Copy

Afscheid & een wakker vervolg!

We maken vaak veranderingsprocessen mee in onze begeleiding. Maar dit keer waren we zelf aan de beurt. Karin heeft besloten om een andere weg in te slaan en Wakkere Zaken te verlaten. Stap voor stap stonden we stil bij de impact hiervan. We ondervonden aan den lijve hoe belangrijk het is om afscheid te nemen: voor de vertrekker en voor de blijvers.

Annie en Jonnet blijven de kern van Wakkere Zaken. Tegelijkertijd nemen we de tijd om onszelf als netwerk weer een beetje opnieuw uit te vinden. We gaan optrekken met andere wakkere professionals, want we geloven in de kracht van samenwerken. Graag houden we je op de hoogte.

Hieronder inspiratie om mee aan de slag te gaan. En natuurlijk kun je onze hulp inroepen voor een teamsessie of voor ondersteuning via een strippenkaart. Wil je weten wat mogelijk is? Bel ons.

Hartelijke groet,
Annie, Jonnet en voor de laatste keer, Karin

Hoe neem je goed afscheid?

We namen zelf afscheid en beseften weer hoe essentieel het is om dit zorgvuldig te doen. Ons raakte een anti-voorbeeld in de openhartige documentaire ‘de Blauwe Familie’, waar boze en gekwetste agenten vertrokken na veelvuldige discriminatie. Vol idealen kwamen ze binnen via de voordeur en gekwetst en met pijn vertrokken ze via de achterdeur... Afscheid nemen is van invloed op de toekomst van de vertrekkers en van de achterblijvers! Zo neem je goed afscheid.
Oefening

Autonoom of juist samen?  

In ieder team zijn er klussen die gezamenlijk geklaard moeten worden èn dingen die teamleden autonoom oppakken. Als teamleden daarin verschillende verwachtingen hebben die niet worden uitgesproken, dan is dat een recept voor ruis en gedoe. 
Na een periode van thuiswerken of piekdrukte heeft deze polariteit extra invloed. Verhelder de verwachtingen in je team om ruis te voorkomen. Lees hier hoe je dat doet.
Teamoefening

Welke kant gaan jullie neuzen op?

Een manager verwees deze maand naar dit komische filmpje van Monty Python om te beschrijven hoe zijn managementteam samenwerkt. Heel herkenbaar op allerlei plekken waar we met teams werken :-). 

Dit filmpje is een fantastische intro om het eens te hebben over welke belangen er zoal spelen in jouw (management)team. We geven je er een paar nuttige vragen bij om dit gesprek te voeren. 
Bekijk filmpje
www.wakkerezaken.nl

Je ontvangt dit kwartaalbericht omdat je contact met (een van) ons hebt gehad of omdat je je hebt aangemeld. We houden je zo graag op de hoogte houden van onze activiteiten.
 

 
Klik hier voor mailadres wijzigen, afmelden of juist aanmelden.

Hier vind je de eerdere kwartaalberichten

Email Marketing Powered by Mailchimp