Copy
juli 2022
Radboudumc nieuws
voor partners uit eerste en tweede lijn
#31

Kies de moeilijke weg

‘Het is zo belangrijk om in dit soort crisissituaties intensief samen te werken binnen en mét de eerste lijn', zegt hoogleraar en afdelingshoofd Aura Timen over de coronapandemie. 'Ik zie echter dat de cohesie beter kan; we zijn goed in het aanpakken van problemen maar doen dit nog te vaak enkel vanuit de eigen discipline.' Verbinden, samenwerken en zorgen voor cohesie betekent kiezen voor een moeilijke weg. 'Maar het is nodig en het kán.' 
Lees verder

Nieuwbouw geopend

Sinds maandag 4 juli is ons nieuwe hoofdgebouw geopend voor patiënten, medewerkers en bezoekers. Met dit nieuwe duurzame gebouw A wordt het Radboudumc compacter, flexibeler in gebruik en krijgt een kleinere ecologische footprint.
 
Lees verder

Huisartsen publiceren beter-niet-doen-lijst

Huisartsen hebben een 'beter-niet-doen'-lijst opgesteld. Het doel van deze lijst is het terugdringen van niet-passende zorg in de huisartsenpraktijk. Onderzoekers van het Radboudumc hebben in samenwerking met het Nederlands Huisartsen Genootschap 385 aanbevelingen gevonden in de richtlijnen voor huisartsen die opriepen om iets niet te doen of terughoudend te zijn.
 
Lees verder

Waarom wachten patiënten nog steeds lang op operaties?

Sinds het uitbreken van de coronacrisis zijn in het Radboudumc de wachttijden voor operaties opgelopen. Een patiënt wacht gemiddeld drie weken langer op een operatie dan vóór de coronatijd. We doen er alles aan om hier een oplossing voor te vinden, maar lopen ook tegen grenzen aan. Dit lichten we hier toe.
 
Lees verder

Ziekenhuiszorg thuis

Er komen steeds meer voorbeelden van ziekenhuiszorg die onder de verantwoordelijkheid van een medisch specialist in een thuisomgeving geleverd wordt. Samen met partners in de thuiszorg houden we medisch specialistische zorg in de toekomst betaalbaar en toegankelijk. Samen organiseren we de juiste zorg op de juiste plek: thuis als het kan en in ziekenhuis als dit noodzakelijk is.
 
lees verder

Op uw deurmat

Het nieuwe nummer van ons relatiemagazine Verb1nd is uit.

Een greep uit de onderwerpen:

- Nieuw zorgpad post-COVID-syndroom
- Verzekeringsarts nieuwe stijl
- Bovenbuikpijnklachten: wel of niet opereren?
- Gezamenlijk vangnet bij multiproblematiek
- Long-aanval voorspeller
- Stelling: Een werkende, zwangere vrouw loopt onnodige gezondheidsrisico’s zonder preventief consult met een bedrijfsarts.

Verb1nd wordt per post verstuurd naar alle eerstelijns zorgpartners in de regio Nijmegen. Dit voorjaarsnummer viel onlangs op de deurmatten. Niet ontvangen? Lees Verb1nd online en meld u aan om het voortaan per post te ontvangen.

Agenda


6 september 2022
Empowerment for people living with dementia
(promotie)

23 september 2022
Basiscursus Operatieve Technieken BOT deel I
(scholing)

26 september 2022
Migratie: cognitief en sociaal emotionele ontwikkeling
(avondcyclus jeugdgezondheidszorg)

29 september 2022
Motiverende gespreksvoering
(scholing)

13 oktober 2022
Geen netwerk zonder huisarts - inauguratie prof. dr. Henk Schers
(meer informatie volgt)

13 oktober 2022
Wegkijken kan niet meer - Signaleren en handelen bij seksueel misbruik
(congres)

31 oktober 2022
Huilbaby's: infant mental health
(avondcyclus jeugdgezondheidszorg)

8 november 2022 (start)
Bijzondere bekwaamheid Oogheelkunde voor huisartsen
(scholing)

Acute zorg in de zomer

In de komende zomermaanden gaan veel van onze medewerkers welverdiend van hun vakantie genieten. Om toch voldoende capaciteit te garanderen voor acute zorg, houden alle verpleegafdelingen een aantal bedden vrij voor deze patiëntengroep. U kunt dus ook de komende maanden gewoon verwijzen voor acute zorg.

Gaat er iets niet goed in onze samenwerking? Laat het ons weten!

Wij hechten veel waarde aan de relatie en samenwerking met onze partners. Gaat er iets niet goed in onze zorg? Of in onze samenwerking? Laat het ons dan weten. Dan kunnen we zorgen voor verbetering. 

Lees meer en meld uw verbeterpunt

Maak kennis met...

Liesbeth Spruijt, klinisch geneticus
Als kind was Liesbeth Spruijt al met stambomen in de weer. Nu spoort ze als klinisch geneticus in het Radboudumc mogelijke erfelijke ziektes op en geeft ze er voorlichting over.
 
Maak kennis
  
Deze nieuwsbrief is verzonden naar: <<E-mailadres>>
waarom krijg ik deze nieuwsbrief? · afmelden voor deze nieuwsbrief · uw voorkeuren aanpassen
Radboudumc · Geert Grooteplein-Zuid 10 · 6525 GA, Nijmegen · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp