Copy
Lees deze email in uw browser.
Wilt u geen nieuwsbrief meer van ons ontvangen? Schrijf u dan uit.

Nieuwsbrief 25 - mei 2020

Maandelijks publiceert CJG Rijnmond een nieuwsbrief voor samenwerkingspartners, stakeholders en professionals. Heeft u de nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wilt u deze automatisch ontvangen? Meld u nu aan!

Extra testen grote klus voor GGD Rotterdam-Rijnmond

Beeld: Getty
GGD Rotterdam-Rijnmond bereidt zich voor om in juni dagelijks ruim 1.000 mensen te testen op het coronavirus. Iedereen die klachten heeft zoals verkoudheid, keelpijn of koorts kan dan zelf, zonder tussenkomst van een arts, een afspraak maken bij de GGD. Hiervoor worden binnenkort vier extra testlocaties geopend. Directeur Publieke Gezondheid Saskia Baas vertelt waarom meer testen zo belangrijk is.

Een tiental professionals van CJG Rijnmond werkt sinds maart bij de GGD om de grote hoeveelheid extra werk aan te pakken. Deze professionals zijn ook actief in de zogenaamde test-straat van de GGD in Rotterdam. De NOS maakte hierover een korte reportage

Landelijke JGZ-pilot 24/7 bereikbaarheid van start

In heel Nederland merken we dat ouders, verzorgers en jongeren niet alleen tijdens kantoortijden vragen hebben over opvoeden, opgroeien en gezondheid. Ook op andere momenten van de dag willen zij ergens terechtkunnen met hun vraag. Daarom neemt CJG Rijnmond deel aan de pilot 24/7 bereikbaarheid jeugdgezondheidszorg. De komende 6 maanden kunnen onze klanten ook 's avonds, 's nachts of in het weekend contact met ons opnemen. De pilot die gestart is in mei duurt tot en met oktober 2020.

CJG-video over beeldbellen gaat 'viral' 

Door de coronamaatregelen kunnen de meeste contactmomenten op onze CJG-locaties tijdelijk niet doorgaan. Dit is lastig, want wij willen de gezondheid en ontwikkeling van alle kinderen in Rotterdam-Rijnmond natuurlijk wel blijven volgen. Daarom doen wij zoveel mogelijk afspraken via beeldbellen.
Om de ouders en jongeren daarover te informeren maakten wij onlangs een instructievideo. Deze slaat zo goed aan, dat onze collega’s GGD Hart voor Brabant en GGD Fryslân hier ook dankbaar gebruik van maken! Zo helpen we elkaar in deze tijd.

Actuele themapagina corona goed bezocht

Wij volgen de landelijke coronamaatregelen nauw en passen onze dienstverlening daarop aan. Op onze speciale online themapagina vertellen wij over onze aangepaste dienstverlening, de regels bij een bezoek aan een van onze locaties en geven wij antwoord op veelgestelde vragen. Ook delen we opvoedinformatie, handige apps en websites, en publiceren we actuele artikelen. Heel veel ouders, professionals en samenwerkingspartners uit Rotterdam Rijnmond halen hun actuele informatie hiervandaan. Ook ontvingen bijna 100.000 ouders de afgelopen weken een speciale nieuwsbrief in hun mailbox.

Online doorklikbare illustratie laat alle hoofdpunten en resultaten van 2019 zien

Medio april verscheen het jaarverslag 2019 van CJG Rijnmond. Net als vorig jaar is deze gepubliceerd als een online illustratie.

In één oogopslag tonen wij de hoofdpunten van 2019, waarna u kunt doorklikken voor een nadere toelichting. Zo ziet u dat wij 93,6% van de 267.986 kinderen (0-18 jaar) in de regio Rotterdam-Rijnmond bereikten, dat staatssecretaris Paul Blokhuis de vaccinatiedag in Ahoy bezocht en dat ruim 1.200 zwangeren de nieuwe vaccinatie tegen kinkhoest haalden. De financiële verantwoording is ook gekoppeld aan de illustratie.

Extra aandacht voor zwangeren tijdens de coronacrisis

Moeders van Rotterdam richt zich in deze coronatijd niet alleen op kwetsbare moeders, maar op alle zwangeren die te maken hebben met stress. Of het nu gaat om een praktische vraag of een luisterend oor, de medewerkers van Moeders van Rotterdam (beeld)bellen de zwangere om te vragen hoe het met haar gaat en of ze geholpen wil worden. Vervolgens zullen zij dat zoveel mogelijk op afstand doen. De hulpvragen gaan over dakloosheid, gebrek aan voeding, noodzakelijke babyspullen of veiligheid. Meer informatie vindt u bij  Moeders van Rotterdam.

Preventie, juist nú!

'Tijdens een crisis worden zwakke signalen sterk, de vage beelden haarscherp. Kinderen die niet buiten komen of frisse lucht en zon op hun gezicht krijgen omdat hun ouders géén tuin of een balkon hebben. De negatieve gevolgen voor kinderen en gezinnen kunnen we nu al uittekenen.' Lees het blog van NCJ-directeur Igor Ivakic.
Lees blog

Vacature adviseur online communicatie

CJG Rijnmond zoekt een gedreven communicatieadviseur met een duidelijke visie op het huidige en toekomstige online landschap. Kent u iemand die beschikbaar is voor 24 uur per week en nieuwsgierig is naar het profiel? Lees dan snel verder en kijk of de competenties passen bij onze vraag. Stuurt u de vacature door?
Bekijk de vacature
Twitter
Twitter
Facebook
Facebook
LinkedIn
LinkedIn
YouTube
YouTube
Email
Email
Website
Website
Copyright © 2020 Centrum voor Jeugd en Gezin Rijnmond.
Wilt u geen e-mail meer van ons ontvangen?
Schrijf u dan uit.
Wilt u ook de nieuwsbrief ontvangen? Klik dan
hier