hier

Klant in beeld: Krachtig samenwerken

Pensioen- en lijfrenteverzekeraar Onderlinge ’s-Gravenhage heeft te maken met flinke veranderingen in de markt. Dat vraagt meer flexibiliteit van medewerkers en daarmee een verandering in cultuur en gedrag. Hoe zorg je ervoor dat medewerkers elkaar beter vinden en samenwerken? En dat ze enthousiast zijn en meer plezier hebben? De Onderlinge kwam bij ons voor een begeleidingstraject. Hoe dat verliep en of we tot de gewenste resultaten zijn gekomen? Lees of kijk verder.
Bekijk het filmpje
www.wakkerezaken.nl

Je ontvangt dit kwartaalbericht omdat je contact met (een van) ons hebt gehad of omdat je je hebt aangemeld. We houden je zo graag op de hoogte houden van onze activiteiten.
 

 
Klik hier voor mailadres wijzigen, afmelden of juist aanmelden.

Hier vind je de eerdere kwartaalberichten

Email Marketing Powered by Mailchimp