Copy
Lees deze email in uw browser.
Wilt u geen nieuwsbrief meer van ons ontvangen? Schrijf u dan uit.

Nieuwsbrief 22 - februari 2020

Maandelijks publiceert CJG Rijnmond een nieuwsbrief voor samenwerkingspartners, stakeholders en professionals. Heeft u de nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wilt u deze automatisch ontvangen? Meld u nu aan!

2,5 miljoen extra voor kwetsbare gezinnen
in Kansrijke Start

Het stimuleringsprogramma Kansrijke Start, gericht op de eerste 1000 dagen van een kind, krijgt 2,5 miljoen euro extra. Dat maakte minister Hugo de Jonge (VWS) onlangs bekend.
Gemeenten kunnen het geld gebruiken voor de ondersteuning van kwetsbare gezinnen. Het is de bedoeling dat ze daarvoor coalities vormen met zorgaanbieders die tijdens de eerste 1000 dagen van kinderen betrokken zijn bij gezinnen. In Rotterdam zet CJG Rijnmond, via het programma Stevige Start, zich hiervoor in.

CJG-Baas van Morgen Eslem blikt terug in vlog

JV-ambassadeur Minke maakte een vlog met Baas van Morgen Eslem

Later wil ze doktersassistent worden, dus binnenkijken bij CJG Rijnmond was voor haar een prachtige kans. De 14-jarige Eslem Altay zat vorige maand voor 1 dag op de stoel van bestuursvoorzitter Hans Butselaar, in het kader van het JINC-project Baas van Morgen. Bekijk Eslems belevenissen én tips in de video van onze Baas van Morgen.

Armoede belemmert ontwikkeling van kinderen

In ons land groeit 1 op de 12 kinderen op in armoede. In Rotterdam zelfs 1 op de 5. Armoede komt overal voor, ook in rijkere buurten waar gezinnen door omstandigheden in de problemen zijn geraakt.

Het aantal leerlingen dat in armoede opgroeit is op scholen in achterstandswijken echter aanzienlijk hoger. Het thema leeft op scholen, omdat leraren zien dat leerlingen in armoede ernstig belemmerd worden in hun ontwikkeling.
Daarom is de publicatie ‘Omgaan met armoede op scholen. Handreiking voor po en vo’ verschenen. Deze werd in opdracht van de ministeries OCW en SZW geschreven door Mariëtte Lusse (Hogeschool Rotterdam) en Annelies Kassenberg (Hanzehogeschool Groningen). Op de website van de Hogeschool Rotterdam leest u meer over de handreiking en kunt u deze ook downloaden.

Week van de Liefde:
Seksuele gezondheid promoten met lolly's en condooms

Tijdens de Week van de Liefde én op Valentijnsdag kleurde de Rotterdamse bibliotheek rose. Jongeren werden door Sense en CJG Rijnmond getrakteerd op informatie over seksuele gezondheid. Naast een goed gesprek, tips en een leuke flyer werden er ook lolly’s en condooms uitgedeeld. De belangstelling voor de hartjeslolly’s was groot!

CJG-jeugdarts in NRC over huilvertraging na prik

Sommige baby’s beginnen pas seconden na het vaccineren te huilen. Waardoor komt deze huilvertraging? De redactie van het NRC vroeg het aan onze jeugdarts Inge Moorman. ‘Baby’s kun je nog niet uitleggen wat er gaat komen', vertelt Inge. 'Ze kunnen dus niet alleen gaan huilen van pijn, maar ook van schrik. Dat kan een paar tellen duren. Maar er is lang niet altijd sprake van een huilvertraging na een vaccinatie.'  Het hele artikel kunt u lezen op de website van het NRC.

Museumnacht 010? CJG Rijnmond is erbij!

Vaccineren: prima of liever niet? Wie tijdens de Museumnacht, van zaterdag 7 op zondag 8 maart, in het Natuurhistorisch Museum naar de tentoonstelling Vaccineren Ja! Nee? gaat, kan zich laten injecteren met wetenschappelijk onderbouwde informatie, met professionals van het CJG en de GGD van gedachten wisselen of een meningococktail drinken.

Over vaccineren lopen de meningen sterk uiteen. De vaccinatietentoonstelling in het Natuurhistorisch Museum gaat in op veelvoorkomende onderwerpen in het vaccinatiedebat. Iedereen krijgt wetenschappelijk onderbouwde, feitelijke informatie om daarmee een goed geïnformeerde keuze te maken. Meer over de deelname van CJG Rijnmond leest u op onze website.

Kom bij ons werken!
Op onze werkenbij-website staan al onze actuele vacatures. We lichten er in deze nieuwsbrief 3 uit:
Bekijk alle vacatures
Samen Toekomst Maken
Op initiatief van de Associatie voor Jeugd heeft een breed netwerk van innovatoren uit het jeugddomein de handen ineengeslagen. Om kennis, tools, ervaringen en vraagstukken over (digitale) innovatie bij elkaar te brengen op één plek. Op 16 april in Utrecht is het zover; Samen Toekomst Maken. Lees alles over deze dag en schrijf u in!
Schrijf u in!
Twitter
Twitter
Facebook
Facebook
LinkedIn
LinkedIn
YouTube
YouTube
Email
Email
Website
Website
Copyright © 2019 Centrum voor Jeugd en Gezin Rijnmond.
Wilt u geen e-mail meer van ons ontvangen?
Schrijf u dan uit.
Wilt u ook de nieuwsbrief ontvangen? Klik dan
hier