Copy

Nieuwsbrief 31 - december 2020

Maandelijks publiceert CJG Rijnmond een nieuwsbrief voor samenwerkingspartners, stakeholders en professionals. Heeft u de nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wilt u deze ook graag ontvangen? Meld u nu aan!

De lockdown - dit betekent het voor onze dienstverlening

Premier Rutte kondigde het afgelopen maandag tijdens de toespraak uit het Torentje nogmaals duidelijk aan: ‘Hoe minder contacten, hoe beter’. Maar wat betekent deze lockdown waarmee ons land nu te maken heeft eigenlijk voor onze dienstverlening? Want juist dat contact, met ouders, kinderen en jongeren, daar gaat het om in de jeugdgezondheidszorg.
Voor onze klanten betekent de lockdown, dat we onze door corona aangepaste dienstverlening nog wat verder hebben aangescherpt. Op onze website vindt u alle actuele informatie hierover. Op onze vaccinatiewebsite publiceerden we een bericht waarin u leest wat u tijdens deze strenge lockdown kunt verwachten als het gaat om vaccinaties.

Gemeenten krijgen 58,5 miljoen euro voor jeugdpakket

Het kabinet heeft de gemeenten 58,5 miljoen euro extra beloofd, zodat zij jongeren en jongvolwassenen winteractiviteiten kunnen aanbieden in deze coronatijd. Jongeren moeten door de coronamaatregelen op relatief veel leefgebieden inleveren, terwijl zij vaak niet tot een risicogroep behoren. Ze ervaren meer dan andere leeftijdsgroepen mentale gezondheidsproblemen zoals eenzaamheid, somberheid en angst. 
Met het jeugdpakket kunnen gemeenten jongeren meer mogelijkheden bieden voor activiteiten en ontmoetingen, binnen de geldende beperkingen. Jongeren worden actief betrokken bij de invulling.

Dansmoves en kerstboodschap van burgemeester Aboutaleb in feestelijke Rotterdamse kerstvideo

Al 10 jaar ontsteekt burgemeester Aboutaleb de Rotterdamse kerstlichtjes samen met het ZangExpress koor. Dit jaar moest dat anders, want de traditionele bijeenkomst bij het Stadhuis aan de Coolsingel kon door corona niet doorgaan. Om er toch iets feestelijks van te maken, is er een speciale kerstvideo opgenomen. Daarin zijn de hoofdrollen voor (hoe kan het ook anders) de Rotterdamse burgervader én het kinderkoor! 

Een luisterend oor voor ouders in coronatijd

Ouders kunnen zich in deze zware coronaperiode best eens alleen voelen staan en iemand nodig hebben om even mee te sparren of stoom af te blazen. Het NJi heeft voor hen (en voor professionals die met ouders werken) een overzicht gemaakt van organisaties die een professioneel luisterend oor bieden. Van GroeiGids Ouderchat tot #goedverbonden en MEE; u vindt ze in alfabetische volgorde op de site van het NJi.

Event Samen Toekomst Maken terugluisteren in podcasts

Het online evenement Samen Toekomst Maken, op 27 oktober, was een groot succes. Honderden belangstellenden reisden niet af naar de Fabrique in Utrecht, maar namen deel vanuit hun eigen ‘luie’ stoel thuis. De innovatie en inspiratie deed daar niet voor onder. Er zijn inmiddels 2 podcasts verschenen waarin jongeren in gesprek gaan met sprekers.

Luister mee in de podcast en lees erover in de praatplaat.

Twitter
Twitter
Facebook
Facebook
LinkedIn
LinkedIn
YouTube
YouTube
Email
Email
Website
Website
Copyright © 2020 Centrum voor Jeugd en Gezin Rijnmond.
Wilt u geen e-mail meer van ons ontvangen? Schrijf u dan hier uit.
Stuur deze email door of pas uw eigen gegevens aan.