Copy
Lees deze email in uw browser.
Wilt u geen nieuwsbrief meer van ons ontvangen? Schrijf u dan uit.

Nieuwsbrief 17 - september 2019

Maandelijks publiceert CJG Rijnmond een nieuwsbrief voor samenwerkingspartners, stakeholders en professionals. Heeft u de nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wilt u deze automatisch ontvangen? Meld u nu aan!

Loop binnen bij CJG Centrum

In het bijzijn van genodigden verricht wethouder Judith Bokhove maandag 7 oktober de officiële opening van ons nieuwe CJG Centrum. U kon er al over lezen in onze vorige nieuwsbrief.

In aanloop daarnaartoe, tonen we de locatie graag alvast aan ouders, verzorgers, kinderen en andere belangstellenden: zondag 6 oktober is er van alles te doen voor jong en oud. Binnenlopen op de 2e verdieping in de Centrale Bibliotheek in Rotterdam kan vanaf 12 uur. Daarnaast is iedereen natuurlijk welkom tijdens onze ruime openingstijden.

Een ingrijpende gebeurtenis; hoe ga je daarmee om?

Bij CJG Prins Alexander werden medewerkers en bezoekers dinsdag 10 september opgeschrikt door een schietpartij, die plaatsvond vlakbij de ingang.  Er volgenden hectische uren, met onder meer de eerste opvang en getuigenverhoren door de politie. Slachtofferhulp en de CJG-collega’s boden iedereen een luisterend oor.

Naar aanleiding van deze gebeurtenis publiceerden wij een artikel waarin orthopedagoog Marieke van Werkhoven tips geeft over hoe je een kind helpt bij de verwerking van een heftige gebeurtenis. Tijdens haar werk begeleidt zij ouders en kinderen die iets ingrijpends hebben meegemaakt. Daarnaast werkt ze in het interne bedrijfsopvangteam (BOT) van het CJG; dit team ondersteunt CJG-medewerkers.

CJG Rijnmond te zien in 'Van Passie naar Droombaan'

Wat doet onze jeugdarts de hele dag? En wat gebeurt er bij een huisbezoek? Jeugdarts Dwight en jeugdverpleegkundige Lianne laten in het tv-programma Van Passie naar Droombaan zien hoe waardevol en leuk het is om te werken in de jeugdgezondheidszorg.

Het programma werd in het weekend van 21 september uitgezonden bij RTL4 en is terug te zien op onze website. Daar vindt u ook alle vacatures die er op dit moment zijn bij CJG Rijnmond.

Vaccinatie-informatie op website 'Een prik? Zo gepiept!'

Tienduizenden kinderen en jongeren in Rotterdam Rijnmond krijgen de komende weken een prik. Wij vaccineren onder andere op woensdag 9 oktober in Ahoy Rotterdam. Op onze vernieuwde website eenprikzogepiept.nl staat alle actuele informatie over vaccineren.

Activiteiten voor
jong en oud

De Week van de Opvoeding 2019 heeft als thema Hand in Hand. In het hele land zijn tal van activiteiten voor kinderen en hun ouders. Ook op onze CJG-locaties is er van alles te doen. 
Bekijk het programma

Kinderrechten Award;
wie nomineer jij?

Op 18 november, tijdens de Week tegen Kindermishandeling, reikt de gemeente Rotterdam voor de 3e keer de Kinderrechten Awards uit. Een organisatie én een individu, die bijdragen aan het gezond en veilig opgroeien van Rotterdamse kinderen, worden in het zonnetje gezet.
Nomineren kan nu!
Twitter
Twitter
Facebook
Facebook
LinkedIn
LinkedIn
YouTube
YouTube
Email
Email
Website
Website
Copyright © 2019 Centrum voor Jeugd en Gezin Rijnmond.
Wilt u geen e-mail meer van ons ontvangen?
Schrijf u dan uit.
Wilt u ook de nieuwsbrief ontvangen? Klik dan
hier